Beste microdermabrasie-hulpmiddelen voor thuis en hoe ze te gebruiken

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en nog veel meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Wanneer je huid ruw aanvoelt of je poriën verstopt zijn, weet je dat het tijd is voor wat exfoliatie. Meestal kun je je wenden tot chemisch exfoliërende zuren of scrubs, maar als je echt een intense maar effectieve fysieke exfoliatie wilt ondergaan, is microdermabrasie thuis een geweldige optie.

Wat is microdermabrasie?

“Microdermabrasie is een vorm van exfoliatie en kan het uiterlijk van rimpels, fijne lijntjes, acnelittekens, verkleuring, ouderdomsvlekken en melasma verbeteren”, legt Marina Peredo, MD, een gecertificeerde dermatoloog uit New York City uit. is een procedure die de huidtextuur en -tonus verbetert. Microdermabrasie is niet-invasief en gebruikt meestal aluminiumoxidekristallen om de huid te exfoliëren. De kristallen zijn zo hard als diamanten maar zachtaardig.”

Ze merkt op dat de behandeling goed is voor alle huidtypes en huidtinten, maar het kan te hard zijn voor een aangetaste of gevoelige huid. “Als u acne, rosacea, eczeem of atopische dermatitis heeft, is microdermabrasie waarschijnlijk geen goede behandeling voor u”, voegt ze eraan toe.

Hoe microdermabrasie werkt

Foto: met dank aan Trophy Skin

De punt van een microdermabrasie-instrument (links afgebeeld) heeft een ring van die diamant-harde aluminiumoxidekristallen. De punt is verbonden met een zuigapparaat (rechts afgebeeld) waarmee de kristallen met enige druk over je gezicht kunnen bewegen en vervolgens dode huidcellen, talg en ander vuil dat eruit komt opzuigen.

Wanneer je dode en oneffen huid van je gezicht verwijdert, houd je de poriën schoon, wat puistjes kan helpen voorkomen. Bovendien verwijdert u een oude huid die mogelijk verkleurd is door donkere vlekken, terwijl u de celvernieuwing versnelt, wat fijne lijntjes en rimpels kan helpen voorkomen.

Het verschil tussen microdermabrasie op kantoor en thuis

Meestal wordt microdermabrasie uitgevoerd door een dermatoloog of schoonheidsspecialiste, maar er zijn hulpmiddelen waarmee u thuis vergelijkbare resultaten kunt krijgen. Dr. Peredo merkt echter op dat microdermabrasie op kantoor veel effectiever is dan de doe-het-zelfversie.

“De professionele apparaten zijn krachtiger en de professional die de behandeling uitvoert, kan de patiënt naar het best mogelijke resultaat begeleiden”, zegt Dr. Peredo. Wanneer jij degene bent die de controle heeft, is het heel gemakkelijk te overdrijven, wat irritatie, acne en blauwe plekken kan veroorzaken.

Dat gezegd hebbende, als je voorzichtig bent en een goed hulpmiddel gebruikt, is microdermabrasie thuis niet moeilijk. Als het binnen je budget valt, kan het handig zijn om ten minste één sessie met een professional te boeken voordat je er alleen voor gaat, zodat je in ieder geval weet hoe het moet voelen. Hieronder leest u hoe u microdermabrasie thuis kunt uitvoeren en welke hulpmiddelen u het beste kunt gebruiken.

Hoe microdermabrasie thuis uit te voeren?

1. Kies het juiste gereedschap

Wanneer u microdermabrasie op uzelf doet, is het belangrijk om een ​​hulpmiddel te hebben waarvan u denkt dat u er goede controle over heeft. Sommige gereedschappen bieden verschillende zuigniveaus, terwijl andere slechts één instelling hebben en worden bepaald door hoe hard je naar beneden duwt. Shop hieronder drie opties.

PMD Persoonlijke Microderm Klassiek

PMD Persoonlijke Microderm Klassiek — $159.00

Deze tool van PMD werkt op één snelheid en wordt geleverd met zes koppen (drie voor gezicht, drie voor lichaam) met drie verschillende gradaties van exfoliatie. Het merk biedt in totaal acht koppen die apart verkrijgbaar zijn. Het werkt met een herbruikbare dop en filter die na elk gebruik moeten worden gewassen.

Lancer Skincare Pro Polish Microdermabrasie-apparaat

Lancer Skincare Pro Polish Microdermabrasie-apparaat – $ 200,00

Deze Lancer-tool wordt geleverd met drie zuigstanden (laag, gemiddeld en hoog) en twee koppen (één voor gezicht, één voor lichaam). Het heeft een draaibare kop waarmee u de hoek van het hoofd kunt veranderen om u te helpen de behandeling gemakkelijk uit te voeren. Het wordt geleverd met wegwerpfilters die na elk gebruik moeten worden vervangen.

Trophy Skin UltradermMD

Trophy Skin UltradermMD — $349.00

Deze tool haalt al het giswerk uit microdermabrasie thuis. Het beschikt over vier geleide modi (automatisch, gevoelig, kinetisch en extractie) die u door uw behandeling leiden, u laten zien wanneer u naar een ander deel van uw gezicht moet gaan terwijl het zuigniveau automatisch wordt gewijzigd. Het beschikt ook over een handmatige modus voor ervaren gebruikers.

2. Lees de instructies

Deze lijkt misschien voor de hand liggend, maar je huid exfoliëren met een stel kleine kristallen en afzuiging is niet het moment om het gewoon te vleugelen. Ga zitten met uw apparaat en lees de instructies voordat u eraan denkt om het uw lichaam aan te raken.

3. Was je gezicht

“Je moet je huid voorbereiden door je gezicht te reinigen met een zachte reiniger om vuil, olie of make-up te verwijderen en je gezicht vervolgens volledig te laten drogen”, zegt Dr. Peredo. Dit voorkomt dat je de smurrie die op je huid zit, meeneemt en dieper in je huid wrijft.

H2O+ Gelreiniger

H2O+ gelreiniger — $ 28,00

Deze gelreiniger is super zacht, waardoor hij perfect te gebruiken is voor microdermabrasie. Het reinigt de huid zachtjes en helpt vocht aan te vullen en roodheid te verminderen.

4. Begin laag en langzaam

Als uw apparaat wordt geleverd met meerdere koppen, gebruik dan degene met de fijnste korrel. “Bij het aanbrengen op het gezicht moet het glad en niet te ruw aanvoelen op de huid”, zegt Dr. Peredo. Begin tijdens het gebruik met een lage zuigkracht en druk hem niet te hard in de huid. “Je moet altijd beginnen met de laagste instelling om te zien hoe je huid reageert.”

5. Trek je huid strak

Om de tool gemakkelijk over uw huid te kunnen laten glijden, trekt u uw huid strak, zoals u zou doen bij het aanbrengen van eyeliner. Dit geeft je een glad oppervlak zodat het gereedschap niet struikelt over de rondingen en contouren van je huid.

6. Beweeg snel

Tijdens het uitvoeren van microdermabrasie wilt u het gereedschap in beweging houden. Blijf niet op één plek zweven en ga niet meer dan twee keer over een gebied. Volg een opwaartse beweging terwijl u het gereedschap zachtjes over uw huid laat glijden. Je zou de zuigkracht en afschilfering moeten voelen, maar het zou niet oncomfortabel moeten zijn – en het zou zeker geen pijn moeten doen. Houd er ook rekening mee dat bepaalde gebieden, zoals je ogen, niet zo’n sterke druk aankunnen als bijvoorbeeld je voorhoofd, dus loop voorzichtig op deze plekken. Luister hoe het apparaat aanvoelt op je gezicht en pas de druk daarop aan.

7. Werk af met kalmerende producten

Na microdermabrasie mag je huid geen pijn doen, maar kan wel wat gevoelig zijn. Gebruik verzachtende ingrediënten zoals hyaluronzuur, niacinamide en ceramiden om uw huid te ontspannen terwijl deze herstelt.

8. Reinig de tip en vervang het filter.

Als het apparaat is losgekoppeld, verwijdert u de punt en maakt u deze schoon met uw gewone gezichtswasmiddel en een zachte borstel (zoals een tandenborstel). Spoel het af en laat het volledig drogen voor uw volgende gebruik. Als uw apparaat wordt geleverd met wegwerpfilters (om alle smurrie op te vangen die het van uw gezicht heeft verwijderd), moet u het filter vervangen.

9. Herhaal wekelijks

Omdat hulpmiddelen voor microdermabrasie thuis niet zo sterk zijn als hulpmiddelen voor op kantoor, kunt u ze vaker gebruiken. Spreid uw sessies ten minste een week uit.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) productdrops van SHOP, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om de informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.