Bedgaren is luxe en toch betaalbaar

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en nog veel meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Toen Genevieve Rosen-Biller en haar man Alan in 2014 naar een nieuw appartement verhuisden, wilde ze haar huis alleen maar inrichten met mooie, duurzame producten met een beperkt budget. Ze was 24 en had geen 800 dollar om op beddengoed te blazen, maar aangezien ze 100 procent linnen lakens wilde, was dat haar enige optie. “Ik had geen zin als klant, ik kreeg op dat moment op de markt wat ik nodig had”, zegt ze. Dus besloot het paar een oplossing te bedenken en lanceerde Bed Threads, een duurzaam en betaalbaar bedrijf in linnengoed en nachtkleding.

“Traditioneel was linnen erg duur”, zegt Rosen-Biller. “Het is vreemd omdat het zo’n oude en oude stof is die al duizenden jaren wordt gebruikt. Het wordt gebruikt in kleding en het is zo populair, maar in beddengoed was er zoveel poortwachter rond deze vezel. Het was echt ontoegankelijk voor een jong persoon. “

Voor Rosen-Biller was het hebben van linnen beddengoed belangrijk omdat ze wist hoeveel het haar slaapkwaliteit zou verbeteren. “Linnen is een natuurlijk materiaal dat niet in alle seizoenen voorkomt, wat betekent dat het een natuurlijke temperatuurregelaar is die zich tijdens het jaar aanpast aan de lichaamstemperatuur”, zegt ze. “Het is zeer absorberend, vochtafvoerend, het houdt je koel in de zomer en warm en in de winter. En omdat het volledig natuurlijk is, kan het tot 20 keer zijn gewicht in water vasthouden, daarom geven mensen de voorkeur aan linnen lakens, vooral als ze’ ben een hete slaper of een zweterige slaper.”

Rosen-Biller zegt dat je ze minstens drie keer door de was moet halen voordat je je bed opmaakt om ze in te breken.

Bovendien worden linnen lakens, in tegenstelling tot katoenen lakens die de neiging hebben om te pluizen en ruwer te worden naarmate ze ouder worden, comfortabeler bij elke wasbeurt. “Naarmate de tijd verstrijkt, wordt het alleen zachter en mooier met gebruik”, zegt Rosen-Biller. Direct uit de verpakking kan het beddengoed een beetje krassend aanvoelen. Rosen-Biller zegt dat je ze minstens drie keer door de was moet halen voordat je je bed opmaakt om ze in te breken.

Bed Threads van haar kant neemt dit prachtige oude textiel en geeft er een moderne draai aan. Het Australische merk begon in 2017 met zes kleuren en heeft nu 20 opties om uit te kiezen, zodat je het bed van je dromen kunt ontwerpen. Koop losse items of pas de beste set voor u aan door te kiezen uit een dekbedovertrek, kussensloop en laken. De kosten van een aangepaste bundel variëren van $ 352 voor een tweeling tot $ 472 voor een Californische koning. Wanneer u uw eigen bundel maakt, kunt u met een 3D-weergave kiezen: die stukken die u koopt (Denkt u dat de bovenbladen nutteloos zijn? Koop er geen.) en in welke kleur elk stuk zal komen.

“Laatst hadden we een bestelling en elk item in de bundel had een andere kleur, en ik dacht gewoon: ‘Goed voor je'”, zegt Rosen-Biller. “Ik weet niet of ik persoonlijk zo zelfverzekerd ben, maar het is voor je slaapkamer, die zo’n persoonlijke en intieme ruimte is. Ik vind het geweldig om te zien hoe mensen het product nemen en het voor hen geschikt maken.”

Elk stuk is gemaakt van 100 procent Frans vlaslinnen en gekleurd met milieuvriendelijke kleurstof, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over chemicaliën zoals formaldehyde die soms via huishoudelijke artikelen je ruimte binnen kunnen sluipen. “Ik denk dat ze daarom ook zo goed voelen”, zegt Rosen-Biller.

Deze toewijding aan het gebruik van natuurlijke kleurstoffen spreekt tot de algemene missie van Bed Threads om duurzame goederen te creëren. Om te beginnen is puur linnen biologisch afbreekbaar, dus als het tijd is om je set met pensioen te laten gaan, kan het worden teruggebracht naar de aarde. Bovendien worden de materialen op een ethische manier gekweekt en vervaardigd. “We werken alleen met aardige mensen”, zegt Rosen-Biller.

En het merk werkt ook samen met een Australisch bedrijf genaamd Carbon Neutral om zijn CO2-uitstoot te compenseren. “Ze meten de hoeveelheid koolstof die we in dat jaar hebben uitgestoten en vervolgens steunen we een van hun projecten in het zuidwesten van Australië, de Yarra Yarra Biodiversity Corridor”, zegt Rosen-Biller. “Het is een herbebossings- en biodiversiteitsproject dat veel van de uitgestoten koolstof absorbeert.”

Door nauwgezet en doordacht onderzoek, sourcing en planning, Rosen-Biller heeft het linnen beddengoed merk gecreëerd waarvan ze wenste dat het al die jaren geleden bestond. Bovendien heeft het ook 100 procent linnen nachtkleding, badhanddoeken en tafellinnen.

“Ik ben zo dankbaar dat ik onze geweldige Bed Threads-gemeenschap kan dienen en mensen een prachtig natuurlijk product voor hun huis kan bieden”, zegt ze, “en hopelijk hun tijd thuis een beetje comfortabeler kan maken.”

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) productdrops van SHOP, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om de informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.