Avène Cold Cream Lippenbalsem Is Een Essentiële Derm

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Jaren geleden, tijdens een reis naar Parijs, kreeg ik een lijst via sms van een (Franse!) bevriende schoonheidsredacteur met alle essentiële dingen die ik nodig had om mee naar huis te nemen van de Franse apotheken. Bovenaan de lijst (die werd bevestigd door nog meer vrienden uit de schoonheidsindustrie), stond een onopvallend item waarvan ze me verzekerde dat het een game-wisselaar was: lippenbalsem.

Maar niet zomaar een lippenbalsem: het was Avène Cold Cream Nourishing Lip Balm ($ 14). Een product dat niet alleen in mijn dagelijkse rotatie is gebleven (in mijn medicijnkastje, auto, nachtkastje en portemonnees), maar een geschenk is geweest voor vrijwel al mijn vrienden en familieleden, en wat ik in grote hoeveelheden in voorraad heb tijdens mijn reizen naar het buitenland .

Je denkt misschien: “Het is maar een lippenbalsem, kalmeer”, en daarop zou ik kunnen zeggen “eerlijk”, maar ook… Als je er niet helemaal verliefd op bent, heb je het gewoon niet geprobeerd. En geloof me niet alleen op mijn woord, de veelgeprezen dermatoloog Mona Gohara, MD, en vice-president van de Women’s Dermatologic Society, deelt mijn (zeer sterke) gevoelens over dit product. “Het is mijn favoriete lipproduct voor droge, gebarsten lippen”, vertelt ze me.

Deze lippenbalsem spoorde mijn liefde voor de hele Avène-lijn aan – een gateway-product, als je wilt. Om te beginnen moet je begrijpen dat de textuur in niets lijkt op de kersen-Champstick. Zoals Dr. Gohara het stelt: “het heeft een mooie romige textuur die bij het aanbrengen in de lippen smelt.” Het is waar – als zijde en boter samen zouden komen en een lip-product-baby zouden maken, zou het Avène Cold Cream lippenbalsem zijn.

Wat maakt het zo speciaal? Ten eerste het hoofdingrediënt in alle geliefde huidverzorgingsproducten van Avène: Avène Thermal Spring Water. Dit fontein-van-jeugdwater komt uit een specifieke bron in Frankrijk, en dermatoloog Dr. Hadley King, MD, vertelde me eerder dat het “is aangetoond dat het de huid kalmeert en kalmeert, en het is geformuleerd om het risico op allergische reacties te minimaliseren.”

Met name bij dit product is de “natuurlijke koude room” (een emulgering van water in olie) met Avène’s wonderwater, jojoba-olie en sheaboter wat deze formulering bijzonder magisch maakt. “Het zorgt voor intense hydratatie, helpt het comfort te herstellen en maakt je lippen glad en zacht”, zegt Dr. Gohara.

Bovendien: “Het is ook waterbestendig en biedt intense voeding voor wel zes uur, dus je hoeft je geen zorgen te maken over constant opnieuw aanbrengen”, zegt ze – dit kan ook helpen voorkomen dat ‘likeczeem’ of periorale dermatitis die de neiging heeft te gebeuren in de wintermaanden.

Terwijl ik er zoveel als ik kan in het buitenland in voorraad heb (ze zijn daar 3 euro per stuk), zodat ik ze kan uitdelen als luxe-on-a-budget cadeaus aan vrienden, geef ik nog steeds de volledige $ 14 uit (of krijg ze op abonnement voor 10 procent korting via Avène) hier in de VS omdat deze lippenbalsem echt een onbetaalbaar item is. Vertrouw me op deze – je hebt het nodig.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) productdrops van SHOP, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om de informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.