Apple Watch-oplossingen voor huidirritatie van een Derm

mNet als Twitter kan Reddit een buitengewoon vreselijke plek zijn, maar als je weet waar je moet zoeken, zijn er goede plekken waar je dingen kunt bespreken zoals Yellowjackets-theorieën, manieren om havermout beter te laten smaken en huidproblemen. Een recente populaire thread in de laatste categorie ging over Apple Watches en huidirritatie. Een gebruiker vroeg om advies nadat hij huidirritatie opmerkte op de plek waar hij zijn Apple Watch draagt, ondanks dat hij deze jarenlang heeft gedragen en geen problemen heeft ondervonden. Veel mensen konden het begrijpen, dus we vroegen de door de raad gecertificeerde dermatoloog Joshua Zeichner, MD, om te wegen.

“Contactdermatitis is een reactie in de huid die wordt veroorzaakt door direct contact met een externe factor”, legt Dr. Zeichner uit, die opmerkt dat u niet meer risico loopt op een allergische reactie op uw horloge dan op uw sieraden. “Je kunt zowel directe irritatie als een echte allergie ontwikkelen. Allergische contactdermatitis wordt vaak veroorzaakt door geur- en conserveringsmiddelen en cosmetische producten. Het kan ook worden veroorzaakt door metalen, kunststoffen, kleefstoffen of zelfs kleurstoffen die in textiel of leer worden gebruikt.” Dus ja, het is zeker mogelijk dat je slimme horloge dit soort huidreacties kan veroorzaken.

“De meeste uitslag die we van horloges zien, is het resultaat van irritatie, omdat zweet, olie en vuil zich ophopen onder het horloge en tegen de huid worden geduwd”, zegt Dr. Zeichner. “Directe wrijving van de horlogeband tegen je pols kan ook leiden tot irritatie, afhankelijk van de band die je gebruikt.” Om dit te helpen voorkomen, raadt hij aan om het horloge en je huid schoon te houden en het horloge iets los om je pols te dragen, zodat het niet te veel druk op je huid uitoefent.

Als u huiduitslag krijgt, moet u eerst het horloge afdoen zodat uw huid kan herstellen, zegt Dr. Zeichner. “Je kunt een vochtinbrengende crème aanbrengen om de huidbarrière te helpen herstellen. Ik raad meestal Vaseline Essential Healing Lotion ($ 10) aan, die een beschermende afdichting over de huid vormt met behulp van drievoudig gezuiverde vaseline samen met colloïdale havermout”, zegt hij. U kunt ook een vrij verkrijgbare hydrocortisoncrème van één procent aanbrengen, die kan helpen bij jeuk en roodheid, maar Dr. Zeichner merkt op dat dit niet langer dan twee weken achter elkaar mag worden gebruikt.

Als je geen verbetering ziet, ga dan naar een derm! Hoewel de meeste horlogeuitslag wordt veroorzaakt door irritatie, zijn er enkele gevallen waarin de persoon een echte allergie heeft, zegt Dr. Zeichner, afhankelijk van het type horlogeband of als u gevoelig bent voor bepaalde metalen. “Allergietesten die bekend staan ​​​​als patch-testen, kunnen geschikt zijn om te bepalen of u een specifieke allergie heeft”, zegt hij.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.