Als je borsten rugpijn veroorzaken, versterk dan deze gebieden

Als je grote borsten hebt, is het nieuws dat ze rugpijn kunnen veroorzaken waarschijnlijk niet verrassend. Het kan lijken alsof de enige oplossing is om te grijnzen en het te verdragen of een borstverkleining te krijgen. Dit laatste moet natuurlijk toegankelijk zijn als je dat wilt, maar als je op zoek bent naar een alternatieve manier van handelen die je pijn kan verlichten, kan een beetje krachttraining helpen.

Rekken en versterken zijn beide essentiële strategieën voor pijnvermindering in het lichaam, Jessica McManus, PT, FAAOMPT, fysiotherapeut, gezondheidscoach functionele geneeskunde, eigenaar van Volledige cirkel wellness PT zegt. De reden dat grote borsten rugpijn kunnen veroorzaken, legt ze uit, is omdat grote borsten je zwaartepunt naar voren verplaatsen, wat betekent dat je rug-, kern-, schouders- en nekspieren allemaal harder moeten werken om je houding te behouden. Rekken kan de spanning die is opgebouwd in gebalde spieren tijdelijk helpen verlichten, maar krachttraining kan op de lange termijn helpen, omdat sterkere spieren gunstig zijn en kunnen helpen de zwaartekracht te bestrijden, zegt McManus.

Dus waar moet je aan werken als het gaat om krachttraining voor rugpijn? Uw eerste stop zou bij een arts of fysiotherapeut moeten zijn, indien mogelijk. Dit komt omdat u er zeker van wilt zijn dat u geen ernstige blessures krijgt die verergerd kunnen worden door het opnemen van versterkende oefeningen op deze gebieden. Als u er zeker van bent dat u geen actieve verwondingen heeft, is het volgende wat u moet doen: uitrekken. Rekken is essentieel voor je training om het bloed te laten stromen en blessures te voorkomen. Hieronder vindt u enkele door de PT goedgekeurde gebieden om te versterken bij het verminderen van door borsten veroorzaakte rugpijn.

je kern

“De sleutelzin waar ik aan denk als het gaat om krachttraining voor lage rugpijn is: middellijn stabiliteit wat verwijst naar het vermogen om de wervelkolom te stabiliseren tijdens hurken, naar voren buigen, draaien, tillen, boven je hoofd reiken, enz., “zegt Dan Macera, DPT, OCS, PT bij Pappas OPT fysieke sport en handtherapie. Krachttraining, mits correct uitgevoerd, kan een effectieve manier zijn om de stabiliteit van de middellijn te vergroten door een reeks steeds intensievere oefeningen, zegt hij. Bekkenstoten, beenliften, pilates en kerngerichte yoga zijn allemaal voorbeelden van mogelijke kernversterkende oefeningen om te proberen.

Een ander doelwit is de transversale abdominis, de diepste laag van de buikspier en fungeert als een soort korset, dat zich vanaf het voorste deel van onze buik rond de rug en ribben wikkelt, zegt dr. Macera. “We leren patiënten deze spier te activeren door ‘hun navel naar hun ruggengraat te trekken’. Dit doen met behoud van een neutrale bekkenpositie kan een hele uitdaging zijn, “voegt hij eraan toe. Als je dit doet tijdens andere oefeningen die je core aangrijpen – planken, bekkenstoten (ook wel bruggen), squats, incline sit-ups en beenliften – kan je helpen die spier verder te ontwikkelen en je bewust te maken of je hem correct aanspant.

je middenrif

Het is misschien verrassend, maar hoe je ademt, kan je rug beïnvloeden, zegt dr. Macera. Dit geldt vooral als je grote borsten hebt. Het middenrif is een grote spier die in je buik onder je longen zit, en het zou je adem moeten helpen ondersteunen, zegt hij. Dr. Macera zegt echter dat hij vaak patiënten met rugpijn ziet die ook oppervlakkige ademhalingstechnieken hebben. Dit betekent dat individuen in- en uitademen met de bovenste helft van hun borstkas zonder het diafragma te gebruiken voor diepere ondersteuning. Diep ademhalen kan helpen je middenrif te versterken en de spanning op je bovenste borst- en nekspieren te verminderen, wat op zijn beurt kan helpen pijn te verminderen.

Je bovenrug

Als uw grote borsten u naar voren trekken, kan het versterken van de bovenrugspieren (met name de trapezius- en ruitvormige spieren) een positieve invloed hebben op uw houding en pijn. Het uitproberen van de laterale pull-machine in de sportschool, het gewicht boven het hoofd drukken en de laterale dumbbell-verhogingen zijn geweldige manieren om de bovenrug te versterken, volgens Hans Pirman, strongman-coach en eigenaar van Global Strongman Gym in Brooklyn, New York. Je kunt deze spieren ook trainen via bewegingen zoals de superman of dolfijnschoppen, die het tegenovergestelde zijn van beenliften.

Uiteindelijk is het super frustrerend om chronische pijn te hebben. Het is dubbel frustrerend wanneer een hulpmiddel als een high-impact sportbeha moeilijk te vinden is en vaak duur. McManus raadt u aan aandacht te besteden aan andere details in uw leven, zoals uw bureauopstelling of loophouding. Doe het rustig aan en benader krachttraining langzaam voor de beste, veiligste resultaten.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.