Alle voordelen van etherische olie van sinaasappel die u moet kennen

Oassortiment essentiële olie komt regelmatig voor in geurkaarsen en parfums, dankzij het frisse, pittige en verfrissende aroma, maar er is meer aan de samenstelling dan wat de neus ontmoet: onderzoek heeft aangetoond dat de voordelen van essentiële sinaasappelolie breed zijn, inclusief het kunnen helpen verlicht stress en bestrijdt acne.

Voordat we echter op de zaken vooruitlopen met informatie over de voordelen van etherische olie van sinaasappel, gaan we terug naar de basis. Essentiële sinaasappelolie wordt gemaakt door de schil van een sinaasappel koud te persen en de olie te extraheren, zegt Tara Scott, MD, medisch directeur en oprichter van de functionele geneeskundegroep Revitalize Medical Group. En volgens David J. Calabro, DC, een chiropractor bij het Calabro Chiropractic and Wellness Center die zich richt op integratieve geneeskunde en essentiële oliën, is vooral het koudpersende element van de productie van essentiële sinaasappelolie cruciaal. Zo behoudt de olie “de zuiverende eigenschappen”, zegt hij.

Van daaruit wordt de etherische olie gebotteld en voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder het heerlijk laten ruiken van je huis. Maar, zoals eerder opgemerkt, kan etherische olie van sinaasappel zoveel meer doen. Blijf lezen voor een overzicht van de mogelijke voordelen van essentiële sinaasappelolie om in gedachten te houden, hoe u de essentiële olie daadwerkelijk gebruikt en hoe u de juiste voor u kiest.

Voordelen van sinaasappel etherische olie om te weten:

Hoewel fans van essentiële sinaasappelolie kunnen beweren dat het brouwsel constipatie en symptomen van depressie kan verlichten, zijn er niet veel wetenschappelijke gegevens om die bewering te ondersteunen. Dat gezegd hebbende, daar zijn sommige onderzoeken tonen aan dat etherische olie van sinaasappel nuttig is voor de bestrijding van bepaalde gezondheidsproblemen. Hier is een uitsplitsing:

1. Het kan acne bestrijden

Het verband tussen essentiële sinaasappelolie en acnepreventie is niet helemaal duidelijk, maar het kan te wijten zijn aan limoneen, een van de belangrijkste componenten van essentiële sinaasappelolie, waarvan is vastgesteld dat het antiseptische, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen heeft, zegt Marvin Singh, MD, oprichter van Precisione Clinic, een centrum voor integratieve geneeskunde, in San Diego.

Uit een dierstudie die in 2020 werd gepubliceerd, bleek dat etherische olie van sinaasappel hielp bij het verminderen van acne door het verminderen van cytokines, eiwitten die ontstekingen in het lichaam veroorzaken. In een andere studie die in 2012 werd gepubliceerd, probeerden 28 menselijke vrijwilligers een van de vier verschillende gels, waaronder twee die waren doordrenkt met etherische olie van zoete sinaasappel en basilicum, gedurende acht weken op hun acne. De onderzoekers ontdekten dat alle gels acne-vlekken met 43 procent tot 75 procent verminderden, waarbij de gel met etherische olie van zoete sinaasappel, basilicum en azijnzuur (een heldere vloeistof die lijkt op azijn), een van de best presterende was. Natuurlijk zijn beide onderzoeken beperkt, waarbij het eerste niet op mensen wordt gedaan en het tweede een beperkte reikwijdte heeft, dus er is meer onderzoek nodig.

2. Het kan helpen bij het verlichten van angst

Onderzoek heeft het gebruik van essentiële sinaasappelolie in verband gebracht met een meer ontspannen gevoel. In een kleine studie zaten 13 studenten in Japan 90 seconden met hun ogen dicht in een kamer die was geparfumeerd met essentiële sinaasappelolie. Onderzoekers maten de vitale functies van de studenten voor en nadat ze hun ogen gesloten hielden, en ontdekten dat hun bloeddruk en hartslag daalden na blootstelling aan de essentiële sinaasappelolie.

Een andere studie gepubliceerd in het tijdschrift Complementaire therapieën in de geneeskunde gemeten hersenactiviteit bij proefpersonen en ontdekte dat het ademen van etherische olie van sinaasappel de activiteit in de prefrontale cortex veranderde, wat de besluitvorming en sociaal gedrag beïnvloedt. Specifiek, na de blootstelling aan oranje etherische olie, ervoeren de deelnemers een toename van oxyhemoglobine of zuurstofrijk bloed, waardoor de hersenfunctie werd verbeterd. De studiedeelnemers zeiden ook dat ze zich daarna meer op hun gemak en ontspannen voelden.

Oké, maar… waarom is dat? Milieuonderzoeker Yoshifumi Miyazaki, PhD, een professor aan het Centre for Environment, Health and Field Sciences van de Chiba University die aan de studies heeft gewerkt, zegt dat dit gedeeltelijk te wijten kan zijn aan het limoneen. “In een gestreste samenleving is onze hersenactiviteit te hoog”, zegt hij. Maar limoneen, zegt Dr. Miyazaki, lijkt de hersenactiviteit te “kalmeren”.

Dr. Miyazaki is niet de enige onderzoeker die dit verband legt: een gerandomiseerde gecontroleerde studie gepubliceerd in het tijdschrift Geavanceerd biomedisch onderzoek in 2013 stelden 30 kinderen tijdens een tandartsbezoek 30 kinderen bloot aan kamers die waren doordrenkt met etherische olie van sinaasappel, en geen geur tijdens een ander bezoek. De onderzoekers maten de angst van de kinderen door hun speeksel te controleren op het stresshormoon cortisol en voor en na hun bezoek hun hartslag te meten. Het eindresultaat? De kinderen hadden de hartslag en cortisolspiegels verlaagd die “statistisch significant” waren nadat ze rondhingen in de oranje etherische oliekamers.

Hoe sinaasappel etherische olie te gebruiken?

De meeste preparaten van essentiële sinaasappelolie zijn “supergeconcentreerd”, zegt Dr. Scott, daarom raadt ze aan om slechts een paar druppels per keer te gebruiken. Als je essentiële sinaasappelolie voor acne wilt gebruiken, zegt Dr. Calabro dat je het het beste kunt verdunnen in een dragerolie, zoals gefractioneerde kokosolie, om het risico te verkleinen dat je huidgevoeligheid krijgt. probleem plekken.

Om de olie te proberen om de symptomen van angst te verminderen, raadt Dr. Calabro aan om ongeveer zes druppels in een met water gevulde diffuser te doen en op deze manier van de geur te genieten. Je kunt het zelfs onder de douche of in bad gebruiken als aromatherapie, zegt Dr. Singh.

De grootste voorzorgsmaatregel die Dr. Singh te bieden heeft met betrekking tot het gebruik van etherische olie van sinaasappel, is om het nooit op je huid aan te brengen voor blootstelling aan de zon. “Etherische olie van sinaasappel kan fototoxisch zijn”, zegt Dr. Singh. “Dit betekent dat u uw huid 12 tot 24 uur na het aanbrengen op de huid niet aan de zon blootstelt.”

Waar moet je op letten in etherische olie van sinaasappel?

Elk merk is iets anders, maar Dr. Singh stelt voor om de etiketten te lezen en wat onderzoek te doen voordat je iets koopt. “Gebruik altijd biologische, pure producten om het risico op blootstelling aan giftige chemicaliën en pesticiden te verminderen”, zegt hij.

Tot slot raadt Dr. Scott aan dat u “op zoek gaat naar merken die de zuiverheid beoordelen en een ‘therapeutische’ beoordeling geven. Anders is het gewoon geur.” Bekijk de onderstaande links voor een paar opties om te kopen.

Haal het meeste uit de voordelen van essentiële sinaasappelolie met deze 3 opties om te kopen

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die houdt van gratis workouts, kortingen voor cult-favoriete wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.