Acupressuurpunten voor misselijkheid om uw maag te kalmeren

WAls een golf van misselijkheid je maag omdraait, kan dit gepaard gaan met een gevoel van paniek. Ongeacht de boosdoener die de maag omdraait – te rijke risotto, ochtendmisselijkheid, zenuwen, doomscrolling – niets is erger dan dat “Ga ik overgeven?” gevoel. Wel, er is een wat nog erger is: niet in de buurt van een badkamer of kokoswater of gemberthee zijn. Maar maak je klaar om wat gemakkelijker te ademen, want acupressuurpunten voor misselijkheid bestaan ​​en kunnen je helpen deze zaak in eigen handen te nemen.

Acupressuur is nauwelijks nieuw – sterker nog, het is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) die al duizenden jaren bestaat. Net als bij acupunctuur stimuleert acupressuur punten over het hele lichaam die overeenkomen met verschillende kwalen of aandoeningen in een poging alles te onderdrukken, van kaakspanning en constipatie tot stress. Maar hoe werkt acupressuur?

“Stimulatie van acupressuurpunten verhoogt ook de bloedsomloop, wat helpt om strakke spieren te ontspannen of de bloedstroom naar een orgaan te brengen, afhankelijk van waar het punt zich bevindt.” —Shari Auth, DACM, LAc

“Er zijn honderden drukpunten, of acupunten, op het lichaam”, zegt Shari Auth, DACM, LAc, een holistische gezondheidsdeskundige in New York City en mede-oprichter van WTHN. “Acupunten bevinden zich waar bloed, zenuw, lymfe en bindweefsel ontmoeten. Het stimuleren van een acupunt stuurt een bericht naar de hersenen dat de hersenchemie verandert en het lichaam vertelt te reageren om het gewenste resultaat te bereiken. Een acupressuurpunt dat overeenkomt met stress kan bijvoorbeeld de hersenen ertoe aanzetten om de cortisolspiegels – ons stresshormoon – te verlagen en tegelijkertijd de dopamine- en serotoninespiegels te verhogen – onze gelukkige hormonen. Stimulatie van acupressuurpunten verhoogt ook de bloedsomloop, wat helpt om strakke spieren te ontspannen of de bloedstroom naar een orgaan te brengen, afhankelijk van waar het punt zich bevindt.”

Dankzij deze spierverzachtende, bloedsomloop stimulerende toepassing van acupressuur, kan de oefening effectief zijn om te voorkomen dat uw maag salto’s maakt. Hieronder beveelt Auth aan om twee acupressuurpunten te gebruiken voor misselijkheid. En, natuurlijk, als u aanhoudende niveaus van ongemak heeft, raadpleeg dan een medische professional om te beslissen over het beste behandelplan voor u.

2 acupressuurpunten voor misselijkheid om snelle verlichting te bieden

1. Hartzakje 6

“Pericardium 6 staat bekend om misselijkheid. Het wordt zo veel gebruikt dat je een klein polsbandje kunt kopen dat op dit punt druk uitoefent om misselijkheid te verminderen”, zegt Auth. “Bonus: het is ook geweldig om angst te kalmeren en je te helpen slapen.”

Om uw Pericardium 6 te vinden, kijkt u aan de binnenkant van de onderarm tussen de twee touwpezen, een paar centimeter boven de pols. Als het op de juiste manier wordt gestimuleerd, zou dit moeten helpen het geluid in onze maag te verminderen en je geest.

“Gebruik je duim om in de punt te drukken en adem te halen”, zegt Auth. “Voer stevige maar comfortabele druk uit. Beweeg uw duim in cirkelvormige beweging en haal 10 keer diep adem terwijl u druk uitoefent, wissel dan en doe de andere pols.”

2. Maag 36

“Maag 36 is een van de krachtigste acupunten in het lichaam”, zegt Auth. “Het is een natuurlijk stimulerend middel en een wondermiddel voor de spijsvertering, het is geen wonder dat acupuncturisten het zo vaak gebruiken. Maag 36 is geweldig voor het reguleren van de spijsvertering, het verminderen van een opgeblazen gevoel en gas, en het verlichten van misselijkheid.”

Omdat Maag 36 een groot acupressuurpunt is, raadt Auth aan om twee vingers te gebruiken om diep in dit punt te graven. Je vindt Maag 36 op (plot twist) niet jouw maag. Kijk in plaats daarvan naar de ruimte aan de bovenkant van het scheenbeen, een handpalmlengte onder je knie.

“Voer geleidelijk druk uit met een cirkelvormige beweging – wees niet bang om hier diepe druk uit te oefenen”, zegt ze. “Je zou geen pijn moeten ervaren, maar een gevoel moeten voelen. Terwijl de weerstand geleidelijk vrijkomt, oefen je meer druk uit. Adem langzaam en diep in terwijl je dit doet en wissel dan van kant. Blijf wrijven totdat je een release in het gebied voelt.”

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis workouts, kortingen voor cult-favoriete wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.