Achter het nieuwe boek met kruidendrankjes van activist Jordi

EEN een diepgewortelde verbinding met de aarde stond praktisch in Jordi’s DNA gegrift. Het meervoudige koppelteken – ze zijn een performancekunstenaar, spirituele gids, activist en genezer – komt uit een geslacht van koks die de zielvoedende aspecten van de overvloed van de natuur in elk gerecht omarmden. “Vooral mijn grootmoeder is een alchemist”, zeggen ze, terwijl ze beschrijven hoe ze “voor vuur staat en samenwerkt met de elementen van de aarde om iets te vormen dat smakelijk en verrukkelijk is.” Kijkend naar haar in de keuken toen een jong kind de eerste zaadjes plantte voor wat Jordi’s nieuw uitgebrachte zou worden Lil Book of Potionseen verzameling kruidenmengsels die overeenkomen met de maancyclus van 29 nachten.

Om volledig op te groeien tot de kruidkundige achter het boek, was echter een lange reis van zelfontdekking nodig. “Er vond een verandering plaats in mijn moeder toen ik 16 was, toen ze uit een lange, giftige relatie kwam, waar ze zich opzettelijk begon te concentreren op wat we in ons lichaam stopten, en hoe bepaalde voedingsmiddelen ons konden helpen een gevoel van rust te krijgen. bepaalde manier – help ons ons goed te voelen”, zegt Jordi. Toen ze later het huis verlieten om te gaan studeren en stuitten op de werveling van systemische vooroordelen tegen zwarte en homoseksuele mensen zoals zijzelf, keerden ze instinctief terug naar wat ze wisten: de aardende krachten van natuurlijke dingen.

“Toen ik degene werd die boodschappen ging doen, en ik degene was die mijn energie en levenskracht gebruikte om het voedsel dat ik at te maken en mijn omgeving te vestigen, realiseerde ik me hoeveel controle ik had over hoe ik me voelde”, zegt Jordi. “Ik begon essentiële oliën en kruiden en kruidenthee te integreren in mijn eigen individuele genezingspraktijk.” Niet lang nadat Jordi na zijn afstuderen terugkeerde naar hun geboorteplaats Los Angeles, vermengde hun liefde voor kruidengeneeskunde zich met een drang naar activisme op zo’n manier dat beide passies krachtiger werden.

Jordi sprak onlangs met mij* over hoe deze unieke synergie hun huidige benadering van genezing en inspiratie vorm heeft gegeven Lil Book of Potions.

Well+Good: Op welk punt omarmde je in eerste instantie het idee om genezer te worden?

Jordi: Er waren andere mensen voor nodig om mij een genezer te noemen, of om te zeggen dat ik een vaardigheid en kennis en een intuïtieve gave had om medicijnen met mensen te delen en hun emotionele, fysieke en spirituele toestand echt te veranderen.

“Remedies die ik gebruikte om bepaalde dingen in mezelf aan te pakken, werden bevestigd en bevestigd door andere mensen … dus ik voelde me gedwongen om te blijven verschijnen als een genezer.”

Ik begon met het brengen van essentiële oliën naar de traumatische ruimtes waarin ik me bevond als activist, zoals Black Lives Matter-demonstraties, als een middel om mezelf te troosten, en ontdekte al snel dat mensen zo open stonden voor mij om deze medicijnen te delen die ik had meegebracht en olie op hun lichaam smerend – en ze waren zo communicatief over hoe het hen beïnvloedde. Deze remedies die ik gebruikte om bepaalde dingen in mezelf aan te pakken, werden bevestigd en bevestigd door andere mensen. Het dwong me om als genezer te blijven verschijnen in omgevingen die specifiek zijn gebouwd rond organiseren.

Ik faciliteerde meditaties en dronk plengoffers voor de geesten die waren overleden of de mensen die waren gestorven, vaak letterlijk, terwijl ik over bloed vergoten op beton onder mij stond. En dat werk is de afgelopen twee jaar afgestudeerd en geëvolueerd tot toonaangevende genezingsretraites, specifiek voor trans-, niet-binaire en gender-nonconforme migrantenmensen die met Familia:TQLM uit ICE-detentiecentra werden vrijgelaten, en ook genezing organiseerden voor zwarte vrouwen met Jimanekia Eborn en haar organisatie Tending the Garden.

Hoe heb je de kruidkundige technieken geleerd die je nu in je praktijk gebruikt?

Het begon voorouderlijk. Ik kreeg een DNA-test en ontdekte dat mijn voorouders voornamelijk uit zuidelijk Afrika kwamen – Kameroen, Ghana, Nigeria – en begonnen al snel wat ze aten in mijn dieet te integreren. Toen hoorde ik van mijn oudtante dat mijn betovergrootmoeder mensen bij haar thuis zou uitnodigen en ze haar zou laten vertellen wat ze doormaakten, en dat ze deze kruidengeneesmiddelen zou maken. Dat is echt wat ik aan het doen was, dus veel ervan was mijn intuïtie aan te boren.

Ik had ook het geluk om biochemicus en cannabisonderzoeker Brandie Cross, PhD, te ontmoeten tijdens Black Lives Matter-organisatie in Los Angeles. Ik had absoluut geen laboratoriumervaring, maar ze verwelkomden me in hun lab en vertrouwden op mijn energie en mijn helende verlangens. Ik merkte dat ik ongeveer twee jaar letterlijk schouder aan schouder met deze persoon studeerde en de chemische aspecten leerde van deze fysieke dingen met wie ik me al zo verbonden voelde. En dat gaf me echt de kracht om te zeggen: ‘Ik weet wat mijn pad is en wat mijn doel is.’ Ik realiseerde me dat ik dit werk niet alleen voor mezelf deed, maar ook voor mijn betovergrootmoeder die geen toegang had tot dit soort ruimte, maar wist van genezing en manieren had ontwikkeld om mensen instinctief te helpen.

Wanneer begon je verbinding met de maan en de maancyclus?

De maan viel me op toen ik spirituele oefening begon te omarmen, vooral omdat mijn relatie met de tijd scheef was. Ik heb nooit echt een baan van negen tot vijf gehad; Ik werkte in restaurants en in de kinderopvang, en ook in acteren. Mijn lichaam verlangde naar consistentie en de maancyclus was als een ketting met de tijd. Het was als: ‘Hé, houd me vast. Je weet dat het over 29 dagen altijd volle maan zal zijn, en als je dat gebruikt om gebeurtenissen bij te houden, kun je de draad van de tijd volgen en gemakkelijker patronen vinden, zelfs als de dingen erg chaotisch zijn.

“Mijn lichaam verlangde naar consistentie en de maancyclus was als een ketting met de tijd.”

Er is een oude relatie die mensen hebben met de maan, geworteld in de landbouw, gebaseerd op wanneer we voor het land zorgden en wanneer we oogstten. En afstemmen op de maancyclus werd een manier voor mij om terug te keren naar dat gevoel van aarding, toen ik me realiseerde dat de technologieën en de go-go-go van het kapitalisme me echt mijn eigen natuurlijke energie uitputten.

Hoe gebruik je de maancyclus nu in je werk als genezer?

Mijn persoonlijke relatie met de tijd is misschien al lang geleden scheefgetrokken, maar met de pandemie was het echt de collectieve relatie met de tijd die kapot ging. We waren zo veel in onze huizen dat mensen letterlijk naar de maan begonnen te huilen en samen uit hun ramen zongen. Gedurende die tijd werd de maan een heel duidelijke herinnering dat er altijd cycli in het leven zijn, en waar we ook zijn op elk moment is niet constant; zelfs als je op dezelfde fysieke plek blijft, vindt er nog steeds verandering plaats. En het was in die ruimte dat ik de inhoud van dit boek begon te kanaliseren.

Kun je de inspiratie achter de 29 drankjes in je boek delen?

Toen ik voor het eerst kruidenmengsels begon te formuleren, waren ze gecentreerd rond vijf maangebeurtenissen: de nieuwe maan, de volle maan, de donkere maan, de maansverduistering en de zonsverduistering. En toen was het getal 29 heel luid in mijn hoofd, want dat is het aantal dagen in één maancyclus, dus ik had nog 24 plekken over – die ik opsplitste in 12 voor de periode van afnemende maan en 12 voor de periode van wassende maan. De energie van de maan in elke fase inspireerde dan ook elk kruidenmengsel.

Met het zonsverduisteringsdrankje is er veel gele, levendige, op de zon gebaseerde energie; Ik gebruikte citroen, gember, kurkuma en honing. Dit gaat over het teruggeven van onze kracht aan ons – omdat bij een zonsverduistering de zon wordt geblokkeerd door de maan, wat betekent dat de warmte en lichtbron-energie die we doorgaans door de zon krijgen, ook wordt geblokkeerd. Dus deze mix gaat over het vinden en ontsteken van die energie in onszelf. Citroen vermengd met honing symboliseert het veranderen van zuur in zoet, en gember helpt de bloedsomloop te verhogen en geeft een deel van de warmte terug aan ons lichaam die we verliezen wanneer licht tijdelijk wegvalt. Wat kurkuma betreft, ik heb het opgenomen vanwege de ontstekingsremmende effecten. Het helpt bij het verwerken van alle emotionele energie die gedurende deze tijd naar boven kan worden geslingerd.

Jordi’s kruidendrankje voor een zonsverduistering

Terwijl we de totale zonsverduistering van dit eclipsseizoen naderen – wanneer de maan rechtstreeks tussen de zon en de aarde beweegt – op 4 december, deelt Jordi hoe je het kruidendrankje kunt maken uit het boek dat is gemaakt met deze maangebeurtenis in gedachten:

Voeg een gesneden citroen, een grote duimgrootte van vers geraspte kurkuma en gember, en zoveel honing toe als je wilt in een waterkoker (Jordi suggereert een lepel per kopje water). Kook met voldoende water om de waterkoker te vullen.

*Dit interview is voor de duidelijkheid bewerkt en ingekort.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.