Ace the Frogger-oefening om beter te worden in Burpees

Lwe nemen allemaal even de tijd om de prachtige complexiteit van de burpee te waarderen, zullen we? Samen met de squat jump, plank pose en push-up – die allemaal zijn essentieel componenten van deze volledige lichaamsoefening – de “kikker” is de lijm die de hele beweging bij elkaar houdt. Zonder dat zou je die plankhouding niet kunnen transformeren in een squat-sprong, maar als je nog steeds niet zeker of je deze overgang op de juiste manier doet, Nike trainer Traci Copeland staat voor je klaar.

“Een frogger is een beweging van het hele lichaam die je kern traint, je onderlichaam werkt en je ook helpt om die hartslag te verhogen”, zegt Copeland. Met andere woorden, het is een drievoudige dreiging. Maar voordat je aan de oefening begint (en hem op de burpee plakt, zoals Copeland je aan het einde van de video zal leren), is het belangrijk om de meest voorkomende fouten te vermijden.

De grootste no-no die Copeland ziet? Slechte plaatsing van de heup. Als je je heupen te hoog zet wanneer je voor- en achteruit springt van een plank naar een squat, wordt de beweging moeilijker voor je benen en gemakkelijker voor je kern, wat niet het punt is van een burpee (zucht). Omgekeerd zorgt het te laag zakken van je heupen voor onnodige druk op je onderrug. De les: je wilt zeker weten dat die heupen zijn zojuist juist, recht achter je schouders opgesteld.

Nu je je bewust bent van de meest voorkomende fouten van de kikker, ben je klaar om de stap te zetten. (En, durf ik te zeggen, zelfs een volledige burpee?) Bekijk de volledige video om te zien hoe Copeland de oefening uitvoert met A+ vorm.

Hoe de Frogger-oefening op de juiste manier te doen?

1. Begin in een stevige plankpositie met je core aangespannen en je armen gestrekt.

2. Duw door je tenen en spring naar voren, kom in een hurkzit aan de voorkant van je mat. Til je armen van de grond, maar blijf laag in je squat.

3. Plaats je handen weer op de grond en spring terug in je plankhouding, terwijl je je lichaam in één rechte lijn houdt terwijl je dit doet. Vergeet je core niet aan te spreken! Dit beschermt je onderrug tegen de impact van het springen in je plankhouding.

Hoe een low-impact frogger-oefening te doen?

Als je het springen wilt overslaan en toch een geweldige core-workout en heupopener wilt krijgen, begin dan in een plankpositie, net zoals je zou doen voor een normale frogger. In plaats van van de achterkant van de mat naar de voorkant van je mat te springen, stap je gewoon een voet naar voren en dan de andere in je squat. Doe hetzelfde als je terugkeert naar de plankhouding, waarbij je je voeten één voor één terug naar de plank stuurt.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.