Advertisement

9 rustgevende allergie keelthee aanbevolen door Docs

Advertisement

lAls u last heeft van allergieën, kan de lente bijzonder wreed zijn voor uw immuunsysteem, omdat u last krijgt van jeukende ogen, een loopneus, keelpijn en andere irritante symptomen die ervoor kunnen zorgen dat u zich wekenlang niet op uw best voelt. Hoewel er enkele geweldige drogisterijremedies zijn om uw problemen met het allergieseizoen te beheersen, leunen we tegenwoordig op thee om niet alleen de symptomen te verlichten, maar om te voorkomen dat ze zich in de eerste plaats voordoen. Will Cole, FMCP, DNM, DC, toonaangevend deskundige op het gebied van functionele geneeskunde en bestsellerauteur, en Lindsay Chimileski, natuurgeneeskundige, acupuncturist, professor en kruidkundige, bespreken waarom je zou kunnen overwegen om thee in je dagelijkse routine op te nemen om allergieën te helpen bestrijden. Bovendien benadrukken ze de beste allergietheeën om keelpijn en andere seizoensgebonden aandoeningen te verzachten.

Waarom thee een krachtige allergiebestrijder kan zijn

“Alle echte thee van de plant Camellia sinensis– zwarte, groene, witte en oolongthee – hebben krachtige ontstekingsremmende eigenschappen vanwege hun hoge gehalte aan antioxidanten”, zegt Dr. Cole. Hij zegt dat onderzoek aantoont dat deze antioxidanten, met name epigallocatechinegallaat, beter bekend als EGCG, ontstekingen bestrijden door pro-antioxidantroutes te stimuleren en tegelijkertijd de ontstekingsactiviteit te verminderen. Of je nu allergisch bent of een andere ziekte hebt, dit maakt thee een krachtig onderdeel van een ontstekingsremmend dieet. “Veel kruiden- en paddenstoelentheeën bevatten ook vitamine C, zink, quercetine en antioxidanten, flavonoïden genaamd, om die vervelende symptomen af ​​te weren”, voegt Dr. Chimileski eraan toe.

Maar de gezondheidsvoordelen beginnen en eindigen niet met de theebladeren – thee zetten en stoppen om ervan te genieten heeft ook tal van gezondheidsvoordelen. “Ik vind het geweldig dat het maken en drinken van thee de hele dag als een resetknop en zelfzorgherinnering kan dienen, waardoor we onze eigen wellnessrituelen kunnen creëren”, zegt Dr. Chimileski. “Een kopje thee zetten biedt een moment om diep te ademen, mindful en aanwezig te zijn, je in je lichaam te trekken en van de to-do-lijstjes in je hoofd af. Het dwingt ons om een ​​non-stop dag pauze te nemen om de parasympathische “rust en vertering”-systeem Dr. Chimileski merkt op dat deze zelfzorgpraktijk je kan helpen om genezingsintenties, zelfvertrouwen en zelfzorgdoelen te stellen.

9 theesoorten om te drinken tijdens het allergieseizoen

Dr. Cole zegt dat met name verschillende kruidentheeën een geweldige aanvulling kunnen zijn op uw dagelijkse zelfzorgregime als u last heeft van allergieën. Hij houdt van kurkuma-, gember- en brandnetelthee, waarvan hij zegt dat het elke sinusontsteking kan verzachten die kan bijdragen aan druk, congestie, loopneus en andere allergische symptomen.

“Ik raad ook echinacea en eucalyptus aan, die een game-changer kunnen zijn voor het opruimen van congestie en vol antibacteriële eigenschappen zitten”, zegt Dr. Cole. “Maar een van mijn favoriete theesoorten voor allergieën is rooibosthee omdat het de antioxidant quercetine bevat waarvan in onderzoeken is aangetoond dat het de histaminerespons helpt blokkeren die optreedt bij seizoensgebonden allergieën.

Dr. Chimileski houdt ook van hysop, waarvan ze zegt dat het post-nasale problemen kan verzachten die verband houden met druppelen in de keel terwijl de sinussen leeglopen en merkt op dat rozenbottelthee een uitstekende bron van vitamine C is om de allergische reactie die door het hele lichaam optreedt te helpen moduleren . En degenen die last hebben van jeuk en tranende ogen kunnen baat hebben bij kamillethee, die het zenuwstelsel helpt kalmeren en een goede nachtrust bevordert. Ze stelt voor om het hele jaar door thee te drinken en een paar maanden voor het begin van het allergieseizoen lokale honing toe te voegen om de intensiteit van uw symptomen te helpen voorkomen.

Houd er echter rekening mee dat onze twee experts benadrukken dat algehele voeding een van de belangrijkste aspecten van het allergieseizoen is. Dr. Cole zegt dat als het gaat om patiënten met seizoensgebonden allergieën, zijn ultieme aanbeveling is om te werken aan het balanceren van je darmen. (Maar als je dat nog niet hebt gedaan, ga dan natuurlijk eerst naar een allergoloog of huisarts.) “Je darm is de basis van al je gezondheid en herbergt het grootste deel van je immuunsysteem”, zegt hij. “Het vullen van probiotische voedingsmiddelen, vezels en ander voedzaam plantaardig voedsel zal een lange weg gaan tijdens het allergieseizoen.

Thee kopen als een expert

Volgens beide experts is het belangrijk om thee van hoge kwaliteit te kopen die het niveau van potentie levert waarnaar je op zoek bent en die duurzaam is verbouwd. Dr. Cole is vooral dol op Pique Life, waarvan hij zegt dat het al jaren zijn favoriete theemerk is. Hij houdt van hun theezakjes om mee te nemen, die goed werken in warm of koud water, afhankelijk van de tijd van het jaar, en waardeert hun grondige inkoopmethoden om een ​​eersteklas kopje thee te garanderen dat allergieën verlicht en anderen helpt.

Dr. Chimileski werkt met patiënten om op maat gemaakte losse theemelanges te maken van hoogwaardige kruiden, maar wanneer ze in de supermarkt naar thee-opties gaat, zijn haar favoriete merken Traditional Medicinals, Yogi Tea en Celebration Herbals.

Oh Hallo! Je klinkt als iemand die dol is op gratis workouts, kortingen op de beste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Word lid van Well+, onze online community van insiders op het gebied van wellness, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.