8 gratis Wordle-alternatieven om je hersenen te plagen

Wordle, de woordpuzzel waar iedereen die je kent geobsedeerd door is, is simpel: je hebt zes kansen om het vijfletterige woord van de dag te raden. Na elke gok veranderen de tegels van kleur om je te laten zien hoe dicht je bij het woord bent. Maar je kunt maar één keer per dag spelen, omdat het spel pas de volgende ochtend wordt gereset. Dit is een serieuze teleurstelling voor degenen onder ons die gewend zijn om vrijwel alles, overal en altijd te kunnen binge. Als je NU MEER PUZZELS nodig hebt, probeer dan een van deze Wordle-alternatieven om je hersenen te stimuleren.

Ze zijn niet alleen leuk, woordpuzzels zijn ook goed voor je hersenen. “Onze hersenen krimpen of atrofiëren langzaam na verloop van tijd, voornamelijk in de witte stof, waar verbindingen tussen hersengebieden zich bevinden”, vertelde board-gecertificeerde neuroloog Ethan Russo, MD, eerder. Goed+Goed. Deze verbindingen zijn nodig voor een optimale hersenfunctie; hoe meer je verliest, hoe meer cognitie je verliest. Puzzels werken als oefeningen voor je hersenen, dagen je geest uit en versterken die cognitieve verbindingen, die achteruitgang kunnen helpen voorkomen.

8 Wordle-alternatieven om te proberen

1. Nerd

Dit spel verwisselt letters voor cijfers en het doel is om een ​​wiskundige vergelijking te raden. Net als Wordle verandert de kleur van de tegels na elke gok om je te laten zien waar je het goed hebt gedaan. Oh, en je kunt niet zomaar getallen invoeren – je gissingen moeten vergelijkingen zijn die echt werken.

2. Werelds

In dit Wordle-alternatief krijgt u een overzicht van een land te zien en krijgt u zes kansen om het land correct te raden. Na elke beurt toont het u de afstand die uw gok is van het antwoord.

3. Lewdle

Deze game is eigenlijk Wordle met godslastering, wat betekent dat alle antwoorden vies zijn. Het is erg leuk, IMHO.

4. Kruiswoordraadsel

Wordle ontmoet Sudoku in dit spel, waar het de bedoeling is om het raster met de juiste letters in te vullen.

5. Queerdle

Dit spel noemt zichzelf de “yassificatie van Wordle”, en elke dag is er een nieuw woord tussen de vier en acht letters om te raden. Ze zijn allemaal gerelateerd aan de LGBTQ+-cultuur en -gemeenschap.

6. Quodel

Voor wie op zoek is naar een extra uitdaging, probeer dit spel. In plaats van te proberen één woord te bedenken, moet je vier woorden tegelijk bedenken.

7. Dordle

Er is ook Dordle, waarvoor je twee woorden tegelijk moet bedenken.

8. Zweren

Elke dag is er een nieuw vierletterig scheldwoord om te raden in dit expliciete Wordle-alternatief.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.