Advertisement

7 werkgerelateerde angsttriggers en hoe u ze kunt kalmeren

Advertisement

Inademen uitademen. Ter ere van de Mental Health Awareness Month heeft Well+Good enkele van onze favoriete gezondheids- en welzijnsleiders ingeschakeld om de Mental Wellness Challenge te creëren, een actieplan van 31 dagen om u te helpen zelfvertrouwen te krijgen, stress het hoofd te bieden, op het werk te gedijen en te verschijnen voor uw gemeente.

Angststoornissen komen vaak voor en treffen jaarlijks ongeveer 40 miljoen volwassenen in de Verenigde Staten, volgens de Anxiety & Depression Association of America. Maar het grote aantal mensen dat regelmatig en in een aantal levenssituaties, ook op het werk, symptomen van angst ervaart, maakt de realiteit niet noodzakelijkerwijs geruststellender. Maar door je bewust te zijn van veelvoorkomende stressoren of triggers die een episode van angst kunnen manifesteren, kan coping mogelijk gemakkelijker worden.

Prestatiepsycholoog Haley Perlus, PhD, werkt met atleten en fitnessexperts om hen te helpen mentale blokkades te overwinnen, en zegt dat zeven specifieke werkgerelateerde angsttriggers keer op keer naar boven komen die voorkomen dat mensen effectief zijn in een bepaalde taak op hand.

“Er zijn soorten stress die mensen buiten hun vermogen duwen om dagelijkse taken uit te voeren”, zegt Dr. Perlus. “Het is heel belangrijk om te begrijpen met wat voor soort stress je te maken krijgt op de werkplek, zodat je weet hoe je veerkrachtig kunt zijn.”

Lees verder om erachter te komen wat deze zeven werkgerelateerde stressoren zijn, evenals de tips van Dr. Perlus om met elk ervan om te gaan.

Dit zijn volgens een psycholoog de ‘7 grote’ werkgerelateerde angsttriggers

1. Een op angst gebaseerde baas hebben

“Op angst gebaseerde bazen zijn geen leiders. Het zijn energievreters”, legt Dr. Perlus uit. “Ze hebben een opvliegend karakter, focussen op problemen, klagen en dreigen.” Dit wetende, is het niet moeilijk in te zien waarom het angst op het werk kan veroorzaken. “Elke dag hard aangesproken worden is geen manier van leven. Het is beledigend en veroorzaakt angst”, voegt ze eraan toe.

Wat eraan te doen: Zijn advies? Als het geen baan is waar u zich volledig voor inzet, overweeg dan een klacht in te dienen bij Human Resources en ontslag te nemen. Als dit een baan is die je echt nodig hebt of wilt blijven doen (of misschien is het een minder extreme situatie), stelt Dr. Perlus voor om een ​​manier te vinden om je sterke punten in een leiderschapsrol te laten zien. Je bent misschien niet in staat om je eigen baas te zijn, maar je zou wel in staat kunnen zijn om een ​​project te leiden en het tot je overwinningen te rekenen, wat zou kunnen helpen om je angst terug te brengen tot een beheersbaar niveau.

2. Klieken van collega’s opmerken

Wanneer je het kantoor binnenloopt en een professionele versie van een gemene meiden sfeer, kan het een ongemakkelijke omgeving creëren. “Sommige werkculturen omvatten roddels, passief-agressieve, ondermijnende, saboterende en verbale prikken die zouden wedijveren met elke kliek op de middelbare school”, zegt Dr. Perlus.

Wat eraan te doen: Als je het doelwit bent of buitengesloten wordt, is het gemakkelijk om te zien hoe angstig het je kan maken. Als je niet het doelwit bent, maar de kliekjes nog steeds opmerkt, kan dit ook gevoelens van angst oproepen die verband houden met het gevoel alsof je in een giftige omgeving werkt. Hoe dan ook, Dr. Perlus stelt voor te onthouden dat werk gewoon werk is. “Als je werk solide is, sluit je dan aan bij degenen die gefocust zijn en houd de prijs in de gaten”, zegt ze. “Als je een groep collega’s hoort praten, excuseer jezelf dan beleefd.”

3. Technologische problemen tegenkomen

Wanneer uw werk sterk afhankelijk is van technologie, kan elk incident werkvertragingen veroorzaken, waardoor u angstig kunt worden om de klus op tijd af te ronden. Het is waar dat je niet echt iets kunt doen om de storingen zelf te voorkomen, maar er zijn altijd dingen die je kunt doen om jezelf terug in je lichaam en buiten je geest te brengen.

Wat eraan te doen: “Gecentreerd raken is een geweldige techniek die de reactietijd op stressoren helpt vertragen”, zegt Dr. Perlus. “Voordat je de kopieermachine raakt, doe een stap achteruit, tel tot vijf, haal diep adem en draai om te repareren wat er mis is of zoek iemand die je kan helpen.”

4. Maak introducties

“Je kunt de meest uitgesproken, extraverte persoon zijn en toch angst hebben als het gaat om presenteren voor een groep”, zegt Dr. Perlus. “De presentatie is op zich al stressvol.” Het goede nieuws is dat een beetje oefening, een verandering van perspectief en voorbereiding een lange weg kunnen gaan.

“Je kunt de meest uitgesproken, extraverte persoon zijn en toch angst hebben als het gaat om presenteren voor een groep. Presenteren is op zich al stressvol. —Haley Perlus, PhD, prestatiepsycholoog

“Je kunt een presentatie benaderen als een bedreiging of als een uitdaging”, zegt dr. Perlus. “Als je het als een bedreiging ziet, ga je wat angst voelen. Maar als je het als een uitdaging ziet, ga je nadenken over hoe je je best kunt doen.

Wat eraan te doen: Enkele adviezen over voorbereiding en oefening: “Neem voldoende tijd om de belangrijkste punten te verzamelen. Je kunt je presentatie ook mentaal repeteren terwijl je andere niet-gerelateerde activiteiten doet”, zegt Dr. Perlus. Of je kunt zelfs inchecken om te zien wat je wilt veranderen terwijl je presenteert.

5. Heb een lange reis

Een studie uit 2018 gepubliceerd in de American Journal of Preventive Medicine ontdekte dat een langere reistijd gerelateerd is aan een verminderde slaapduur en regelmaat. Aangezien slaap cruciaal is voor het welzijn, is het geen verrassing dat lange pendelen op de lijst van werkgerelateerde angsttriggers van Dr. Perlus staan.

Wat eraan te doen: Als je niet vanuit huis kunt werken om het woon-werkverkeer op sommige of alle werkdagen te verminderen, stelt Dr. Perlus voor om je reistijd te gebruiken als een kans om te leren, waardoor je zelfvoorzienend en minder angstig wordt. “Als je naar je werk rijdt, zet dan de negatieve nieuwsradio uit en kies voor interessante podcasts of audioboeken”, zegt ze. “Als je met de bus of trein naar je werk gaat, kun je een boek lezen of een programma kijken op de iPad.”

6. Ga op zakenreis

Veel mensen zien reizen als een kans om los te komen van het werk en tijd te besteden aan het doen van wat ze het liefste doen. Wanneer je echter iets voor je werk moet doen, zegt Dr. Perlus dat er angst kan zijn rond inpakken, vliegen en vertragingen door het weer. En hoewel je het weer niet in de hand hebt, kan een verandering van perspectief hier ook van pas komen.

Wat eraan te doen: “Het zou leuk zijn om het te zien als hersteltijd na [people in your personal life]- en dat zeg ik niet slecht; we hebben allemaal hersteltijd nodig”, zegt Dr. Perlus. “Dus als je [back], je bent al hersteld omdat je helemaal alleen was. Profiteer dus van deze zakelijke reistijd. Accepteer het voor wat het is.

7. Quota moeten respecteren

Wanneer je zo hard mogelijk werkt om de bedrijfsdoelen te bereiken en verlegen wordt, kan dit niet alleen je geest verpletteren, maar het kan je ook angstig maken over werkzekerheid. Nogmaals, dit is een van die werkgerelateerde angsttriggers waar je meestal geen controle over hebt, maar er is altijd, zoals altijd, Iets je kunt doen.

Wat eraan te doen: “Het kan nuttig zijn om gemakkelijker doelen te stellen. Als je een doel stelt dat net lager ligt dan wat je denkt te kunnen, moet je nog steeds veel energie leveren en heb je ook een hoge perceptie van controle’, zegt dr. Perlus. Op die manier, voegt Dr. Perlus eraan toe, is de kans groter dat je je bereikt voelt en niet angstig. Ze waarschuwt echter dat je zeker wilt weten dat je geen doelen stelt die: ook zo gemakkelijk als je onbedoeld verveling zou kunnen veroorzaken.

Oh Hallo! Je klinkt als iemand die dol is op gratis workouts, kortingen op de beste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Word lid van Well+, onze online community van insiders op het gebied van wellness, en ontgrendel uw beloningen direct.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.