7 tips om gemeenschapszorg zinvol te beoefenen

lOm welzijn een realistisch doel te laten zijn voor alle leden van de samenleving, is het belangrijk dat we onze collectieve focus verschuiven van hyperindividualisme naar gemeenschappelijke gezondheid en vitaliteit. Dat wil zeggen, we moeten ons inspannen om voor elkaar te zorgen zoals we dat voor onszelf doen, wat betekent dat we gemeenschapszorg moeten uitoefenen.

Hoewel gemeenschapszorg een integraal onderdeel is van het kunnen bereiken van wijdverbreid welzijn, wordt een dergelijke realiteit niet weerspiegeld door de kapitalistisch ingestelde welzijnsindustrie. Vaak gekenmerkt door toetredingsdrempels zoals prijs per product (of klasse of behandeling), of geografie van waar dergelijke goederen worden aangeboden, of een cultureel toe-eigenende fundamentele premisse, leurt de $ 4,4 biljoen wereldwijde wellness-industrie de valse overtuiging dat men wellness kan bereiken door koopkracht en zelfoptimalisatie. Deze benadering van welzijn laat niet alleen enorme populaties mensen buiten beschouwing, maar mist ook het doel om grootschalige fysieke, mentale en emotionele gezondheidsbehoeften in alle sectoren van de samenleving te herkennen.

Dat is waar gemeenschapszorg kan helpen om het speelveld gelijk te maken – en een aantal oprichters van bedrijven die ook gemeenschapszorg uitoefenen, zijn het daarmee eens. “Gemeenschapszorg creëert een meer rechtvaardige wereld, situatie per situatie”, zegt kruidkundige Jamesa Hawthorne, oprichter van JamHaw Herbals. Het betekent “door de wereld reizen en keuzes maken met een bewustzijn van je onderlinge verbondenheid met de planeet en iedereen die erop leeft”, voegen ze eraan toe. Kortom: ieder van ons is zo goed als onze buren, zowel lokaal als wereldwijd.

Dus, hoe kan ieder van ons specifiek afstand nemen van de vorm van welzijn die commoditization waardeert en naar de prioriteitstelling van gemeenschapszorg? Beoefenaars van gemeenschapszorg hebben tips voor het centreren van individuen en de gemeenschap boven winst.

7 tips voor het beoefenen van zinvolle gemeenschapszorg, volgens praktijkmensen.

1. Houd ruimte voor het probleem in plaats van oplossingen te verkopen

Onder een zelfoptimalisatieparadigma is er bijna altijd een tastbaar product dat u kunt kopen dat u zogenaamd zal “repareren”. Gemeenschapszorg richt zich echter eerst op de mens in plaats van op een verondersteld tegengif.

“Het is belangrijk voor mij om meer te bieden dan een product dat beweert een ‘oplossing in een fles’ te zijn.” -Jamesa Hawthorne, kruidkundige

Als kruidkundige verkoopt Hawthorne tincturen en mengsels om het welzijn van hun gemeenschap te ondersteunen, maar hoe effectief ze ook zijn, ze beweert niet dat haar producten de enige oplossing zijn. “Ik vind het belangrijk om meer te bieden dan een product dat beweert een ‘oplossing in een flesje’ te zijn. Ik heb ruimte voor mensen om betekenisvolle relaties te verkennen en te cultiveren met de kruiden waarmee ze werken, “zeggen ze. “Het openen van ruimte en gesprekken voor directe verbinding met hun genezing en de planten zijn meer mijn doelen dan om iemand te genezen. Ik moedig mensen aan om de verhalen van de kruiden te leren en contact te maken met hun eigen afkomst om te leren, te behouden en zichzelf te versterken. Ook begeleid ik mensen bij het ontwikkelen van zelfbewustzijn en kennis rondom hun eigen lichaam, zodat ze duidelijkheid hebben over hun behoeften en hoe ze voor zichzelf en in de wereld willen opkomen.”

Hoewel deze elementen voor Hawthorne niet gemakkelijk verhandelbaar zijn voor winst, helpen ze individuen wel toegang te krijgen tot diepere genezing en verbinding met anderen.

2. Prioriteit geven aan samenwerking boven concurrentie

Als bedrijfseigenaar is een verschuiving van een mentaliteit van concurrentie naar een van gemeenschapsondersteuning en samenwerking een manier om relaties op te bouwen met en ook andere kleine bedrijven te ondersteunen. “Ik hou van het idee om deel uit te maken van een alternatieve economie die ook een zorgweb kan vormen en dienen”, zegt Daphne K. Jenkins, oprichter van Umauma Wellness en ‘Ono Mau Goods. kleine levensmiddelenbedrijven gaan regelrecht terug in de gemeenschap; Ik steun regelmatig andere BIPOC- en voedingsbedrijven die eigendom zijn van vrouwen door te investeren in hun aanbod, de creativiteit en het genialiteit van hun eigenaren te prijzen en enthousiast over hen te delen op sociale media.”

Een cultuur van wederkerigheid weeft een krachtig web van gemeenschapsondersteuning en kan worden toegepast, of u nu een bedrijfseigenaar, werknemer, buurman of gemeenschapslid bent.

3. Verschuiving van een mindset waarbij winst voorop staat naar een toegankelijkheidsmentaliteit

Terwijl het kapitalisme het ideaal aanmoedigt om koste wat kost rijkdom op te bouwen, richt de gemeenschapszorg zich erop dat mensen in nood toegang hebben tot aanbiedingen en goederen. “Wellness kan voor de meeste mensen exclusief en onbereikbaar zijn”, zegt Sydney Cutler-Abich, meditatiegids en oprichter van Ananda Meditation. “Ik verwerp dat idee, dus bied ik gratis en goedkopere manieren aan om toegang te krijgen tot het soort zorg dat ik bied. Door als zelfstandige te werken, heb ik de kracht om anderen te dienen op een manier die persoonlijk bevredigend is, terwijl ik individuen en gemeenschappen steun op de manier die ze vragen.”

“Als zelfstandige geeft me de kracht om… individuen en gemeenschappen te ondersteunen op de manier die ze vragen.” —Sydney Cutler-Abich, oprichter van Ananda Meditatie

Cutler-Abich centreert toegankelijkheid en gemeenschapszorg in haar glijdende schaal bedrijfsmodel dat erop gericht is te voorkomen dat haar winst ten koste gaat van het gemeenschappelijk welzijn.

4. Het verstrekken van op toestemming gebaseerde middelen die voldoen aan de behoeften van de gemeenschap

Het beoefenen van gemeenschapszorg vereist luisteren naar de behoeften van de gemeenschappen waarin u zich bevindt. Dit luisteren stelt ons in staat om aan te scherpen welke ondersteuning nodig is – of dat nu tijd, vrijwilligers, toegang tot middelen, geld of andere behoeften is.

Voor Annika Hansteen-Izora, schrijver, kunstenaar en auteur van Tederheid: een eerbetoon aan mijn queer Black Joy en Ragehet beoefenen van gemeenschapszorg op basis van wederkerigheid, toegang, respect, duurzaamheid en instemming betekent samen met kunstenaar Salimatu Amabebe leiding geven aan Black Feast – een platform dat zwarte kunstenaars en schrijvers viert.

“We zamelen donaties in om Love Letters te hosten, dit zijn zorgpakketten gevuld met items die bedoeld zijn om respijt te ondersteunen, en deze gratis uit te delen aan leden van de zwarte gemeenschap”, zegt ze. “Voor mij is investeren in elkaars respijt gemeenschapszorg.” Zorgpakketten bevatten bijvoorbeeld voedende lekkernijen of kruidengeneesmiddelen, en lokale bedrijven kunnen hun goederen aan de pakketten bijdragen om deel te nemen aan de cyclus van gemeenschapszorg.

5. Vragen om de zorg en ondersteuning die we persoonlijk nodig hebben

Maatschappelijke zorg geeft prioriteit aan het zorgen voor anderen, maar het is ook belangrijk om open te zijn en bereid te zijn om zelf zorg te ontvangen. “Ik heb meerdere groepschats met queer-vrienden waarbij we elkaar eerst vragen of we de capaciteit hebben om ondersteuning te bieden, en zo ja, elkaar vragen om de zorg die we nodig hebben”, zegt Hansteen-Izora. “Ik heb vrienden gevraagd om met mij op FaceTime te springen als aanmoediging om mijn kamer op te ruimen omdat ik te depressief ben, en vriendschappen waarbij we elkaar maaltijden sturen in wederkerigheid voor het verlenen van zorg. Deze kleine praktijken van het creëren van duurzame zorgacties zijn een daad van verzet.”

Hawthorne is het ermee eens dat voor zichzelf zorgen een cruciaal ingrediënt is om gemeenschapszorg te kunnen uitoefenen. “Het idee dat hulp nodig hebben of om hulp vragen een zwakte is, is een leugen, en het is bekwaam”, zeggen ze. “We hebben elkaar allemaal nodig, en je zult jezelf ziek maken door niet op mensen te leunen, uit te reiken, eerlijk te zijn tegen jezelf over uw behoeften en om hulp te vragen.”

6. Ruimte en kansen bieden voor zorg

Een van mijn favoriete voorbeelden van gemeenschapszorg is de Mitzvah-muur bij de commissaris van Lagustas Luscious! café in New Paltz, New York. Wanneer klanten naar het café gaan om af te rekenen, kunnen ze tegoed kopen dat iemand in de toekomst kan gebruiken en dat toevoegen aan de mitswamuur, en ze kunnen zelfs aangeven voor wie ze het willen hebben.

De Mitzvah-muur is beplakt met Post-it Notes die berichten delen zoals “$ 10 voor een Black Queer Couple die hun jubileum viert”, “$ 5 voor iemand die een hekel heeft aan hun klotebaan”, en nog veel meer. Een paar post-its zijn genoeg om een ​​muur te transformeren in een centrum van gemeenschapszorg – iets waar ik rekening mee houd in de fysieke en digitale ruimtes die ik creëer als de oprichter van Imby.

7. Prioriteit geven aan rust en anderen aanmoedigen hetzelfde te doen

Rust is een essentieel en vrij element van ons persoonlijk en collectief welzijn. Dus rust oefenen en anderen aanmoedigen hetzelfde te doen, is een daad van gemeenschapszorg.

“Als we rusten, alleen of in gemeenschap, kunnen we onze energie aanvullen, intuïtie en creativiteit aanboren, opnieuw geïnspireerd worden en beseffen dat we goed zijn zoals we zijn”, zegt Cutler-Abich. “Als zodanig eisen we onze tijd, geest, lichaam en geest terug en bouwen we een diep mededogen op voor onszelf en elkaar.”

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.