7 pleziertips voor het daten van iemand met een erectiestoornis

lHet is weer gebeurd: je staat op het punt om het met je penis-hebbende partner te doen als ze plotseling … zacht worden. Wees gerust, je bent niet de enige in die hachelijke situatie. Volgens de American Urological Association hebben naar schatting 30 miljoen mensen erectiestoornissen (ED), wat medisch is voor mensen met een penis die moeite hebben om een ​​erectie te krijgen of te behouden die stevig genoeg is voor plezierig penetrerend spel. En in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan het mensen van alle leeftijden treffen. Maar dat betekent echter nog steeds niet dat plezier van tafel is, als je uitgaat met iemand met een erectiestoornis.

Natuurlijk, als je van penetrerend spel houdt, kan het heel jammer zijn om dat soort seks niet zo vaak of zo lang te kunnen hebben als je zou willen. Maar volgens seksuele voorlichters zijn er een handvol oplossingen voor een seksleven dat net zo gezond en bevredigend is.

Zorg er in eerste instantie voor dat uw partner met ED medisch veilig is. Erectiestoornissen kunnen soms worden gekoppeld aan een onderliggend gezondheidsprobleem, zoals vaatziekten of diabetes type 2, of een psychische aandoening zoals depressie of angst, dus het aanmoedigen van uw partner om naar een zorgverlener te gaan, kan een belangrijke stap zijn voor beide. het probleem te behandelen en hun gezondheid te ondersteunen. Anders kan het herkaderen van je manier van denken en benadering van seks een grote bijdrage leveren aan het vinden van seksuele bevrediging.

“Het is 100 procent mogelijk voor mensen met ED en hun partner (s) om te genieten van een plezierig seksleven.” —Caitlin V. Neal, MPH, klinisch seksuoloog

Hieronder delen seksuele voorlichters hun beste advies voor het behouden van een gezond seksleven en het bevredigen van je seksuele behoeften tijdens het daten met iemand met een erectiestoornis.

Hier zijn 7 tips om meer seksueel genot te ervaren tijdens het daten met iemand met een erectiestoornis

1. Geloof dat het nog steeds mogelijk is om plezier te ervaren

Als je wilt hebben plezierige seks met iemand die ED heeft, je moet van mening zijn, met je hele lichaam, dat het wel degelijk mogelijk is. Anders zou je zorgen maken over een gebrek aan plezier wel eens een self-fulfilling prophecy kunnen worden.

“Het is 100 procent mogelijk voor mensen met ED en hun partner(s) om te genieten van een plezierig seksleven”, zegt Caitlin V. Neal, klinisch seksuoloog voor Royal, een vegan-vriendelijk condoom- en smeermiddelbedrijf. Om dit echter waar te maken, moet u uw partner er misschien aan herinneren dat hun vermogen om een ​​erectie te krijgen of te behouden geen indicator is van hun waarde, en uzelf eraan herinneren dat het geen indicator is van uw aantrekkelijkheid, als die gedachte ooit uw verstand, zegt ze.

2. Praat met je partner

Hebben jij en je partner het gehad over hun erectiestoornis? Zo niet, dan is het tijd om te chatten. En aangezien seksuele disfunctie invloed kan hebben op alle partijen bij een relatie, hoef je zeker niet te wachten tot je partner erover begint, zegt Neal. Als je dat doet, kun je zelfs behoorlijk lang wachten. “Het kan heel moeilijk voor hen zijn om het naar voren te brengen”, zegt ze. “Dus kies een moment waarop je niet alleen seks hebt gehad, wanneer ze ontspannen zijn en ze het gesprek kunnen verwerken.” Terwijl je aan het wandelen bent of bij de koffie zou beide goed werken, bijvoorbeeld.

Wat betreft hoe het naar voren brengen? In één woord: medelevend. “Probeer zachtaardig te zijn met je woorden en stel je partner gerust dat wat je wilt bereiken door hierover te praten een beter seksleven voor jullie beiden is”, zegt seksvoorlichter Searah Deysach, eigenaar van Early to Bed, een in Chicago gevestigd bedrijf voor plezierproducten. “Het is goed om te onthouden dat, hoewel het misschien onhandig of moeilijk is, [in the moment]hebben alle partners baat bij een open en eerlijk gesprek over je seksleven of het gebrek daaraan’, zegt ze.

Om dit te doen, raadt Deysach aan om uw bezorgdheid over de ED van uw partner tussen twee complimenten te plaatsen. Hier is een voorbeeld: Ik hou van de manier waarop je je voelt als je in mij bent. De laatste paar keer dat we seks hebben gehad, zijn we overgestapt op een andere seksuele daad omdat je het moeilijk vond om hard te blijven. Is er iets dat we kunnen proberen om u te helpen uw erectie te behouden? Ik zou graag een manier vinden om langer indringend met je te spelen. En hier is er nog een: Je weet dat ik verliefd op je ben, en ik wil alle verschillende soorten seks met je hebben. Ik vind het niet erg dat je niet hard kunt blijven zolang we seks hebben. Maar ik wilde gewoon kijken of we een manier konden vinden om er samen omheen te werken.

3. Praat met een derde partij

Als jij en je partner moeite hebben om over je seksleven te praten, zegt Neal dat een professional in de geestelijke gezondheidszorg kan helpen. Ze kunnen de discussie op een gevoelige manier leiden, terwijl ze ook uw behoeften en gevoelens valideren.

Je zou het idee kunnen introduceren door te zeggen: Ik wil dit echt met je uitzoeken. Omdat we er allebei moeilijk over kunnen praten, dacht ik dat het misschien handig zou zijn om een ​​professional in te schakelen. Hoe zou jij je daarbij voelen?

“Je kunt er ook voor kiezen om met vertrouwde vrienden te praten over je gevoelens van frustratie, teleurstelling of verwarring”, voegt Neal toe.

4. Herzie je definitie van seks opnieuw

Velen van ons “leggen zo veel nadruk op erecties dat we ze ten onrechte gelijkstellen met seks zelf”, zegt Neal. maar seks is niet een harde erectie; het is ook niet uitsluitend een harde penis die een vagina (of anus of mond) binnengaat. “Door buiten de P-in-V-box te denken, kun je zien dat iedereen – ongeacht de capaciteiten en configuraties van hun lichaam – seks kan hebben”, zegt Neal.

Volgens psychotherapeut en seks- en relatie-expert Rachel Wright, LMFT, kan seks worden gedefinieerd als elke zinvolle daad van plezier. Hoewel het uitbreiden van de definitie van seks mensen in alle relatieconstructies ten goede kan komen, kan het vooral gunstig zijn voor mensen die verkering hebben met iemand met erectiestoornissen.

Om een ​​beter begrip te krijgen van hoe seks er voor jou uitziet, en in de context van je persoonlijke relatie, kun je overwegen om een ​​gezamenlijke lijst te maken van de manier waarop seks voelt aan jullie beiden. Maak een lijst van alle bijvoeglijke naamwoorden die het geslacht dat je hebt zouden kunnen beschrijven, en maak dan een tweede lijst van activiteiten die diezelfde gevoelens kunnen oproepen. Beperk de activiteiten in de tweede lijst niet tot dingen die te maken hebben met monden, geslachtsdelen en zwervers. Sta jezelf in plaats daarvan toe om dingen op te nemen als: Lekker in bad liggen of je voeten masseren, enzovoort. Dat zal de deur openen voor allerlei soorten niet-penetrerende, maar nog steeds superbevredigende seksuele handelingen om hun weg naar je seksuele repertoire te vinden.

5. Pak uit waarom je graag seks hebt

Natuurlijk, “het voelt goed” kan een van de redenen zijn waarom je graag seks hebt. Maar vaak spelen er ook andere redenen, zegt Deysach. Misschien helpt seks je bijvoorbeeld om Work Brain uit te schakelen, of misschien is fysieke aanraking de manier waarop je je liefde uitdrukt, en is seks het belangrijkste voorbeeld van aanraking in je relatie.

Zodra u zich identificeert waarom je houdt van seks, je kunt je leven aanvullen met extra handelingen die aan die redenen voldoen. Als seks bijvoorbeeld gewoonlijk is wat je helpt om aan het einde van de week weer contact te maken met je partner, zijn er misschien andere dingen die die hernieuwde verbinding kunnen vergemakkelijken (denk aan: wekelijkse date-avonden, bedtijd zonder telefoon en gezamenlijk douchen).

6. Haal plezierproducten binnen

PSA: De penis van je partner is niet het enige dat je kan penetreren – en dat is essentieel om te onthouden voor iedereen die verkering heeft met iemand met een erectiestoornis. “Er zijn genoeg speeltjes die de plaats van een erectie kunnen innemen”, zegt Neal. De meest voor de hand liggende keuzes zijn dildo’s en holle dildo’s, die ook wel peniskokers of penisverlengers worden genoemd.

Als je bijvoorbeeld een harnas draagt, zoals het Spareparts Deuce-harnas, zal je partner een harde fallus hebben direct onder hun schaamheuvel, waardoor ze je kunnen blijven penetreren lang nadat ze hun erectie hebben verloren, zegt Deysach. Er zijn ook uitgeholde dildo’s, zoals de Vixen Colossus Extender, die over een niet-opgerichte penis passen en blijvende penetratie mogelijk maken, ongeacht een echte erectie, voegt Deysach eraan toe.

Naast dildo’s zijn er ook G-spot vibrators, roestvrijstalen toverstokken, tentakelspeeltjes en konijnenvibes die kunnen worden gebruikt voor penetrerend spel met een partner – geen erectie, of vaak zelfs een penis, nodig. “Er is ook een nieuw apparaat genaamd de Balldo, een speeltje dat over je testikels past en ze in een dildo verandert”, zegt Deysach. (Ja, echt.) En nogmaals, als je openstaat om je definitie van seks uit te breiden tot voorbij vaginale penetratie, dan zijn er ook vingervibrators, buttplugs, zuigspeeltjes, klemmen en meer. Zoals Neal het stelt: “voor zover seksspeeltjes gaan, is de enige beperking je creativiteit.”

7. Probeer niet te stressen

Dit is ongetwijfeld makkelijker gezegd dan gedaan voor alle betrokken partijen. Maar als je kunt, probeer dan de stress rond de erectie te beperken, zegt Neal. “Stress en druk kunnen ED zelfs veel erger maken”, zegt ze.

In plaats van je zorgen te maken of de penis in kwestie hard wordt of blijft, onthoud dat een gezond perspectief, creativiteit en een ontspannen benadering je zullen helpen deze specifieke uitdaging te overwinnen, zegt ze.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.