7 onopvallende tekenen van gebrek aan respect in een relatie, per voordeel

mecht respect is cruciaal voor het succes van een gezonde relatie, dus als er een gebrek aan is, is er ook een risico. Bepaald respectloos gedrag, zoals liegen of bedriegen in een monogame relatie, is vrij duidelijk te herkennen. Een aantal veelvoorkomende tekenen van gebrek aan respect in een relatie zijn echter moeilijker te herkennen.

Volgens relatie- en welzijnscoach Shula Melamed, MPH, kan gebrek aan respect in een relatie zich manifesteren als een persoon in een relatie die een ander niet beschouwt als “dezelfde eerbied en aandacht die ze voor zichzelf zouden willen”. Therapeut Christiana Awosan, PhD, LMFT, voegt eraan toe dat respectloos gedrag – vooral als het continu is en zonder verontschuldiging plaatsvindt – een rode vlag kan zijn omdat de gekleineerde partij zich zou kunnen afvragen of hun partner hen zelfs leuk vindt. Onnodig te zeggen dat dat niet het beste gevoel ter wereld is, laat staan ​​een gevoel dat je zou willen voelen in het kader van je romantische relatie.

Om te voorkomen dat je op een punt komt waar je zo’n gevoel ervaart, is het van cruciaal belang om tekenen te kunnen herkennen dat je partner je misschien niet respecteert. Lees verder om zeven niet-zo voor de hand liggende gedragingen te leren die erop kunnen wijzen dat dit het geval is.

7 onopvallende tekenen van gebrek aan respect in een relatie waarvan professionals zeggen dat je je ervan bewust moet zijn

1. Vermijden of afsluiten tijdens serieuze gesprekken

Een onvermogen of onwil om kwetsbare gesprekken te voeren, kan wijzen op het gebrek aan aandacht van een partner voor u en uw standpunt, zegt de gediplomeerde klinische maatschappelijk werker en relatietherapeut Darcy Sterling, PhD.

Als iemand echter communiceert dat ze gewoon niet kunnen praten Rechtsaf nu, vraagt ​​om een ​​ander tijdstip af te spreken om te chatten en gaat dan door, het is geen respectloos gedrag, zegt dr. Awosan. Door een ander tijdstip in te stellen om te praten, laat uw partner u weten dat uw behoeften ook belangrijk voor hen zijn.

2. Op ongelegen momenten gevoelige onderwerpen communiceren

Dit kan betekenen dat uw partner uw behoeften niet in evenwicht houdt met die van hen, zegt dr. Sterling. Als je partner bijvoorbeeld met je wil praten over iets gevoeligs en ziet dat je gestrest bent of weet dat je een moeilijke tijd doormaakt, kan het beter zijn als ze je vragen om een ​​moment waarop je beter bent. kunnen omgaan met een moeilijk onderwerp.

3. Geen ruimte laten afkoelen

Als iemand ruimte vraagt ​​om zijn hoofd leeg te maken, is het respectvol om je daaraan te houden, zegt dr. Sterling. Laten we zeggen dat je midden in een verhitte discussie zit met je partner en je zegt dat je hier later over wilt praten, sta dan op en loop weg. Ze reageren door u te volgen en eisen dat u het probleem nu oplost. “Het mechanisme hier is dat gebrek aan aandacht”, zegt Dr. Awosan, eraan toevoegend dat dit respectloos is omdat het een grens overschrijdt die je voor je eigen welzijn hebt gesteld.

4. Harde tonen gebruiken

“Het is niet wat je zei – het is… hoe jij zei het.” Deze zin klinkt waar omdat de manier waarop iemand iets zegt, en niet de woorden die ze gebruikten, beter weerspiegelt hoe ze zich voelen. Dr. Awosan en Dr. Sterling delen twee voorbeelden van wanneer iemand misschien niet zo geruststellende tonen gebruikt: neerbuigendheid (zoals wanneer iemand je vertelt dat het hem spijt u zo voelen) en sarcasme (wanneer iemands reactie op uw oprechte bezorgdheid bijvoorbeeld is: “Oh, mijn God – ik ben de slechtst persoon in de wereld” plus een oogrol).

5. Niet openstaan ​​voor de belangen van anderen

“Als je iemand meerdere keren hebt verteld dat er een manier is waarop je wilt dat ze met je omgaan, en ze kunnen je daar niet ontmoeten, dan is dat een teken van gebrek aan respect”, zegt Melamed. Dit soort gedrag slaat mogelijk op onachtzaamheid voor uw fundamentele, gecommuniceerde behoeften ten gunste van het prioriteren van hun eigen behoeften.

6. Informatie delen die u hen in vertrouwen hebt verteld

Natuurlijk kan het lastig zijn om de juiste hoeveelheid te delen, vooral in een dynamiek waar meer dan één persoon bij betrokken is. Mensen willen misschien onschuldig ventileren aan vrienden over wat ze doormaken, maar Melamed zegt dat dit problematisch kan worden als een partner eerder om deze informatie vroeg om alleen voor hun oren te zijn. Als dit verzoek wordt genegeerd, is dat een teken dat ze niet bezorgd zijn over je gevoelens, wat een teken van gebrek aan respect is.

7. Verwacht op de eerste plaats te komen, wat er ook gebeurt

Dit is misschien een van de meer genuanceerde tekenen van gebrek aan respect in een relatie, maar je bevindt je misschien op gevaarlijk terrein als je partner boos op je wordt omdat je niet altijd voor hem of haar beschikbaar bent, zegt Melamed. Ze voegt eraan toe dat het ook kan betekenen dat je partner vindt dat hun tijd belangrijker is dan die van jou – omdat ze andere aspecten van je leven misschien niet volledig in overweging nemen, zoals gezinsverantwoordelijkheden, werkplichten of zelfzorg.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.