7 groene vlaggen om te vertellen of uw therapeut geschikt voor u is

lIn romantische relaties identificeren mensen vaak groene vlaggen (die aangeven dat een vakbond veilig en gezond is) en rode vlaggen (die het tegenovergestelde aangeven). Een ander deel van het leven waar u baat bij zou hebben als u duidelijke groene vlaggen heeft, is bij uw zorgverlener. Het identificeren van groene vlaggen voor therapeuten is cruciaal om ervoor te zorgen dat u veilig en comfortabel bent tijdens sessies en dat u iemand ziet die inderdaad goed bij u en uw behoeften past.

“Groene vlaggen hebben is van fundamenteel belang voor een veilige relatie omdat het, in ieder geval voor jezelf, vaststelt dat deze persoon iemand is die [you] denken [you] kan kwetsbaar zijn”, zegt psychotherapeut Meghan Watson, resident therapeut voor Alkeme Health en oprichter van Bloom Psychology Wellness. “Dan [you] kan zijn [your] authentieke zelf om toegang te krijgen tot de genezing die [you] behoefte.”

Maar precies weten waarnaar u moet zoeken in een therapeut (vooral als de therapie nieuw voor u is) kan moeilijk te onderscheiden zijn. Dus lees verder om meer te weten te komen over zeven groene vlaggen van therapeuten, volgens deskundigen op het gebied van geestelijke gezondheid.

7 groene vlaggen voor therapeuten die laten zien dat uw zorgverlener goed bij u past

1. Ze houden zich strikt aan vertrouwelijkheid

Hoewel dit een ethische vereiste is voor: alle deskundigen op het gebied van geestelijke gezondheid, niet alle aanbieders houden zich hieraan, zegt psycholoog en gastheer van de Psych praten podcast Jessica Leigh, PhD. “Therapie is gebaseerd op vertrouwen, dus je moet erop kunnen vertrouwen dat je therapeut de informatie voor andere mensen vertrouwelijk houdt”, zegt ze.

Om te peilen hoeveel een therapeut de privacy van hun patiënten waardeert, stelt Dr. Leigh voor om samen te werken met een zorgverlener die “de grenzen van vertrouwelijkheid tijdens de eerste sessie uitlegt en blijft praten over de grenzen van vertrouwelijkheid gedurende de duur van de therapeutische relatie.”

2. Ze zijn eerlijk over hun vakgebied

Het is een groene vlag als een therapeut duidelijk is over wat ze wel en niet voor je kunnen doen. Als datgene waar je aan wilt werken buiten hun expertise valt, verwijzen ze je idealiter door naar iemand anders.

“Geen enkele therapeut kan elke aandoening behandelen, elke modaliteit gebruiken en elke leeftijd behandelen.” —psycholoog Jessica Leigh, PhD

“Geen enkele therapeut kan elke aandoening behandelen, elke modaliteit gebruiken en elke leeftijd behandelen”, zegt Dr. Leigh. “Een groene vlag is iemand die duidelijk zal zijn over wat ze behandelen [and] de evidence-based interventies die ze gebruiken.”

Om vast te stellen of de provider die u overweegt op dit gebied wel of niet geschikt voor u is, stelt Watson voor om een ​​paar vragen te stellen:

  1. Wat is jouw ervaring met het werken met [insert issue]?
  2. Wat zijn je voornaamwoorden?
  3. Welk werk doe je rond antiracisme?
  4. Wat is uw kennis van gemeenschapsbronnen en aanvullende ondersteuning?

3. Ze zijn op dit moment met je bezig

“Je wilt het gevoel hebben dat de informatie die deze persoon geeft [you]de manier waarop ze luisteren en de manier waarop ze in de ruimte verschijnen in termen van aandacht en betrokkenheid voelt als een goede match”, zegt Watson.

Om dit voor jezelf uit te zoeken, focus je op observatie. Heb je het gevoel dat ze ongeduldig zijn of je uit de sessie haasten? Als dat zo is, is dat waarschijnlijk geen groene vlag dat de therapeut het beste bij u past. “Therapie is een zeer kwetsbare en intieme situatie en relatie”, zegt Dr. Leigh. “Als klant moet je je veilig, gevalideerd en gehoord voelen, zodat je je comfortabel genoeg kunt blijven voelen om te delen en op zijn beurt te groeien.”

4. Ze houden je verantwoordelijk

Een verschil tussen een goede vriend en een fantastische therapeut, zegt Watson, is dat de laatste je verantwoordelijk houdt, vooral in moeilijke tijden. Hoezeer vrienden elkaar ook van dag tot dag helpen, het is niet hun verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je doet wat je zei dat je zou doen. Dat is waar je therapeut om de hoek komt kijken. “Je therapeut moet echt de persoon zijn om te zeggen: ‘Je hebt mijn hulp gezocht omdat je hulp wilde bij [a given] probleem”, zegt Watson.

Dr. Leigh is het daarmee eens en voegt eraan toe dat “een therapeut je – binnen grenzen – moet uitdagen om je vooruit te helpen en te groeien. Zonder uitgedaagd te worden, blijf je op dezelfde plek.”

5. Ze richten zich op impact, niet op details van je trauma

Als het lijkt alsof de therapeut verstrikt raakt in de details, is dat niet bepaald een groene vlag, zegt Watson. “Je krijgt niet altijd de voordelen die je zoekt van genezing, omdat je steeds dezelfde dingen blijft herhalen en herhalen”, zegt Watson.

6. Ze stellen duidelijke grenzen

“Een goede therapeut zal duidelijke grenzen hebben en passende grenzen voor de cliënt modelleren, zowel binnen de sessie als met beleid en procedures”, zegt Dr. Leigh.

Aan de andere kant is een therapeut met slechte grenzen – wat kan lijken op regelmatig te laat komen, over zichzelf praten tijdens een sessie of 24/7 beschikbaar zijn – deels niet ideaal, omdat het een negatief effect heeft op de cliënt-aanbieder relatie. “Het modelleert ook geen geschikte grenzen voor de cliënt, iets waar veel mensen aan willen werken”, zegt Dr. Leigh.

7. Je voelt je op je gemak bij hen

Omdat we allemaal zo verschillend zijn als individuen, is het moeilijk om een ​​algemene uitspraak te doen over hoe je je comfortniveau met een bepaalde therapeut kunt beoordelen, zegt Watson. Daarom is het misschien wel het belangrijkste dat u zich persoonlijk op uw gemak voelt bij uw therapeut. “Je wilt het gevoel hebben dat je nederig kunt zijn, feedback kunt krijgen en dat je therapeut uiteindelijk een aardig persoon is die erkent dat je je best doet”, zegt Watson.

En als je nog geen therapeut hebt gevonden die goed bij je past, maak je dan geen zorgen. “Als de therapeut de vakjes aanvinkt, past de therapeut waarschijnlijk goed bij je”, zegt Dr. Leigh. “Als ze dat niet doen, is het oké om iemand anders te zoeken. Slechts weinigen van ons vinden bij de eerste poging een goede therapeutische match.”

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.