7 door experts ondersteunde manieren om humor te gebruiken voor welzijnsvoordelen

lHet is niet ongebruikelijk dat mensen merken hoe goed ze zich voelen na het lachen. Lachen kan de stemming van mensen op een anekdotische manier lichter maken, ze vullen met vreugde en zelfs hun buikspieren (op een goede manier) doen pijn doen. Dat komt omdat, zo blijkt, lachen echt een soort krachtig medicijn is, volgens onderzoek en deskundige informatie. Het spreekt dan ook vanzelf dat de toepassing van humor voor welzijn iets is waar iedereen baat bij zou kunnen hebben als hij het een en ander zou leren.

Volgens psycholoog Selena Snow, PhD, kan het gebruik van humor om moeilijke tijden te verlichten, zoals het leven te midden van de pandemie, helpen om je stressniveaus te verminderen. Dat komt omdat lachen wordt geassocieerd met lagere niveaus van cortisol, ook wel bekend als het stresshormoon. Lachen is ook verbonden met het vrijkomen van endorfine, oftewel de natuurlijk voorkomende feel-good chemicaliën in je hersenen, die kunnen helpen pijn en stress te verminderen. Aangezien stress verband houdt met aandoeningen die de levensduur in gevaar brengen, met name als het gaat om de gezondheid van hart en hersenen, is het gebruik van humor als welzijnsstrategie helemaal niet ver. “Lachen kan een manier zijn om een ​​zwaar moment lichter te maken en kan een uitstekend mechanisme zijn om met moeilijkheden om te gaan”, zegt Dr. Snow.

“Lachen kan een manier zijn om een ​​zwaar moment te verlichten en kan een uitstekend mechanisme zijn om met moeilijkheden om te gaan.” —psycholoog Selena Snow, PhD

Joy-strateeg Grace Harry voegt eraan toe dat het verband tussen humor en welzijn het idee weerspiegelt dat wanneer mensen bewust hun emotionele toestand kiezen, ze ook hun focus veranderen. Met dit in gedachten, als lachen geluk bevordert, opent het hebben van een gevoel voor humor het vermogen om opzettelijk te verschuiven van een plaats van negativiteit naar een van positiviteit. Als iemand energie kan steken in iets verontrustends, zegt Harry, kan diezelfde iemand ook bewust situaties verlichten door middel van humor.

Maar als u zich midden in een slecht humeur of emotioneel belastende situatie bevindt, is het gemakkelijker gezegd dan gedaan om de energie of middelen te vinden om uw humorspieren te spannen. Lees verder om acht strategieën te leren die Harry en Dr. Snow mensen aanbevelen om humor te vinden in het midden van niet-zo-gemakkelijke tijden.

7 tips om humor te gebruiken voor welzijn, zoals wanneer je in donkere tijden bent

1. Maak een lijst van 1000 dingen waar je dankbaar voor bent

Dit lijkt misschien overdreven, maar dat is precies waarom het werkt als een tip voor het gebruik van humor voor welzijn. Door deze techniek herinner je jezelf eraan hoeveel schoonheid er in je leven is, en, voegt Harry eraan toe, op een gegeven moment stop je met zweten van de kleine dingen en begin je erom te lachen.

“Als je er bijvoorbeeld honderd bent, moet je om jezelf beginnen te lachen”, zegt ze. “Je lacht om jezelf dat je deze belachelijke oefening hebt moeten doen” om je zegeningen te onthouden.

2. Draag gekke rekwisieten

“Rekwisieten zijn altijd de juiste keuze”, zegt Harry. Tijdens de lockdown-dagen van de pandemie kocht Harry pruiken, gekke brillen en veelkleurige gloeilampen om zichzelf en haar omgeving te maken kijk grappig.

3. Kijk naar iets grappigs

“Activiteiten zoals het kijken naar grappige films of video’s kunnen ons helpen onze stemming te veranderen”, zegt Dr. Snow, omdat ze mensen aan het lachen maken. Of je nu naar je favoriete sitcom, een komische film of hilarische TikTok-video’s kijkt, toegang tot humoristische inhoud kan je uit een niet-zo-geweldige plek helpen – door je te laten kakelen of door je gewoon af te leiden.

4. Hang rond met mensen waarvan je weet dat ze graag lachen

“Lachen is besmettelijk, dus zoek anderen op die graag lachen en humor vinden in situaties, en je zult merken dat je naast hen lacht”, zegt Dr. Snow. Als je met anderen lacht over de ongunstige omstandigheden die het leven je brengt, lijken de problemen misschien niet zo catastrofaal als je aanvankelijk had gedacht, voegt Dr. Snow eraan toe.

5. Kraak een glimlach

Volgens Dr. Snow biedt glimlachen vergelijkbare gezondheidsvoordelen als het meer hoorbare gelach van een neef. “Als we onszelf ertoe aanzetten om te glimlachen als we er niet echt zin in hebben, stimuleren we nog steeds de zygomaticus major spier die de aanmaak van endorfine zal veroorzaken en ons humeur zal verbeteren”, zegt Dr. Snow. (Ter referentie, de zygomaticus major-spier is een dunne gezichtsspier die zich uitstrekt van de onderhoek van je lip tot de appel van je wangen.)

6. Stel een afspeellijst samen

Als je een afspeellijst maakt die je gevoel voor humor aanspreekt, zegt Harry dat je er verstandig aan doet iets te kiezen dat je aan het lachen maakt, je een goed gevoel geeft of ‘je eraan herinnert dat er levenscycli zijn’. Misschien voeg je stand-uproutines toe van je favoriete cabaretier, of voeg je een nummer toe dat een prettige herinnering heeft, of overweeg je om af te stemmen op De Well+Good Podcastdie vierkant in de categorie “geeft je een goed gevoel” valt.

7. Maak een fort, zoals toen je een kind was

Afgezien van het bieden van een geweldige kans om je innerlijke kind te betrekken (wat je kan helpen wonden uit het verleden te helen), biedt het maken van een fort je ook een beschutting tegen de componenten van de buitenwereld die je stress aanwakkeren. Als je daar eenmaal bent, kun je met je “fortgenoten” chatten of spelletjes met ze spelen om wat vreugde te brengen in de stressvolle periode van je leven.

Ongeacht welke humorverhogende tactiek je gebruikt, Dr. Snow zegt echter dat het belangrijkste is dat het gebeurt: “In staat zijn om te lachen om moeilijkheden kan ons helpen ons perspectief te herwinnen en alternatieven voor onze oorspronkelijke gedachten en plannen te overwegen.”

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.