7 beste chemische peelings voor een gevoelige huid, volgens Derms

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en nog veel meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Als iemand met een extra gevoelige huid roept de gedachte aan een chemische peeling een nachtmerrieachtig beeld op van een rode, pijnlijk teint – wat helemaal niet leuk is. Maar als je het goed doet, hoef je niet bang te zijn voor dit soort behandelingen: zolang je het juiste regime hebt, kunnen chemische peelings voor de gevoelige huid je er stralend uit laten zien in plaats van rauw.

Op hun eenvoudigst: “chemische peelings komen de kleur, textuur en het uiterlijk van de huid weer naar voren voor een verbetering van hyperpigmentatie, fijne lijntjes en algehele glans”, zegt Lara Devgan, MD, een board-gecertificeerde plastisch chirurg gevestigd in Los Angeles. Ze zijn ontworpen met krachtige exfoliërende ingrediënten die de dode huidcellen voorzichtig van het huidoppervlak verwijderen voor een gladmakend, verhelderend effect.

Om uw twijfels over chemische peelings voor de gevoelige huid weg te nemen, hebben we drie dermatologen gevraagd om precies uit te leggen hoe degenen onder ons die vatbaar zijn voor irritatie, moeten omgaan met het integreren van chemische peelings in onze routines.

Voordelen van chemische peelings

Volgens dermatologen zijn chemische peelings het meest effectief in het wegnemen van de meer uitdagende huidproblemen die optreden naarmate onze huid ouder wordt. “Chemische peelings worden vaak gebruikt bij de behandeling van acne, hyperpigmentatie en tekenen van huidveroudering, zoals zonnevlekken”, zegt Rina Allawh, MD, een gecertificeerde dermatoloog.

Door hun extra krachtige ingrediënten zijn ze in staat om de dode of doffe huid van de bovenste laag van ons gezicht te verwijderen en een egalere teint te onthullen. Ze helpen ook om de celvernieuwing een vliegende start te geven, door gezonde, nieuwe huidcellen naar het oppervlak van de huid te brengen om de dode, doffe cellen te vervangen die je aan het wegsmelten bent. Vooral naarmate we ouder worden en onze huid rijper wordt, kan het een extra uitdaging worden om van verkleuring of littekens af te komen. Daarom wenden dermatologen zich tot krachtige zuren om moeilijker op te lossen huidproblemen te behandelen.

Waar moet je op letten bij een chemische peeling voor de gevoelige huid?

Als je een gevoelige huid hebt, is het normaal dat je je geïntimideerd voelt door chemische peelings. Hoewel sommige van de sterkere opties op de markt irritatie kunnen veroorzaken, zijn er chemische peelings die speciaal zijn ontworpen voor de gevoelige huid.

Board-gecertificeerde dermatoloog Marina Peredo, MD, adviseert het gebruik van chemische peelings met melkzuur, dat bekend staat als een van de zachtste alfahydroxyzuren op de markt. Zoals alle AHA’s helpt melkzuur de “lijm” te breken die dode huidcellen aan het huidoppervlak vasthoudt, maar omdat de moleculen klein zijn, dringen ze niet zo diep door in de huid als hardere zuren, zoals glycol. “Melkzuur helpt de celvernieuwing te versnellen, helpt zichtbare acnelittekens te verminderen, en glycolzuur heeft verbazingwekkende anti-verouderingsvoordelen”, vertelde de board-gecertificeerde dermatoloog Dennis Gross, MD, eerder aan W+G.

Volgens Dr. Allawh moeten patiënten met een gevoelige huid botanische ingrediënten in chemische peelings vermijden. “Ik heb ontdekt dat sommige chemische peelings zelfs verschillende botanische ingrediënten kunnen bevatten en als ‘natuurlijk’ kunnen worden bestempeld”, zegt ze. “Bepaalde botanische ingrediënten kunnen irriterend zijn en kunnen een natuurlijke geur bevatten die bepaalde allergische reacties van de huid kan veroorzaken.”

Chemische peelings voor thuis versus op kantoor

Als je een chemische peeling wilt uitproberen, zijn er twee soorten om uit te kiezen. De eerste, in-office, betekent naar het kantoor van uw dermatoloog gaan en een behandeling ondergaan. Deze kunnen duurder zijn, maar zullen worden samengesteld op basis van uw specifieke huidverzorgingsbehoeften, en een derm kan u helpen een peeling te kiezen die het beste werkt voor uw gevoelige huid.

Aan de andere kant is er een grote verscheidenheid aan chemische peelings voor thuis die op milde wijze hyperpigmentatie, acne en dofheid aanpakken. Ze zijn meestal minder krachtig om irritatie te voorkomen (bepaalde zuursterkten kunnen oud worden gebruikt door een professional) en werken het beste als ze consequent worden gebruikt.

“Het verschil tussen peelings voor thuis en op kantoor is afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de potentie (sterkte) van het ingrediënt”, zegt Dr. Allawh. “Chemische peelings op kantoor kunnen TCA of glycolzuur bevatten, maar gezien de hogere sterkte van de ingrediënten, kunnen bepaalde peelings op kantoor naderhand worden geneutraliseerd om huidirritatie te voorkomen.”

Als je niet zeker weet welke weg je moet gaan, zijn chemische peelings voor thuis een geweldige plek om te beginnen, omdat je kunt zien hoe je huid reageert op de krachtige ingrediënten, en ze zijn zachter voor de huid. “Chemische peelings voor thuis zullen veel zachter zijn dan een peeling op kantoor”, zegt Dr. Peredo, “Chemische peelings voor thuis kunnen de vorm hebben van een wegwerpkussen, een serum voor de nacht of een gezichtsmasker. Chemische peelings voor thuis hebben alleen invloed op de meest buitenste huidlaag.”

Hoe u uw huid kunt behandelen met een chemische peeling thuis voor de gevoelige huid

Voordat je de chemische peeling op je gezicht aanbrengt, is het cruciaal om je huid voor te bereiden. “Bereid je gezicht voor door je gezicht te reinigen met een zachte, hydraterende reiniger.” Dr. Allawah zegt: “Ik raad de CeraVe Hydrating Cleanser aan omdat deze rijk is aan hydraterende ingrediënten zoals ceramiden.”

Geef je huid na het aanbrengen van de peeling extra hydratatie om irritatie en roodheid te voorkomen. Dr. Devgan raadt het gebruik van “kalmerende verzachtende vochtinbrengende crème”, zoals SkinCeuticals Daily Moisture ($ 63) en EltaMD Moisturizer ($ 18), aan om de huidbarrière te kalmeren en te beschermen tegen irriterende stoffen en omgevingsfactoren.

Breng tot slot zonnebrandcrème aan. “Je gezicht zal daarna gevoeliger zijn voor de zon”, legt Dr. Peredo uit. Het zal vatbaarder zijn voor zonnebrand na een chemische peeling, wat kan bijdragen aan bestaande hyperpigmentatie en fijne lijntjes en rimpels kan creëren.

De beste chemische peelings voor de gevoelige huid, volgens dermatologen

De gewone AHA 30% + BHA 2% exfoliërende peelingoplossing – $ 8,00

Met zijn krachtige oplossing van glycolzuur, salicylzuur en melkzuur is deze chemische peeling van The Ordinary geweldig voor de gevoelige, acne-gevoelige huid. “Dit product is nuttig voor het tegengaan van veroudering, het ontstoppen van poriën en een ongelijkmatige teint”, zegt Dr. Allawh. “Ik raad aan om dit product 5-10 minuten aan te laten staan ​​en het dan voorzichtig af te spoelen met een zachte reiniger gevolgd door een vochtinbrengende crème.”

Purlisse Watermelon Energizing 2 Minuten Polijsten Peel – $8.00

De Watermelon Polishing Peel van Purlisse is vrij van parabenen, mineralen en synthetische kleurstoffen, waarvan de derms zeggen dat het zacht genoeg is voor de gevoelige huid. “Het bevat glycolzuur, aloë en melkzuur die samen helpen exfoliëren, evenals vitamine A, B en C en andere antioxidanten om de textuur van de huid te helpen verbeteren en de huidbarrière te beschermen tegen externe stressfactoren”, zegt Dr. Allah.

Boscia exfoliërende peelinggel – $ 34,00

Deze chemische peeling heeft de perfecte balans van antioxidanten en AHA’s voor een zachte exfoliatie die de gevoelige huid niet irriteert. Het werkt op de buitenste laag van de huid om dode huidcellen te verwijderen, waardoor uw teint helderder wordt.

Murad Aanvullend Multi-Acid Peel – $68,00

Volgens Dr. Peredo heeft de multi-zuur peeling van Murad krachtige ingrediënten die de huid diep exfoliëren, maar is zacht genoeg om te gebruiken op een snel geïrriteerde huid. “Het is geformuleerd met melkzuur, glycolzuur en appelzuur om dode huidcellen te verwijderen”, legt ze uit, eraan toevoegend dat deze zuren de celvernieuwing versnellen om de huid mollig te houden.

Dr. Lara Devgan 10-daagse retinoïde micropeel – $ 300,00

Volgens Dr. Devgan combineert deze peeling al haar go-to-exfolianten. Met ingrediënten als hydratatieverhogend hyaluronzuur, celvernieuwingsstimulerende retinol en bakuchiol (een natuurlijk ingrediënt dat op dezelfde manier werkt als retinol, maar met minder irritatie), en een verhelderend vitamine CBE/ferulazuurcomplex, werd het ontworpen “om een ​​meer gefocuste micropeel in 10 dagen”, zegt ze.

Dr. Dennis Gross Skincare Alpha Beta® Ultra Gentle Daily Peel voor de gevoelige huid – $ 88,00

Met een combinatie van AHA’s en BHA’s heeft deze door de schoonheidsredacteur geliefde peeling van Dr. Dennis Gross precies de juiste hoeveelheid exfoliatie. De 2-stappenformule zorgt ervoor dat de huid alle exfoliërende ingrediënten kan opnemen en neutraliseert vervolgens de effecten om irritatie te voorkomen, waardoor het onze go-to is voor chemische peelings voor thuis. Hoewel de originele formule over het algemeen veilig is om op alle huidtypes te gebruiken, heeft het merk onlangs een gevoelige huidvriendelijke versie uitgebracht die dezelfde effecten biedt met een nog zachter toedieningssysteem.

Dronken olifant TLC Sukari Babyfacial ™ AHA + BHA-masker – $ 80,00

Deze peeling van Drunk Elephant heeft een concentratie van 25 procent AHA’s (glycolzuur, wijnsteenzuur, melkzuur en citroenzuur) en een concentratie van 2 procent BHA’s (salicylzuur), die samenwerken om dode huidcellen van de buitenste laag van de huid te verwijderen en dringt onder het huidoppervlak door om de poriën te ontstoppen. Vanwege de krachtige ingrediënten mag dit masker slechts één keer per week worden gebruikt om irritatie te voorkomen.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) productdrops van SHOP, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om de informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.