6 krachtige glycolzuren om te gebruiken in plaats van retinol

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Toen Richard Bottiglione, MD, in de jaren zeventig dermatologie begon te beoefenen, was het gelijk toen Retin-A, een vitamine-A-derivaat dat kan helpen bij het beheersen van alles, van acne tot rimpels, voor het eerst populair werd. Maar omdat het ingrediënt altijd is beperkt tot gebruik op recept (wat nog steeds het geval is, zelfs nu), kan het moeilijk zijn om het in handen te krijgen. Terwijl velen zich wenden tot retinol, een minder krachtig bijproduct van Retin-A, als een vrij verkrijgbaar alternatief, zegt Dr. Bottiglione dat je veel beter af bent met het gebruik van glycolzuur.

Beide ingrediënten bieden vergelijkbare resultaten, maar ze leveren ze op verschillende manieren. Glycolzuur is een van de beste chemisch exfoliërende ingrediënten die je kunt kopen. Het is een van suiker afgeleid alfahydroxyzuur dat werkt door de “lijm” te smelten die dode huidcellen aan het oppervlak van je huid vasthoudt om plaats te maken voor gezonde nieuwe cellen. Aan de andere kant werkt retinol om de celvernieuwing van diep in de lagen van je dermis te stimuleren om die gezonde celwisseling te versnellen. Van beide is bekend dat ze collageen stimuleren, een doffe huid opfleuren, de textuur verbeteren, verkleuring vervagen en acne afweren.

Dus waarom gelooft Dr. Bottiglione dat glycolzuur oppermachtig is? Omdat krachtige retinoïden pas in 2016 vrij verkrijgbaar waren (het jaar waarin de FDA Differin Gel goedkeurde voor OTC-verkoop), stuurden dermatologen hun patiënten traditioneel naar glycolzuur om huidproblemen thuis te behandelen. “We zijn begonnen met glycolzuur omdat glycolzuur, een echt zuur, competitief is met Retin-A, tretinoïnezuur”, zegt Dr. Bottiglione, oprichter van huidverzorgingsmerk Dermatologist’s Choice. Hij legt uit dat er in het begin van de jaren 80 enige discussie was over de vraag of glycolzuur ook een receptplichtig ingrediënt moest worden, maar dat gebeurde niet.

“Dat liet de deur voor ons open om het zonder recept aan mensen te kunnen verkopen”, zegt hij. “Daarom wordt glycolzuur beschouwd als de belangrijkste concurrentie voor echt Retin-A, omdat je geen recept nodig hebt. Omdat retinol in de inactieve vorm van Retin-A zit, is het helemaal geen concurrentie.” Met andere woorden, u kunt nog steeds krachtigere glycolproducten zonder recept kopen dan retinoïden, wat betekent dat u meer waar voor uw geld krijgt zonder recept.

Als je, net als ik, een die-hard retinol-fan bent, voelt dit waarschijnlijk als een darmstoot. Maar het is niet dat retinol nutteloos is – volgens Dr. Bottiglione is het gewoon niet het meest efficiënte product als u op zoek bent naar onmiddellijke resultaten. Dat komt omdat, in tegenstelling tot Retin-A, retinol zijn magie niet onmiddellijk doet. Ten eerste moet je huid retinol omzetten in zijn actieve vorm van retinoïnezuur, wat betekent dat het langzamere en subtielere resultaten oplevert. Bovendien, zoals de meeste derms je zullen vertellen, duurt het minstens vier weken voordat retinol zijn magie begint te werken. Dus als je hoopt acne op te ruimen, hyperpigmentatie op te helderen of rimpels te verzachten, zegt Dr. Bottiglione dat glycolzuur je huid veel sneller zal veranderen dan retinol.

Dat gezegd hebbende, het is niet voor bangeriken. Hoewel glycolzuur de neiging heeft iets minder irriterend te zijn dan Retin-A, zegt Dr. Bottiglione dat goede glycolzuur een beetje prikt als je het opdoet. Dit, legt hij uit, is een goed teken dat het ingrediënt diep in je poriën dringt. “Als je glycolzuur aanbrengt of Retin-A gebruikt, wordt die dode laag, de bovenste huidlaag, verwijderd”, zegt dr. Bottiglione. “Retin-A en glycolzuur dringen door tot in de poriën en naar buiten in de dermis om het verjongingsproces te starten.”

Om een ​​product te vinden dat werkt, raden professionals aan te zoeken naar een concentratie van 10 procent glycolzuur geformuleerd met een pH van 3,5. Dan, als je huid het kan verdragen, kun je overgaan op iets sterkers. Als u echter roodheid of irritatie ervaart, is dit een teken dat u te veel doet. In dit geval moet u kiezen voor een lagere concentratie actieve stoffen of uw gebruiksfrequentie beperken.

Van crèmes tot serums tot peelpads, we hebben opties om glycolzuur in onze routines te introduceren. Maar niet alle glycolzuren worden gelijk gemaakt. Shop hieronder zes krachtige glycolzuren die je voelt werken.

6 krachtige glycolzuren om te gebruiken

Dermatologist's Choice Ultra Anti-Aging Cream, krachtig glycolzuur

Dermatologist’s Choice Ultra anti-verouderingscrème – $ 85,00

Deze crème, rechtstreeks van het merk Dr. Bottiglione, is gemaakt met niet-geneutraliseerd glycolzuur. De moleculen zijn geformuleerd met een optimale grootte om de poriën binnen te dringen, waardoor ze effectief exfoliatie kunnen bevorderen en de productie van collageen kunnen stimuleren. De crème bevat ook vitamine E om de huid te beschermen tegen omgevingsfactoren en sheaboter om diep te hydrateren en te voeden.

Skin By Anthos Melacorrectie Crème

Huid door Anthos Melacorrection Cream – $ 55,00 tot $ 65,00

De eerste keer dat ik dit glycolzuur gebruikte, waste ik het er meteen af ​​omdat ik bang werd van de tinteling. Toen ik me realiseerde dat dit moest gebeuren, werd ik verliefd. Het is een heerlijk gevoel te weten dat het product dat je gebruikt ook echt iets doet. Deze crème vervaagde mijn hardnekkige post-acne donkere vlekken in een kwestie van weken en hielp om eventuele puistjes op afstand te houden. Het is verkrijgbaar in 15 procent glycolzuur ($ 55), en degene die ik gebruik, een iets sterkere 20 procent glycolzuur ($ 65).

Dr. Dennis Gross Skincare Alpha Beta Universal Daily Peel

Dr. Dennis Gross Skincare Alpha Beta Universal Daily Peel – $ 17,00 tot $ 150,00

Deze peelpads van Dr. Dennis Gross worden beschouwd als de heilige graal. Derms, celebs en beauty-editors zweren bij hen voor het helder en duidelijk houden van de teint. Eerst veeg je over de schil, die een mengsel van glycolzuur en salicylzuur bevat, en laat je de angel twee minuten inwerken. Vervolgens ga je naar binnen met de neutralisator om de huid weer te kalmeren.

Dermatologist's Choice gezichtsverbeteringscrème

Dermatologist’s Choice Facial Enhancement Cream – $ 60,00

Als je glycolzuur wilt ervaren maar met babysteps wilt beginnen, is deze crème uit de lijn van Dr. Bottiglione een perfecte keuze. Het is krachtig genoeg om te werken, maar zacht genoeg om zelfs de gevoelige huid te gebruiken. Het is ook gemaakt met beschermende en verhelderende vitamine C en voedende sheaboter.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Exfoliating Peeling Solution, krachtig glycolzuur

De gewone AHA 30% + BHA 2% exfoliërende peelingoplossing – $ 8,00

Deze oplossing combineert glycolzuur, melkzuur en salicylzuur om de huid diep te exfoliëren. Het is een geweldige peeling voor beginners in die zin dat het slechts $ 8 kost, maar het is nog steeds behoorlijk krachtig en verbrandt wanneer je het aanbrengt. Ga er dus rustig mee aan de slag en laat het de eerste keer dat u het gebruikt misschien niet de volledige 10 minuten aanstaan.

Ambari Beauty PM Active12 Serum, krachtig glycolzuur

Ambari Beauty PM Active12 Serum – $ 98,00

Dit serum van Ambari werkt om je huid te exfoliëren met glycolzuur en melkzuur, samen met shiitake-paddenstoelen, die vol zitten met exfoliërende antioxidanten. De formule bevat ook bakuchiol en niacinamide om de helderheid van de huid te verbeteren en donkere vlekken en fijne lijntjes te verminderen. Ten slotte werkt CBD om ontstekingen te kalmeren en de huid te kalmeren.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.