6 beste documentaires over gezonde voeding om nu te streamen

Wof je nu werkt om een ​​meer klimaatbewuste eter te worden of je bent gewoon altijd al gefascineerd geweest door eten (inclusief waar het vandaan komt en hoe het je lichaam beïnvloedt), en voeg een paar documentaires over gezonde voeding toe aan je must-see lijst is een briljant idee.

Hoewel voedseldocumentaires misschien niet zo vermakelijk lijken als, laten we zeggen, Ted Lasso of Euforie, je zult er misschien versteld van staan ​​​​hoeveel er is om je tanden in te zetten als je in een aantal best beoordeelde opties springt. Serieus: als je een kick krijgt van gezondheids- en welzijnstrends, geïntrigeerd bent door het idee om vegetariër te worden, of echt gewoon meer wilt weten over het voedsel dat in je lichaam terechtkomt, kunnen ze legitiem de ogen openen. Afhankelijk van de documentaires over gezonde voeding die je kiest, kunnen ze natuurlijk ook verontrustend zijn. Maar je weet wat ze zeggen: uit verstoring komt transformatie. (Oké, misschien heeft niemand dat gezegd, maar het is waar, nee?) Per slot van rekening brengen documentaires tot nadenken het belangrijke concept naar voren dat “wat je niet verandert, kies je”, en in het geval van eten, wat je wel en niet in uw mond stoppen kan een echte, blijvende impact hebben op uw lichaam en geest, evenals op het milieu.

En wat dat betreft, dachten we dat het misschien nuttig zou zijn om je in de goede richting te sturen van wat de moeite van het kijken waard is. Dus, zonder verder oponthoud, blijf lezen om zes van de beste documentaires over gezonde voeding te ontdekken die alle eters kunnen verslinden.

6 documentaires over gezonde voeding die je gezien moet hebben

1. Super maat ik

De Verenigde Staten staan ​​over de hele wereld bekend om hun problemen met het vervormen van porties, samen met de ongelooflijk grote hoeveelheden toegevoegde suiker en verzadigd vet die ons gemakkelijk beschikbaar worden gesteld door de fastfoodindustrie. Om het meer bekend te maken bij de Amerikaanse massa, Super Maat Ik debuteerde in 2004. Het uitgangspunt? De onafhankelijke filmmaker achter de documentaire, Morgan Spurlock, at 30 dagen lang niets anders dan McDonald’s. Het is niet verwonderlijk dat het experiment een enorme impact had op de fysieke gezondheid van Spurlock, evenals zijn mentale gezondheid, en uiteindelijk de negatieve effecten demonstreerde die de fastfoodindustrie in Amerika heeft gehad, en een hint naar waarom de voedingsindustrie in de Verenigde Staten gezondheidsproblemen veroorzaakt voor velen .

Nu streamen: Super Maat Ik

2. Voedsel, Inc.

Benieuwd naar voedsel en alle manieren waarop de toegang ertoe wordt beïnvloed door grote bedrijven en de overheid? Eten, Inc., die in 2009 in première ging, geeft kijkers een kijkje in de door bedrijven gerunde Amerikaanse voedingsindustrie, en laat zien hoe ongezond en milieuonvriendelijk deze is. Het lokaliseert alles, van de boerderijen zelf tot de supermarkten en restaurants waar het eten terechtkomt. De documentaire werpt zelfs licht op het gebrekkige FDA en voedselveiligheidssysteem. Kortom, tegen het einde van Eten, Inc., zult u waarschijnlijk merken dat u opnieuw evalueert wat er in uw koelkast staat.

Stream nu: Food, Inc.

3. Vorken over messen

Alsof Eten, Inc. is niet genoeg om een ​​plantaardig dieet te overwegen (gebaseerd op de grafische details die het onthult over de bio-industrie), de voedseldocumentaire van 2011 Vorken over messen zal zeker. Focussen op de chronische ziekten die een direct gevolg zijn van eetgewoonten, Vorken over messen pleit overtuigend voor het volgen van een meer plantaardig dieet en het in de gaten houden van de consumptie van bewerkte voedingsmiddelen.

Stream nu: vorken over messen

4. Hongerig naar verandering

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden bij het starten van een gezondere levensstijl, volgens diëtisten, is precies dat: het is een levensstijl, geen dieet. Het is dit idee dat voortstuwde Hongerig naar verandering tot documentaire sterrendom. De documentaire over gezondheidsvoedsel uit 2012 legt de nadruk op suikerconsumptie (vergeleken met een medicijn), misleidende voedselmarketing en de giftige voedingsindustrie in het algemeen. Door de manieren te noemen waarop afslankbedrijven ervoor zorgen dat consumenten terugkomen voor meer, Hongerig naar verandering is bedoeld om kijkers te inspireren en uit te rusten met gezonde levensstijlveranderingen – * niet * diëten – die echt werken.

Stream nu: honger naar verandering

5. Voedsel is belangrijk

Op dit moment is het geen geheim dat datgene waarmee we ons lichaam voeden ertoe doet, en het is deze exacte boodschap die Eten is belangrijk wil naar huis hameren. De voedseldocumentaire van 2013 draait om Hippocrates’ idee van ‘Let thy Food be thy Medicine and thy Medicine be thy Food’. Op die manier benadrukt de documentaire hoe hoogverwerkt voedsel, dat vooral in Amerika veel voorkomt, ons voedselsysteem geen plezier doet. gekoppeld aan een lange levensduur, moet u dit document zo snel mogelijk aan uw opgeslagen lijst toevoegen.

Stream nu: voedsel is belangrijk

6. Beu

Elk jaar krijgen gezondheidsbewuste consumenten (en filmmakers die zich als zodanig identificeren) meer en meer genoeg van de door bedrijven gerunde voedingsindustrie. In 2014 bereikte het een punt waarop Katie Couric en het met een Oscar bekroonde product Laurie David er iets aan wilden doen. En dus debuteerden ze Beu, een voedseldocumentaire die zich richt op de bedrijfsvoedingsindustrie – in het bijzonder hoe grote bedrijven daarin invloed hebben op de overheid, die uiteindelijk doorsijpelt tot het voedzaam ter ziele gegane voedsel dat elk op het bord van miljoenen Amerikanen belandt dag. Kortom, de documentaire prijst zichzelf aan als “de film die de voedingsindustrie niet wil dat je ziet” – en dat is precies waarom het zo de moeite waard is om te kijken.

Stream nu: Fed Up

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.