5 voordelen van etherische olie van jasmijn en hoe u ze kunt oogsten

lIn de grote wijde wereld van aromatherapie krijgt essentiële olie van jasmijn lang niet genoeg aandacht in vergelijking met meer gebruikelijke flesjes, zoals je tuinvariëteit lavendel. Waar lavendel verwant is aan je favoriete comfortabele T-shirt dat deel uitmaakt van je wekelijkse rotatie, roept jasmijn luxe op en is het misschien gereserveerd voor specifieke speciale gelegenheden, zoals uitglijden op iets zijdeachtigs en mysterieus. En als je kijkt naar de voordelen van essentiële olie van jasmijn, zul je zien waarom het zo’n verleidelijke uitstraling heeft.

“Jasmine staat vooral bekend om zijn emotionele en psycho-spirituele affiniteiten”, zegt aromatherapeut Amy Galper, auteur van de Ultieme gids voor aromatherapie. “Het wordt al eeuwenlang gebruikt bij ceremonies en rituelen in India en wordt al generaties lang gekoesterd als geur in de parfumindustrie. Het wordt vaak gedragen als een devotionele olie om geluk en zegeningen te brengen, innerlijke remmingen los te laten en fysieke liefde te overstijgen. “

“[Jasmine is] vaak gedragen als devotionele olie om geluk en zegeningen te brengen, innerlijke remmingen los te laten en fysieke liefde te overstijgen.” – Amy Galper, aromatherapeut

Het volstaat te zeggen dat essentiële olie van jasmijn echt een leuke en sexy toevoeging kan zijn aan je collectie aromatherapie. En als u niet overtuigd blijft, volgen hier vijf details over de positieve eigenschappen.

5 voordelen van etherische olie van jasmijn

1. Het wordt beschouwd als een afrodisiacum

Laten we eerst die ‘overstijgende fysieke liefde’ aanpakken die Galper noemde. Ze wijst er ook op dat jasmijn vaak wordt gebruikt als ingrediënt in afrodisiaca, “om de intimiteit van relaties te vergeestelijken”. Zet het dus als eerste op je lijst als je op zoek bent naar aroma’s om de stemming te bepalen (gevolgd door ylang-ylang, een meer budgetvriendelijke optie die ook de scene-setting-truc kan doen).

2. Het is een stemmingsbooster

Essentiële olie van jasmijn kan je helpen om uit een funk te komen (en niet alleen omdat het de geur van geuren kan maskeren). Een kleine studie gepubliceerd in Het tijdschrift voor gezondheidsonderzoek onderzocht het effect dat het inhaleren van zowel zoete amandelolie als jasmijnolie zou hebben op 20 deelnemers, en onderzoekers vonden dat laatste aangenaam stimulerend. De jasmijnolie bleek gevoelens van positief welzijn, activiteit, frisheid en zelfs romantiek te bevorderen. Dus houd daar rekening mee de volgende keer dat je omgeving je extra “bla” laat voelen.

3. Je kunt je er energieker door voelen

Naast dat het je een goed gevoel geeft, ondersteunt onderzoek dat de voordelen van essentiële olie van jasmijn zich ook uitstrekken tot het mogelijk maken van een beetje pit. Een studie die analyseerde hoe een met jasmijnolie doordrenkte massage het lichaam kan beïnvloeden, ontdekte dat het de ademhalingssnelheid, de zuurstofverzadiging in het bloed en de systolische en diastolische bloeddruk verhoogde, wat duidt op fysieke opwinding. Dat betekent dat u zich alerter en krachtiger kunt voelen, wat handig is als u het punt waarop u geen cafeïne meer mag gebruiken op uw werkdag hebt bereikt.

4. Het heeft antiseptische eigenschappen

Voor alle duidelijkheid, dit betekent zeker niet dat je in de toekomst al je wonden wilt reinigen met essentiële olie van jasmijn. Maar hier is iets cools: een onderzoek uit 2018 wees uit dat jasmijnolie antimicrobiële activiteiten bevordert tegen orale micro-organismen zoals S. mutans, L. casei, E coli en alle stammen van Candida, die spruw (of een schimmelinfectie van de mond) kunnen veroorzaken. Dus als je zin hebt gehad om te experimenteren met tandpasta-smaken – idealiter met de zegen van je tandarts – overweeg dan jasmijn als een luxe en potentieel effectieve optie.

5. Het kan goed zijn voor de huid

Daarover gesproken, jasmijnolie kan een waardevolle aanvulling zijn op je huidverzorgingsroutine. Een studie uit 2017 evalueerde 90 commerciële essentiële oliën om te meten hoe effectief elk zou kunnen zijn voor de behandeling van huidziekten. Van jasmijn is aangetoond dat het helpt bij huidaandoeningen zoals ontstekingen en psoriasis, plus een vette en droge teint. Controleer dus nogmaals de ingrediënten van uw huidverzorgingsproducten en overleg met uw dermatoloog of medische zorgverlener welke ingrediënten het beste bij uw huidprofiel passen.

3 essentiële olieproducten van jasmijn om te gebruiken

Dus we weten dat er een overvloed aan essentiële olie-voordelen van jasmijn is, maar hier is de hik: “Etherische olie van jasmijn is ongelooflijk duur en het is een uitdaging om een ​​pure echte olie te verkrijgen”, zegt Galper. Dit komt grotendeels omdat, zoals ze zegt, het een kavel van bloesems om de echte essentie van de bloem te distilleren. Dus als je met jasmijn wilt experimenteren, weet dan dat het je wat kan kosten. Dat gezegd hebbende, hier is slechts een greep uit enkele jasmijnproducten met specifieke toepassingen die u nu kunt gebruiken.

1. Om essentiële olie van jasmijn te gebruiken voor een demystificerende stemmingsboost: Jasmine Absolute, $ 30

Probeer Jasmine Absolute van Plant Therapy voor een fles pure en eenvoudige essentiële olie van jasmijn. Als je wat opbeurend nodig hebt, zou een druppel of twee je moeten helpen rond te komen.

Winkel nu: Jasmijn Absoluut, $ 30

2. Om jasmijnolie te gebruiken in uw huidverzorgingsroutine: Jasmine Aromatic Care, $ 75

Als je de hele dag op zoek bent naar een glans en een frisse teint, dan heeft het Parijse merk Darphin precies het product voor jou. Trouw aan zijn naam, vind je jasmijn in de formulering, samen met ylang ylang, rozenhout en frambozenolie.

Winkel nu: Jasmijn Aromatische Zorg, $ 75

3. Om jasmijnolie voor je lichaam te gebruiken: Lumière Jasmin Body Glow Oil, $ 42

Om de actuele voordelen van jasmijn te vergroten, heeft French Girl Organics een verpompbare lichaamsolie. Masseer het in je huid voor dat zwoele, romantische aroma en zie hoe die sensuele energie je dag begeleidt.

Winkel nu: Lumière Jasmin Body Glow Oil, $ 42

Mogelijke bijwerkingen van etherische olie van jasmijn om meer over te weten

Galper merkt op dat, hoewel essentiële olie van jasmijn misschien niet goed is voor zwangere vrouwen om te gebruiken in hun eerste twee trimesters (zoals het geval is met veel essentiële oliën, vanwege een gebrek aan onderzoek en gerelateerde zorgen over hoe ze een zich ontwikkelende foetus kunnen beïnvloeden), het zou anders geen grote bijwerkingen mogen hebben. Allergische reacties zoals dermatitis kunnen voorkomen, maar zijn meestal zeldzaam. Als u denkt dat u een reactie ervaart, zoek dan medische hulp.

Om het veilig te spelen, moet u controleren hoe puur uw jasmijn is, omdat veel jasmijnproducten op de markt worden vervaardigd, “en het zijn de vervalsingen die vaak allergische reacties en bijwerkingen veroorzaken”, zegt Galper. Dus bevestig met de ingrediëntenlijst wanneer een product jasmijn zegt om er zeker van te zijn dat het geen vermomd synthetisch aroma is. Als het puur is, staat u zeker iets te wachten. Aromatherapie is een genot in welke vorm dan ook, maar jasmijn is pure luxe in flessen.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die houdt van gratis workouts, kortingen voor cult-favoriete wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.