5 tips voor een bedtijdroutine voor kinderen die ouders helpt te slapen

EENWat de fysiologische behoeften betreft, is slaap net zo goed als eten en sporten. Maar soms voelt het als een doel waar je helemaal geen controle over hebt, ervoor zorgen dat je er genoeg van krijgt (en van hoge kwaliteit). Neem bijvoorbeeld wanneer u een ouder bent en de slaapschema’s van uw kinderen een eigen leven lijken te leiden.

Als je niet voor de kleintjes hoeft te zorgen, zijn er minder obstakels tussen jou en het slapen van de hoeveelheid die je nodig hebt, omdat je midden in de nacht niet aan het voeden of verschonen bent. Maar alleen omdat je een ouder of verzorger bent, wil nog niet zeggen dat je gedoemd bent tot eindeloze perioden van slechte slaap. Slaapexperts zeggen eerder dat je zou moeten overwegen om je kinderen een bedtijdroutine te geven, zowel voor hun ontwikkelingsgezondheid als voor je eigen rust.

“Als kinderen goed slapen, hebben ouders de mogelijkheid om beter te slapen.” —Angela Holliday-Bell, MD

“Er gebeurt zoveel tijdens de slaap, dus het is erg belangrijk om die slaapgewoonten te ontwikkelen als ze jong zijn”, zegt gecertificeerde slaapspecialist Angela Holliday-Bell, MD. “En als kinderen goed slapen, hebben ouders de mogelijkheid om beter te slapen.”

Als ouders goed slapen, hebben ze de neiging om fysiek en emotioneel beter te functioneren. “Het is echt een kwestie van volledige gezondheid van het gezin om te slapen”, voegt Dr. Holliday-Bell toe, die de slaapexpert is voor slaaptechnologiebedrijf Hatch, dat zojuist heeft samengewerkt met babyproductenbedrijf Hello Bello om de limited edition Kids te maken Beste slaapset ($ 35) met items om een ​​gezonde slaaproutine voor kinderen te vergemakkelijken.

In wezen, als je kleintjes vaste slaapgewoonten hebben, ben je meer geneigd om ook kwaliteitszzz’s te krijgen. Dus je kinderen een bedtijdroutine geven, is een geweldige manier om beide dingen te bereiken. Lees verder voor tips van experts om zo’n routine te creëren.

5 tips om kinderen een goede bedtijdroutine te geven

1. Zorg zelf voor een gezond bedtijdritueel

Ook wel bekend als ‘modelleren’, is het een geweldige manier om kinderen een positief beeld te geven van hoe zich klaarmaken om naar bed te gaan, door dit zelf te doen. Slaaponderzoeker Jessee Dieetch, PhD, zegt dat modellering werkt omdat het “alle soorten gedrag vertoont dat leidt tot slaap – en misschien zelfs dat wat je overdag doet, de slaap kan verbeteren.”

Als u bijvoorbeeld weet dat uw kinderen moeite hebben om hun elektronica op te bergen, stelt Dr. Holliday-Bell voor om uw telefoon voor het slapengaan van uw kinderen op te bergen om dat gedrag voor hen te modelleren: “Ze helpen inzien dat u het ook belangrijk vindt, en dat je elke avond hetzelfde doet, zal helpen om in te haken [good sleeping habits] in hen.”

2. Bespreek waarom slaap belangrijk is

Degenen die tijd met jongere kinderen hebben doorgebracht, weten dat velen graag vragen “Waarom?” Dus door te praten over het belang van slaap voor het algehele welzijn, doe je een beroep op hun verlangen om het te begrijpen.

Zonder het ‘waarom’ te begrijpen, kunnen kinderen bedtijd eenvoudigweg beschouwen als een saai moment van de dag waarop ze niet meer kunnen spelen, zegt dr. Holliday-Bell. Ze voegt eraan toe dat wanneer je kinderen vertelt waarom slaap belangrijk is, het hen kan helpen meer open te staan ​​voor bedtijd.

3. Laat ze een buy-in hebben

Je hoeft je kleintje niet per se te laten kiezen hoe laat ze naar bed gaan, maar er zijn een aantal manieren met een lage inzet om ervoor te zorgen dat ze zich op zijn minst enigszins autonoom voelen in hun bedtijdroutine. Bijvoorbeeld, zegt dr. Holliday-Bell, als je ze een verhaaltje voor het slapengaan voorleest, laat ze dan kiezen welk verhaal ze willen horen.

4. Ga ‘s nachts in bad

Bedenk hoe een volwassene in een Epsom-zoutbad zou kunnen genieten om te ontspannen als ze een lange dag hebben gehad. Deze tip werkt op dezelfde manier voor kinderen; een lekker warm bad zou voor hen de perfecte manier kunnen zijn om van hun hectische dag over te gaan naar hun meer rustige nacht, zegt Dr. Holliday-Bell.

5. Wees consistent, maar niet te streng

Over het algemeen wil je je aan dezelfde stappen houden in de bedtijdroutine van een kind. Een paar componenten om consistent te blijven, zijn de tijd dat ze gaan slapen, delen van hun routine (zoals verhaaltijd en badtijd) en de tijd dat ze wakker worden.

“De sleutel tot een goede routine is dat het een aantal herkenbare elementen heeft, maar niet extreem rigide is”, zegt Dr. Dietch. De reden dat je wat flexibiliteit in de bedtijdroutine van kinderen wilt, is omdat, nou ja, het leven gebeurt. Misschien ben je niet thuis en ben je de bedtijdboeken of het bubbelbad vergeten – en dat is oké.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.