5 tekenen van slecht advies die aangeven dat u een second opinion krijgt

WAls ik in een dilemma zit of niet zeker weet hoe ik met een situatie moet omgaan, zoals velen van ons, vraag ik anderen om advies. Afhankelijk van de specifieke kenmerken van mijn situatie, kan ik vrienden, familie, collega’s, mijn eigen therapeut raadplegen (ik ben een therapeut en ja, ik heb ook zie je wel een therapeut!), mentoren of artsen. Het lastige is om te weten wie u in bepaalde omstandigheden kunt vertrouwen voor advies. Terwijl ik mijn moeder vraag voor advies over een van de laatste ontwikkelingsproblemen van mijn kinderen of hoe lang ik een kip in de koelkast kan bewaren voordat ik hem moet braden, is het mijn oudere broer die ik bel als ik financieel advies nodig heb. En hoewel mijn enige vriend geweldig is voor aanbevelingen voor boeken of vakanties, is ze misschien niet de juiste vriendin om mee te praten over een recent conflict met mijn man. Maar hoe nemen we deze beslissingen over wie we waarvoor moeten raadplegen, en, belangrijker nog, wat zijn de tekenen van? slecht advies dat niet slim is om op te volgen?

Als een psychotherapeut, wanneer patiënten vragen? mij voor advies werk ik met hen samen om wat dieper te graven, hun intuïtie aan te scherpen, na te denken over patronen uit het verleden en zich af te stemmen op toekomstige doelen om hen te helpen bij het nemen van hun eigen beslissingen. Maar wanneer u zich in een situatie bevindt die super verwarrend is en u wordt meegesleurd in grote emoties – die momenten waarop u door de bomen het bos niet meer ziet – voelt u misschien de behoefte om anderen in te schakelen om hun eigen mening te geven. In die situaties zijn er enkele belangrijke tekenen van slecht advies die erop kunnen wijzen dat u om een ​​andere mening moet vragen (of zelfs op uw eigen gevoel moet vertrouwen).

5 tekenen van slecht advies die een signaal kunnen zijn om een ​​andere mening te krijgen

1. Je vertrouwt de persoon niet

Stel jezelf de vraag: “vertrouw ik erop dat ze me krijgen en waar ik vandaan kom?” Als je denkt dat iemand geen voeling heeft met je levenservaring, en je vertrouwt hem persoonlijk niet, dan is hij misschien niet de beste persoon om je advies te geven. En als je voelt dat ze je eigenlijk vertellen wat je wilt horen in plaats van wat ze oprecht geloven, is dat ook een teken dat je misschien iemand anders om advies wilt vragen.

2. Je hebt geen gedeelde waarden met deze persoon over de situatie in kwestie

Hoewel we ernaar streven niet-oordelend te zijn in onze relaties, kan dat in feite moeilijk zijn. Dus als u bijvoorbeeld op zoek bent naar huwelijksadvies, kunt u even pauzeren voordat u een vriend raadpleegt die niet in het huwelijk gelooft. Of, als je geïnvesteerd hebt in het zijn van een freelance werknemer, zou je misschien niet het advies inwinnen van een mentor die consequent tientallen jaren in een gevestigd bedrijf werkt omdat het een pensioen biedt.

In elk van deze situaties hebben de mensen niet per se ongelijk in hun overtuigingen of perspectieven, maar ze delen niet dezelfde fundamentele doelen als jij, en dat is een teken dat ze mogelijk slecht advies zouden geven (zelfs als het onbedoeld is).

3. Ze verwachten dat je hun advies opvolgt

Met andere woorden, de persoon met wie u praat, kan het persoonlijk opvatten als u hun advies niet opvolgt. Het laatste wat je wilt, is dat je je onder druk gezet voelt om je te conformeren aan de mening van iemand anders, terwijl je een ingewikkelde situatie aan het uitzoeken bent die direct van invloed is op jou. De meeste beslissingen zijn niet zwart-wit, dus zorg ervoor dat degene die u om advies vraagt, zich op zijn gemak voelt bij u in het grijs te zitten en u ondersteunt, wat u ook besluit te doen.

4. Ze hebben zelf een geschiedenis van slechte besluitvorming

Is dit iemand wiens levenskeuzes je respecteert? Bewonder je de manier waarop ze door hun vergelijkbare situatie zijn genavigeerd? Zo niet, vraag u dan af waarom u denkt dat zij een geschikte kandidaat zou zijn om u te adviseren. Als hun advies vaak leidt tot een verdiepend conflict of als het gewoon mislukt, is dat een teken dat ze mogelijk slecht advies geven (alweer, zelfs als het niet met opzet is). Overweeg in dit geval een andere bron.

5. Het advies van de persoon resoneert niet met jou

Ga bij jezelf na of hun advies duidelijkheid geeft of voelt als het juiste om te doen (zelfs als het moeilijk te horen is). Uiteindelijk ben jij degene die verantwoordelijk is voor de keuzes die je maakt. Dus als je vriend zegt: “Ja, ga je gang en maak die reis met je ex, want het zal leuk zijn, en wat maakt het uit!?!” maar nadat je ermee hebt gezeten, zegt je gevoel: “Nee! Het wordt alleen maar een nieuwe ronde van dezelfde oude, dezelfde oude, “luister naar je gevoel.

Het is moeilijk om grote beslissingen te nemen en om duidelijk te krijgen welke stappen we moeten nemen om door een gecompliceerde situatie te navigeren. Ik moedig altijd aan om op deze momenten zelfcompassie te oefenen, zelfs als de beslissingen die we nemen niet ‘perfect’ zijn. Zo vaak leren we over onszelf wanneer we iets doen waarvan we zouden willen dat we het anders hadden gedaan. Voor steun steunen op mensen die we vertrouwen en om advies vragen, zijn manieren om ons te helpen doormodderen en ons minder alleen te voelen bij onze beslissingen, zolang het advies dat we krijgen solide is, tenminste.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.