5 socialisatietips voor introverte mensen, omdat het de levensduur kan verlengen

EEN goede vriendschap werkt als een positieve feedbacklus: je voelt je warm en wazig in de aanwezigheid van je vriend, wat je aanmoedigt om keer op keer met deze persoon om te gaan. Het duurde niet lang of je hebt je band verstevigd, die kan fungeren als een buffer tegen eenzaamheid, je stressniveaus kan verlagen, je humeur kan verbeteren en, volgens een overzicht van meer dan 148 onderzoeken, je zelfs kan helpen langer te leven. Maar om uw verbindingen om te zetten in krachtpatsers die de levensduur verlengen, is tijd, moeite en, ja, socialiseren. Als dat woord alleen al je deed kreunen, weet dan dat socializen voor introverte mensen heel goed mogelijk is – en zelfs plezierig – met een herformulering van hoe en in welke context je het doet.

Hoewel onderzoekers nog steeds uitzoeken waarom het onderhouden van sociale banden zo duidelijk verband houdt met een lang leven, hebben ze ontdekt dat deze verbindingen van hoge kwaliteit en ondersteunend (in plaats van belastend) moeten zijn om dat effect te hebben. En dat onderscheid werkt eigenlijk in het voordeel van introverte mensen, zegt klinisch psycholoog Laurie Helgoe, PhD, auteur van Introverte kracht. “Omdat introverte mensen sociaal gemakkelijker uitgeput zijn, zijn ze vaak kieskeurig over relaties. En kieskeurig zijn is een goede zaak, aangezien het omgaan met mensen die je naar beneden halen of die ongezonde coping-modellen zijn, je gezondheid of een lang leven niet ten goede komt, “zegt ze.

Toch is het belangrijk voor introverte mensen om de valkuil van zijn te vermijden te kieskeurig over vrienden, of niet, nou ja, helemaal geen vrienden. “Het kost moeite om vriendschappen te vinden en te behouden, en introverte mensen vinden soms eenzaamheid een gemakkelijker alternatief”, zegt Dr. Helgoe. Dat is waar je op lastig terrein komt: het is niet alleen dat hebben sterke vriendschappen verhogen de levensduur, maar ook dat ontbrekend sterke vriendschappen kunnen leiden tot achteruitgang van de lichamelijke en psychische gezondheid, zegt psycholoog Emma Seppälä, PhD, auteur van Het geluksspoor. “Een lage sociale connectie wordt ook geassocieerd met een grotere neiging tot antisociaal gedrag dat kan leiden tot nog meer isolement”, zegt ze.

“Denk aan investeren in nieuwere vriendschappen op dezelfde manier als je zou denken aan regelmatige lichaamsbeweging: je voorbereiden om het te doen kost energie, maar uiteindelijk loont consistentie.” —klinisch psycholoog Laurie Helgoe, PhD

Om uit die spiraal te blijven, is het dus belangrijk voor introverte mensen om socialiseren vanuit een andere hoek te benaderen – een die het soort relaties weerspiegelt dat ze echt leuk vinden om te hebben en te onderhouden. “Omdat introverte mensen het comfort van langdurige, hechte vriendschappen het meest waarderen, kan het nuttig zijn om te denken aan investeren in nieuwere vriendschappen op dezelfde manier als je zou denken aan regelmatige lichaamsbeweging”, zegt Dr. Helgoe. “Je voorbereiden om het te doen kost energie, maar uiteindelijk loont consistentie.”

5 manieren waarop introverte mensen nog steeds kunnen profiteren van alle voordelen van socializen die de levensduur verlengen

1. Begin met het vinden van een alternatief woord voor ‘socialiseren’

Als het woord zelf een onmiddellijke afknapper voor je is, zet het woord dan uit. “Voor veel introverte mensen roept het woord ‘socialiseren’ beelden op van gevreesde praatjes, nepgelach en rammelende glazen in een overvolle kamer”, zegt Dr. Helgoe. “Maar als introverte persoon, als ik denk aan ‘relaties’ in plaats van ‘socialiseren’, stel ik me ontspannen gesprekken, oprecht gelach en gedeelde activiteiten voor.”

Dus ‘relaties’ is een goede inruil, maar het woord dat je gebruikt kan alles zijn dat echte connecties aanduidt, of dat nu ‘binding’, ‘partnerschappen’ of iets anders in die geest is. “Van daaruit kan de focus zijn: ‘Hoe kan ik de relaties koesteren en onderhouden?’ [or connections or bonds] die ik waardeer en verlang?’” zegt Dr. Helgoe.

2. Verander een persoonlijke passie in een sociale uitlaatklep

De snelste manier om een ​​totale vreemdeling snel tot een betekenisvolle vriend te maken (en al dat oppervlakkige geklets over te slaan) is om met hen in contact te komen vanuit een persoonlijk belang. Dus als je je sociale groep als introverte persoon wilt laten groeien, overweeg dan “waar je het meest van houdt in je ‘introverte wereld’, en ga dan op zoek naar je mensen”, zegt Dr. Helgoe.

Als je van films houdt, vind je misschien een filmklas of vrijwilliger om te helpen bij het plannen van een lokaal filmfestival, stelt ze voor. Of, als u van boeken houdt, zoekt u misschien een boekenclub om u bij aan te sluiten, gaat u naar de bibliotheek of brengt u uw lectuur naar een coffeeshop, waar het een goede gespreksstarter is. “Het idee is om zichtbaar te maken wat er in je omgaat, zodat je op een zinvolle manier contact kunt maken met anderen die je passie delen”, zegt Dr. Helgoe.

3. Maak tijd vrij voor diepere chats (niet alleen bijpraten)

Socialiseren in de vorm van ‘levensstortplaatsen’ – waarbij je je vriend invult over alles wat er de afgelopen weken of maanden met je is gebeurd, en dan doen ze precies hetzelfde – is niet alleen uitputtend voor introverte mensen, maar ook laat het geen tijd over voor echte intimiteit. In plaats daarvan stelt Dr. Helgoe voor om te vertrouwen op low-lift vormen van communicatie, zoals sms-berichten of e-mails om regelmatig contact te houden met een paar goede vrienden, zodat wanneer je elkaar persoonlijk ontmoet, je de basisvangst kunt overslaan -omhoog en ga meteen naar de goede dingen.

Zorg er daarom voor dat je ook opzij zet genoeg tijd voor ontmoetingen met een goede vriend om het soort relationele intimiteit mogelijk te maken dat je wenst en verdient. Dat kan gewone koffie van 30 minuten of meer sporadische drie uur durende hangouts betekenen; maar hoe dan ook, het is belangrijk om als het ware een kritieke hoeveelheid tijd te raken, om ervoor te zorgen dat jullie allebei de ruimte hebben om je echt gezien en gehoord te voelen.

4. Plan en plan van tevoren

Spur-of-the-moment sociale evenementen? Niet typisch een introverte jam. “Introverte mensen houden niet van onderbrekingen, en toevallige ontmoetingen kunnen aanvoelen als een inbreuk op andere activiteiten”, zegt Dr. Helgoe. Als u daarentegen regelmatig tijd in uw agenda heeft voor bijeenkomsten, blijft dat scenario buiten beeld. “Als ik bijvoorbeeld weet dat ik elke dinsdagochtend mijn vriend ga ontmoeten, richt ik mijn geest op de vergadering, dus in plaats van me onderbroken te voelen, ben ik voorbereid en opgewonden”, zegt ze.

5. Voed je innerlijke gevoel van verbinding

Net zoals je je eenzaam kunt voelen in een menigte, kun je volgens Dr. Seppälä ook een gevoel van verbondenheid voelen met anderen in je leven, zelfs als je tijd alleen doorbrengt. “Een van de belangrijkste manieren om dat te doen, is door je stressniveaus te verlagen”, zegt ze, “omdat stress verband houdt met een focus op jezelf, en dat kan een gevoel van ontkoppeling van anderen creëren [regardless of how much or how little time you’re spending with them].”

In die geest kan het zorgen voor je persoonlijk welzijn door frequente blootstelling aan de natuur, mediteren en andere stressverlichtende maatregelen je interne gevoel van verbondenheid te vergroten. En onderzoekers hebben dat eenvoudig ontdekt gevoel dat gevoel van verbondenheid en verbondenheid met anderen – zelfs als je niet vaak omringd bent door vrienden – kan zijn eigen levensduur bevorderende voordelen hebben.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.