5 rode vlaggen voor relaties die dat niet zijn

Vorig jaar was er een hete seconde waar de rode vlag-emoji letterlijk was overal. Het leek alsof mensen collectief koortsachtig tweeten, Instagrammen en TikToken alle dingen die ze als waarschuwingssignalen beschouwden, vooral als het gaat om rode vlaggen voor relaties.

En hoewel het misschien leuk was om op de trend te springen en LOL erover te hebben, lijkt het erop dat de term “rode vlag” in misbruikgebied is beland. Er is verwarring tussen wat een werkelijke relatie rode vlag (bijv. gebrek aan conflictoplossing of overdreven jaloers en onzeker) versus gewoon niet met hen praten. Hé, alleen omdat je niet met iemand omgaat, wil nog niet zeggen dat ze een slecht persoon zijn! Ze zijn het gewoon niet uw type persoon, en dat is helemaal cool.

Om de verwarring over de rode vlag op te helderen, hieronder: Christie KederianEdD, LMFT, een psycholoog en gediplomeerd huwelijks- en gezinstherapeut, deelt vijf veelvoorkomende problemen die niet noodzakelijk rode vlaggen voor relaties zijn.

5 veronderstelde rode vlaggen voor relaties die in feite niet zo zijn

1. Moeilijke of disfunctionele gezinsdynamiek

Als iemand een uitdagende opvoeding heeft gehad, geen gezonde thuisomgeving had of een giftige gezinsdynamiek had, denken mensen vaak dat dit een rode vlag is bij een potentiële partner. Dr. Kederian wijst er echter op dat dat niet altijd het geval is. Je verleden bepaalt immers niet wie je bent als persoon of hoe je laat zien in een relatie. Het belangrijkste, zegt ze, is hoe ze die negatieve ervaringen hebben verwerkt, gegroeid en genezen. Dr. Kederian zegt dat dit echt geen rode vlag is als ze in therapie zijn gegaan om hun jeugd, gehechtheid en relaties te verwerken en authentiek over hun familie kunnen praten zonder emotioneel ontregeld te raken.

2. Een niet-bestaande of uitgebreide relatiegeschiedenis

Als je een eerste date met iemand hebt en ontdekt dat ze in het verleden niet veel serieuze relaties hebben gehad, kan dat wat wenkbrauwen doen fronsen. Hetzelfde geldt voor het tegenovergestelde. Als ze te veel serieuze relaties hebben gehad, kunnen mensen dat interpreteren als een rode vlag van een relatie. Maar nogmaals, Dr. Kederian herinnert ons eraan om iemand niet op zijn verleden te beoordelen. “De realiteit is dat elke persoon anders is, en elke relatie is anders”, zegt ze, eraan toevoegend dat het belangrijkste is: hoe ze praten over hun vroegere relaties. “Als ze de dynamische, persoonlijke verantwoordelijkheid en de rol die ze mogelijk hebben gespeeld erkennen, is dit een goed teken dat het niet echt een rode vlag is.

3. Nuchterheid beoefenen

Iemands nuchterheid is ook niet per se een rode vlag. “Veel mensen gaan liever niet uit met iemand die worstelde met een verslaving van welke aard dan ook, en hoewel dat terecht kan zijn, lopen ze misschien geweldige potentiële partners mis die het werk in een 12-stappenprogramma hebben gedaan en zijn gegroeid, zijn meer volwassen en emotioneel beschikbaar dan mensen die het werk nog niet hebben gedaan”, zegt Dr. Kederian. Ze voegt eraan toe dat je weet dat iemands nuchterheid geen rode vlag is als ze openlijk kunnen spreken over hun herstel en ze deelnemen aan een soort behandeling of therapie of actief betrokken zijn bij een gemeenschap die ondersteuning en verbinding biedt.

4. Houd niet van hun werk of zijn niet “succesvol” volgens maatschappelijke normen

Op zoek naar een partner met een geweldige baan en carrièreprestaties is redelijk, vooral als u deze waarden prioriteit geeft. Dat gezegd hebbende, raadt Dr. Kederian aan om niet te snel de rode vlag te hijsen als ze niet helemaal aan die verwachtingen voldoen – er kan nog steeds veel liefdes- en relatiepotentieel zijn.

“Soms hechten mensen te veel belang aan het feit of iemand van zijn werk houdt of niet, of een bepaalde standaard van succes heeft bereikt, terwijl het vaak de drive, ambitie en karakter van mensen is. [that] kan belangrijker zijn als het gaat om een ​​langdurige en gelukkige relatie”, zegt ze. “Financiële stabiliteit en verantwoordelijkheid zijn belangrijk, maar het is niet zo belangrijk dat je iemand buiten beschouwing laat. Als je merkt dat ze gepassioneerd over hun hobby’s praten, een afkeer van werk kunnen balanceren met het hebben van andere doelen, en verder heel goede connecties hebben, is dit geen rode vlag.”

5. Heb een giftige relatie gehad

Het feit dat iemand in het verleden een giftige en ongezonde relatie heeft gehad, is op zich geen rode vlag voor een relatie. Hier is wat is belangrijk: “Het gaat meer om de groei die ze hebben doorgemaakt om de ervaring en dynamiek en genezing te begrijpen die ze hebben ontvangen om klaar te zijn voor een relatie”, legt Dr. Kederian uit, eraan toevoegend dat de meest voorkomende reden waarom iemand in een relatie blijft met een giftige ex is als ze worstelen met hun eigenwaarde en eigenwaarde. Dus, volgens Dr. Kederian, omvatten groene vlaggen dat ze het innerlijke werk hebben gedaan om voorbij de relatie in therapie te komen, hoog over zichzelf te spreken en zich aangetrokken te voelen tot gezondere relatiedynamiek.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.