5 redenen om een ​​lepel baking soda te drinken

jaJe hebt misschien nog nooit een bak met zuiveringszout opgedronken. Maar dat gaat veranderen. Volgens gecertificeerde personal trainer en gecertificeerde fitnessvoedingsspecialist Britt Brandon is natuurlijk mineraal natriumbicarbonaat (zuiveringszout) een vaak over het hoofd gezien maar veelzijdig ingrediënt dat kan worden gebruikt om de gezondheid te verbeteren wanneer je het opgelost in water drinkt.

Dat klopt, het bakpoeder dat zich achter in uw koelkast verstopt, kan het hoofdingrediënt zijn van een elixer dat rijk is aan voordelen. In feite, het boek van Brandon Zuiveringszout voor de gezondheid schetst vijf verschillende voordelen van baking soda.

5 redenen om een ​​lepel zuiveringszout opgelost in een glas water te drinken

1. Om je spijsvertering te verbeteren

Problemen met de spijsvertering zijn het soort dingen dat je dag kan laten ontsporen (vooral als je nerveus bent). Als je last hebt van buikpijn of gewoon je algemene gezondheid wilt verbeteren, raadt Brandon aan om elke ochtend een theelepel bakpoeder op te lossen in een glas water van 8 ons “om te helpen een gezonde pH-balans in het hele spijsverteringsstelsel te behouden voor een optimale spijsvertering , minimaliseerde zure terugvloeiing, en gezonde darmwerking.”

2. Om de cardiovasculaire gezondheid te bevorderen

Een aangetast cardiovasculair systeem kan leiden tot zaken als verminderde energie en een negatieve invloed op mentale functies, spijsvertering en immuniteit, merkt Brandon op, eraan toevoegend dat “problemen met de bloedsomloop kunnen leiden tot de mogelijkheid van ernstige gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen, chronische luchtwegaandoeningen, en de ontwikkeling van verschillende bloedproblemen.” Dagelijks een theelepel zuiveringszout in een glas water van 8 ons zou de bloedstroom verbeteren door blokkades te helpen afbreken.

3. Om een ​​opgeblazen gevoel te verminderen

Als je eenmaal weet dat je te maken hebt met een opgeblazen gevoel en niet met een ontsteking, probeer dan de ongemakkelijke situatie te verlichten met een theelepel zuiveringszout opgelost in vier tot zes ons water, aldus Brandon. Ze schrijft dat door “de pH terug te brengen naar neutrale niveaus, de lichaamsgassen kunnen worden gekalmeerd en de spijsverteringsprocessen, zuren en enzymen kunnen terugkeren naar hun natuurlijke staat en voedsel normaal kan worden afgebroken zonder problemen en verstoringen”, wat naar verluidt helpt bij het verlichten de problemen die uw bloat veroorzaken.

4. Om uw nieren gezond te houden

De nieren zijn duidelijk van vitaal belang voor je lichaamsfuncties (Brandon legt uit dat ze je lichaam ontdoen van gifstoffen en een gezonde hormoonproductie bevorderen). En in een studie uitgevoerd in het Royal London Hospital waren 134 patiënten met gevorderde chronische nierziekte die een dagelijkse dosis zuiveringszout hadden, in staat om, naast een regelmatige behandeling, de achteruitgang van hun nieren met tweederde te vertragen in vergelijking met degenen die dat niet deden. heb geen zuiveringszout.

Met een dagelijkse kop water met een theelepel zuiveringszout, zegt Brandon dat je de pH-waarde van je lichaam kunt reguleren en je hormoonbalans, opname van voedingsstoffen en bloedkwaliteit kunt verbeteren, wat allemaal kan helpen om je nieren gezond te houden.

5. Om zure terugvloeiing te bestrijden

Als u chronisch last heeft van zure oprispingen, kunt u overwegen om als langetermijnoplossing bepaalde dieetveranderingen aan te nemen om brandend maagzuur te verminderen. Maar als je er in realtime mee te maken hebt, kan een halve theelepel zuiveringszout met een half kopje water je helpen om onmiddellijke verlichting te vinden van maagzuursymptomen”, schrijft Brandon.

Wel waarschuwt ze voor overdrijving: “Zoals bij elke maagzuurremmer, neutraliseert u het zuur in uw maag als u te veel zuiveringszout inneemt. Dit kan ertoe leiden dat uw maag meer zuur aanmaakt om te compenseren, waardoor u meer zuiveringszout en vormt zo een vicieuze cirkel.”

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.