5 drukpunten voor stressverlichting op moeilijke, frustrerende dagen

lAls ik de opdracht kreeg om een ​​woordspeling met 2020-thema te maken, zou je het woord ‘stress’ in al zijn iteraties aantreffen in de reeks opties (denk aan: ‘druk’, ‘zorg’, ‘onrust’ – je snapt het beeld) . Door de beproevingen en beproevingen van dit jaar zijn veel mensen meer gestrest dan ooit tevoren, waardoor zelfzorg des te belangrijker wordt. En met behulp van acupressuur, een traditionele Chinese geneeswijze (TCM), kun je wat troost vinden door op vijf belangrijke punten op je lichaam op drukpunten te tikken voor stressverlichting.

Shari Auth, DACM, LAc, een holistische gezondheidsdeskundige in New York City en mede-oprichter van WTHN, zegt dat een handvol acupressuurpunten je parasympathische zenuwstelsel opnieuw stimuleren (ook bekend als de rust- en verteringsmodus) wanneer stress de strijd van je lichaam activeert of vlucht reactie. “Het stimuleren van een acupunt stuurt een bericht naar de hersenen dat de hersenchemie verandert en het lichaam vertelt te reageren om het gewenste resultaat te bereiken”, zegt Dr. Auth. “Een acupressuurpunt dat overeenkomt met stress kan de hersenen ertoe aanzetten de cortisolspiegels, het menselijke stresshormoon, te verlagen, terwijl de dopamine- en serotoninespiegels, onze gelukshormonen, worden verhoogd.”

Er zijn honderden bekende acupunctuurpunten waar bloed, zenuw, lymfe en bindweefsel samenkomen in het lichaam, en Dr. Auth zegt dat als je ze eenmaal kent, je ze kunt gebruiken om beter te slapen, constipatie te verlichten en nog veel meer . Om u de komende maanden een helderdere, vrijere geest te geven, zegt Dr. Auth echter dat de volgende vijf punten degenen zijn die u uit uw hoofd moet kennen.

5 drukpunten voor stressverlichting

1. Nier 1: Voor als je je cool en verzameld wilt voelen

B

“Dit punt bevindt zich op de middellijn van de voetzool, een derde van de weg naar beneden vanaf je tenen en tweederde van de weg omhoog vanaf je hiel, precies waar de voetboog begint”, zegt Dr. Auth.

Om het te proberen, kruist u uw rechtervoet over uw tegenoverliggende knie en gebruikt u uw duim om een ​​stevige hoeveelheid druk uit te oefenen op Nier 1. Beweeg uw duim voorzichtig in een cirkelvormige richting terwijl u 10 keer diep ademhaalt. Zorg ervoor dat u daarna van voet wisselt.

2. Taiyang: voor als je verlichting nodig hebt van een levenscyclus met veel stress

B

Als je iemand zijn slapen ziet masseren om spanningshoofdpijn te verlichten, tikken ze (misschien onbewust) Taiyang aan, wat ‘zon’ betekent in het Chinees. “De tempels zijn acupressuur- en acupunctuurpunten die gezamenlijk bekend staan ​​als Taiyang en worden al duizenden jaren gebruikt om de geest te kalmeren”, zegt Dr. Auth. “Plaats de kussentjes van je wijs- en middelvinger op je slapen. Wrijf over de punt in een cirkelvormige richting, langzaam in- en uitademend voor 10 diepe ademhalingen. Leg dan je vingers in het midden van je slapen en houd de punt nog twee keer diep vast ademt. Laat langzaam los.’

3. Milt 6: om slapeloosheid te bestrijden en de geest te kalmeren

B

Dr. Auth zegt dat ze dit punt bij 90 procent van haar cliënten gebruikt, wat redelijk lijkt, aangezien velen van ons een slaaptekort hebben en zich teveel zorgen maken. Ga hiervoor zitten en plaats je enkel op de tegenoverliggende knie. “De milt 6 bevindt zich op ongeveer een handpalmafstand – of ongeveer drie centimeter – boven de binnenste enkel. Wrijf over het gebied tussen het scheenbeen en de achterkant van de kuit, waarbij u 10 lange, langzame, diepe ademhalingen neemt en schakel dan over naar de andere kant”, zegt Dr. Auth.

4. Dikke darm 4: Voor die door stress veroorzaakte hoofdpijn

B

Dr. Auth zegt dat Dikke Darm 4 een soort manusje van alles is, dat helpt bij hoofdpijn, constipatie of pijn in je nek of rug. Om toegang te krijgen, “knijp je voorzichtig in het web tussen de wijsvinger en de duim van je linkerhand met je rechterduim en rechterwijsvinger. Draai de rechterduim in een cirkelvormige beweging en oefen net genoeg druk uit om weerstand te voelen zonder pijn”, zegt Dr. Auth. Zorg ervoor dat je diep ademhaalt en wissel van kant.

5. Pericardium 6: voor het verzachten van de symptomen van angst en het aanzetten tot diepere slaap

B

“Hoewel dit punt beroemd is vanwege bewegingsziekte, is het ook geweldig om angst te kalmeren en je te helpen slapen. Het bevindt zich aan de binnenkant van de onderarm tussen de twee touwachtige pezen, een paar centimeter boven de pols”, zegt Dr. Auth.

Zodra je Pericardium 6 hebt gevonden, druk je je duim in de punt en adem je. Beweeg je duim in een cirkelvormige beweging terwijl je tien keer diep ademhaalt. Ga naar de andere kant.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis workouts, kortingen voor cult-favoriete wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.