Advertisement

5 dingen die u wilt weten over schade door de zon

Advertisement

Er is hier geen enkele dermatoloog die niet constant predikt over de voordelen van een goede zonbescherming. En zoals we allemaal weten, kan het gebruik van zonnebrandcrème en het vermijden van langdurige blootstelling aan de zon de tekenen van veroudering, zoals hyperpigmentatie en vroegtijdige rimpels, helpen voorkomen, maar het belangrijkste voordeel is dat het je beschermt tegen huidkanker.

“Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker en het is iets dat zo gemakkelijk kan worden voorkomen”, zegt Ivy Lee, MD, een gecertificeerde dermatoloog in Pasadena, Californië. “De huidige schattingen zijn dat een op de vijf Amerikanen tijdens hun leven huidkanker zal krijgen en dat bijna 20 Amerikanen elke dag aan melanoom overlijden. Onbeschermde blootstelling aan de ultraviolette straling van de zon is de meest vermijdbare risicofactor voor huidkanker, waardoor het van cruciaal belang is. uw huid beschermen buiten”.

Je huid beschermen is relatief eenvoudig, zolang je de basis maar begrijpt. Hier zijn vijf dingen die Dr. Lee graag zou willen weten over schade door de zon.

5 dingen die een dermatoloog wil dat je weet over schade door de zon

1. Er bestaat niet zoiets als een “veilige kleur”

“Veel patiënten vertellen me: ‘Nou, ik ben niet echt aan het verbranden.’ “Ik ben gewoon aan het bruinen”, maar er bestaat niet zoiets als een “veilige kleur”, zegt dr. Lee. De schade van al deze blootstelling aan de zon is cumulatief, wat betekent dat het zich in de loop van de tijd opbouwt en leidt tot de tekenen van vroegtijdige veroudering zien we met rimpels, donkere vlekken en “Dermale huid. Het is ook wat leidt tot huidkanker.”

2. Iedereen kan huidkanker krijgen, ongeacht de huidskleur

Hoewel mensen met een lichtere huidskleur meer kans hebben op huidkanker, betekent dit niet dat mensen met een donkere huidskleur immuun zijn. “Mensen met een donkere huidskleur kunnen nog steeds huidkanker krijgen”, zegt Dr. Lee. “En vaak, wanneer we huidkanker ontwikkelen, wordt het in een later stadium opgemerkt en hebben we minder kans om te overleven of een goede afloop te hebben met huidkanker.” Let daarom, ongeacht uw huid, goed op hoe u deze beschermt en controleer uw huid één keer per jaar.

3. Het gebruik van een breed spectrum zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 is de basislijn

Niet alle zonnebrandmiddelen zijn gelijk gemaakt. Dr. Lee zegt dat je altijd moet zoeken naar een breedspectrum zonnebrandcrème, “wat betekent dat het UVB- en UVA-stralen blokkeert, de twee belangrijkste soorten ultraviolette straling die het aardoppervlak bereiken”, zegt ze. Bovendien wil je er zeker van zijn dat het een zonbeschermingsfactor (SPF) van ten minste 30 heeft. “We weten dat een SPF 30-classificatie meestal betekent dat het ongeveer 97 procent van de UVB-stralen blokkeert”, zegt Dr. Lee.

4. U moet voldoende zonnebrandcrème aanbrengen (en opnieuw aanbrengen)

“De realiteit is dat de meesten van ons niet genoeg zonnebrandcrème aanbrengen en dat de meesten van ons niet zo vaak opnieuw aanbrengen als we zouden moeten”, zegt Dr. Lee. Als u niet de juiste hoeveelheid product gebruikt, krijgt u niet zoveel bescherming als u denkt – als u slechts de helft van SPF 30 aanbrengt dan u nodig heeft, krijgt u eigenlijk alleen bescherming met SPF 15. Om uw lichaam te bedekken, gebruikt u de hoeveelheid product die je nodig hebt om een ​​jachtgeweer te vullen en voor je gezicht, maak een vredesteken en teken productlijnen over twee van je vingers.

Hoeveel zonnebrand je ‘s ochtends ook aanbrengt, je moet het ook regelmatig herhalen. “We willen ervoor zorgen dat mensen zich opnieuw aanmelden, meestal om de twee tot vier uur, afhankelijk van je blootstelling aan de buitenlucht”, zegt Dr. Lee. Het wordt aanbevolen om vaker opnieuw aan te brengen als u zweet, in en uit het water of in de buurt van reflecterende oppervlakken zoals sneeuw of zand.

5. Kleding die de zon beschermt, kan een groot verschil maken

Als u veel buiten bent, kunt u profiteren van het investeren in zonnebrandcrème. “Deze kledingstukken zijn beschermend omdat ze ofwel fysiek beschermend zijn – lange mouwen, lange shirts, hoeden met een rand – of omdat ze zijn gemaakt van UPF-geclassificeerde stoffen”, zegt dr. Lee. “Deze ‘UV-beschermingscategorie’ is een standaardmaat voor hoeveel UV-straling de stof zelf filtert, dus je ziet vaak UPF-scores van 30 of 50 op sommige kleding.” Dus verdubbel je standaard zonnebrandcrème met een hoed en een zonnebrandcrème en je bent klaar om veilig te genieten van de komende zomer.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die houdt van gratis workouts, kortingen op moderne wellnessmerken en exclusieve Well + Good-content. Word lid van Well+, onze online wellness-community en ontgrendel meteen uw “beloning”.

Onze auteurs selecteren deze producten onafhankelijk. Een aankoop doen via onze links kan een Well + Good commissie verdienen.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.