5 dagelijkse activiteiten die uw core werken

lTijdens mijn studententijd in New York City woonde ik buiten de campus, ongeveer anderhalve kilometer verwijderd van de dichtstbijzijnde Trader Joe’s. Een Everything But the Bagel-fanaat, zelfs toen kon ik de gedachte niet verdragen om naar de normale supermarkt in mijn buurt te gaan. En dus trok ik elke zondagochtend naar TJ’s, sjouwde mijn boodschappen naar huis en zweette door mijn t-shirt.

Als je ooit een watermeloen van een mijl hebt vervoerd, weet je dat het dragen van een boodschappentas absoluut telt als een kerntraining – en het is niet de enige dagelijkse activiteit die crunches, plankgrepen en bergbeklimmers kan vervangen, volgens SLT-oprichter en Pilates trainer Amanda Freeman.

Of we het nu herkennen of niet, we zijn eigenlijk altijd met behulp van onze kern (de toepasselijke term voor het systeem van spieren dat helpt bij het stabiliseren van de romp van het lichaam). “Kernkracht levert een belangrijke bijdrage aan bijna elke beweging die je lichaam maakt”, zegt Freeman. Of je nu je armen of benen of beide beweegt, je kern werkt en het kan helpen om je lichaam tijdens elke activiteit blessurevrij te houden, zegt ze.

Hieruit volgt dat wanneer de kern zwak is, je het risico loopt geblesseerd te raken bij alledaagse bewegingen, zoals bukken om iets te pakken of je wasgoed de trap op te slepen van je vijf verdiepingen tellende walk-up. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je deze bewegingspatronen doet terwijl let op je formulier En als je naar de sportschool gaat, kun je specifiek je kern versterken, zodat deze bewegingen gemakkelijk en luchtig aanvoelen.

Verderop splitst Freeman vijf dagelijkse activiteiten op die je buik werken. Ze biedt ook advies over hoe je ze allemaal goed kunt doen en welke kernoefeningen je kunt doen om deze bewegingen een makkie te maken.

5 activiteiten die je core net zo trainen als een core-workout

1. Stofzuigen en afstoffen

Je huis schoonmaken komt waarschijnlijk niet meteen in je op als je aan core-workouts denkt, maar als je aan het afstoffen en stofzuigen bent, gebruik je ook je buikspieren, trapezius (de spieren tussen je schouderbladen) en schuine standen (de spieren van je zijlichaam), volgens Freeman.

Juiste stofzuig- en stofvorm: Om ervoor te zorgen dat je jezelf niet verwondt terwijl je je ruimte opknapt, raadt ze aan een paar belangrijke aanwijzingen in gedachten te houden. “Betrek je kern overal en houd je rug plat wanneer je voorover buigt om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen”, zegt ze.

Aanvullend kernwerk: Je kunt de spieren versterken die je nodig hebt om veilig voorover te buigen door aan je deadlift te werken, die die platte rug en kernbetrokkenheid nabootst terwijl je je hamstrings versterkt, voegt Freeman eraan toe.

B

2. Boodschappen dragen

Afgezien van het werken aan je kern, is het dragen van boodschappen een geweldige armtraining, zegt Freeman. “Biceps zijn de belangrijkste spieren die betrokken zijn bij het dragen van boodschappen, hoewel verschillende spieren van het bovenlichaam worden geactiveerd”, zegt ze.

Juiste boodschappenformulier: Om boodschappen te vervoeren op een manier die veilig is voor je lichaam, raadt ze aan om het gewicht gelijkmatig over beide armen te verdelen en rechtop te staan ​​om je kern te activeren. Je kunt degene die je boodschappen doet vragen om je koffers te vullen, zodat ze op zijn minst ongeveer hetzelfde gewicht hebben. Op die manier zal geen van beide armen de dupe worden van de last.

Aanvullend kernwerk: Je kunt dezelfde set spieren versterken door simpelweg je plankgrepen te oefenen.

B

3. Traplopen

“Trappen lopen is zo’n goede bilspier-, kuit- en quad-training dat er een aanzienlijke fitnessruimte is gewijd aan trapklimmachines”, zegt Freeman. Natuurlijk, als je in genoemde walkup woont of zelfs maar een huis met twee verdiepingen hebt, heb je voldoende toegang tot trainingen in verticale stijl.

Juiste vorm voor traplopen: “Om meer bilspieren en minder quads te werken, moet je ervoor zorgen dat je hielen de trap raken en afzetten met je hielen in plaats van met je tenen”, zegt Freeman. (Dit is ook een beetje veiliger dan met je tippy-tenen de trap op te gaan.)

Aanvullend kernwerk: Als je deze dagelijkse activiteit een beetje gemakkelijker wilt maken, werk dan gewoon aan je cardio en uithoudingsvermogen door middel van powerwalking, hardlopen of fietsen.

4. Tuinieren

Als een dagelijkse activiteit als een volledige lichaamstraining kan worden beschouwd, is het tuinieren, zegt Freeman. “Afhankelijk van de specifieke kenmerken van uw tuinierroutine, kan het gaan om volledige lichaamsfitness, waarbij u uw armen, schouders, buikspieren, rug en benen traint. Met name harken activeert alle spiergroepen, maar zelfs minder intensief planten en wieden activeren uw spieren en kern van het bovenlichaam”, legt ze uit.

De juiste vorm van tuinieren: Terwijl u tijd doorbrengt tussen uw planten en bloemen, raadt Freeman aan om uw rug recht te houden, uw core aan te spannen en uw lager lichaam op en neer bewegen.

Aanvullend kernwerk: “Kersenplukkers zijn een geweldige kernoefening die je lichaam een ​​goede oefening geeft om veilig naar iets te reiken”, zegt ze

B

5. Opstaan ​​en gaan zitten

Wat uw beroep ook is, u brengt waarschijnlijk elke dag veel tijd door met gewoon zitten en opstaan. Ook al deze kan tellen als een kerntraining … je moet er alleen voor zorgen dat je het goed doet. “Als de rug van mensen naar hen ‘uitgaat’, doen ze meestal iets eenvoudigs als opstaan ​​of gaan zitten. De handeling zelf activeert een verscheidenheid aan spieren in het onderlichaam – quads, bilspieren, kuiten – naast de kern,” zegt Freemans.

Correct zitten en opstaan: In plaats van op de automatische piloot van je bureau op te staan, raadt Freeman aan om een ​​moment van aandacht te nemen om ervoor te zorgen dat je kern de beweging leidt.

Aanvullend kernwerk: Je kunt meer squats in je trainingen opnemen om je badkamerpauzes en koffiepotlopen een beetje gemakkelijker te maken.

B

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.