5 beste oogcrèmes voor een gevoelige huid, volgens Derms

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en nog veel meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Oogcrèmes geven de huid rond je ogen een extra boost aan voedingsstoffen om uitdroging, fijne lijntjes, rimpels, donkere kringen en meer onder controle te houden. Omdat dit gevoelige gebied vatbaar is voor irritatie op elk teint, kan het vinden van een product dat werkt op de gevoelige huid bijzonder uitdagend zijn. Volgens Elyse Love, MD, een gecertificeerde dermatoloog in New York City, is het echter de moeite waard om op zoek te gaan naar de juiste formule, omdat het gebruik van een oogcrème voor een gevoelige huid behoorlijk serieuze voordelen kan bieden.

“Mensen met een gevoelige huid zijn waarschijnlijk de mensen die het meeste baat zouden hebben bij een oogcrème”, zegt Dr. Love. Dat komt omdat mensen met een gevoelige huid doorgaans droger zijn, dus een super hydraterende oogcrème kan geweldig zijn “vanuit een gladmakend hydratatieperspectief”, zegt ze.

“De huid rond het oog is zo dun, het is een slijmvlies en slijmvliezen zijn extreem gevoelig en absorberen dingen veel sneller”, zegt Sharleen St. Surin-Lord, MD, een gecertificeerde dermatoloog in Washington DC.

Met dat in gedachten stelt Dr. Love voor op zoek te gaan naar een formule die hydrateert maar niet te dik is. “Het is een goed idee om bij een lichtere oogcrème te blijven, zodat je die milia niet krijgt”, dit zijn kleine witte bultjes die verschijnen wanneer de poriën rond je ogen verstopt raken, zegt ze. “Mensen met een gevoelige huid zullen meer op crème gebaseerde producten willen gebruiken, in plaats van mensen met een vettere huid die misschien meer gelproducten willen.”

Bekijk hieronder de beste opties die bij je passen.

Kiehl’s mini romige oogbehandeling met avocado – $ 34,00

“Een van de producten die ik veel aanbeveel voor de gevoelige huid is eigenlijk de Kiehl’s Creamy Eye Treatment”, zegt Dr. Love. “Ik vind dat het echt een kalmerende crème is en de huid niet irriteert.” Deze oogcrème is gemaakt met avocado-olie om het gebied onder de ogen te hydrateren, glad te maken, zichtbaar te verwijderen en op te fleuren.

Neutrogena Hydro Boost Ooggel-Crème

Neutrogena Hydro Boost ooggel-crème – $ 27,00

Een andere geweldige lichtgewicht oogcrème is deze gelcrème van Neutrogena, die vol hyaluronzuur zit om het gebied rond de ogen glad te maken en te hydrateren. “Hyaluronzuur is eigenlijk een bevochtigingsmiddel en het trekt ongeveer duizend keer zijn lichaamsgewicht aan water”, zegt Dr. St. Surin-Lord. “Dus als je vocht wilt, is dat de beste manier om te gaan, vooral voor een gevoelige huid.”

Avène Refreshing Eye Contour Care, beste oogcrèmes voor de gevoelige huid

Avène verfrissende oogcontourverzorging – $ 28,00

Deze verzachtende oogcrème hydrateert je ooghuid en vermindert wallen, donkere kringen en uitdrogingslijnen. Bovendien biedt het antioxidantbescherming. Het bevat extract van rood fruit, dat rijk is aan vitamines en lipiden om de huidbarrière te versterken, plus een vitamine E-precursor die antioxidantbescherming biedt tegen schade door vrije radicalen (wat gebeurt wanneer uw huid wordt blootgesteld aan verontreinigende stoffen en kan leiden tot voortijdige tekenen van veroudering .) Het bevat ook dextraansulfaat om de ogen zichtbaar te ontlasten en te ontlasten, terwijl het thermale bronwater van Avène de huid helpt te kalmeren, verzachten en kalmeren.

Krijg meer tips voor het verzorgen van de huid rond je ogen:

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) productdrops van SHOP, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om de informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.