Advertisement

5 AAPI-eigendom van gefermenteerde voedselmerken die dol zijn op pens

Advertisement

OAls je de woorden darmgezondheid hoort, is gefermenteerd voedsel misschien het eerste dat in je opkomt. Zowat elk gesprek over je microbioom eindigt waarschijnlijk met een discussie over probiotische voedingsmiddelen zoals kimchi, miso en kombucha. Wat heeft dit allemaal gemeen, vraagt ​​u zich misschien af? Welnu, naast het feit dat het gefermenteerd voedsel is dat wonderen doet voor je darmen, heeft elk van deze producten wortels die voortkomen uit de invloed van Aziatische en Oceanische culturen.

Tegenwoordig is het gebruikelijk om een ​​verscheidenheid aan van deze gefermenteerde voedselproducten in de supermarktschappen te vinden, naast flessen ketchup of ranchdressing. Maar dat was niet altijd het geval. Via de diaspora van Aziatische en Pacifische eilandbewoners kunnen we nu onze Aziatisch-Amerikaanse en Pacifische eilandbewoners (AAPI) -gemeenschappen bedanken voor hun invloed op de geschiedenis van voedsel (en darmgezondheid) in de Verenigde Staten.

Terwijl we AAPI Heritage Month in mei vieren, willen we ons concentreren op enkele van onze favoriete gefermenteerde voedselmerken die eigendom zijn van AAPI en die op een missie zijn om uw darmmicrobioom in evenwicht te brengen. en trouw blijven aan hun culturele wortels. Hier delen deze succesvolle ondernemers hun achtergronden, invloeden en visie op de rol die hun producten vandaag de dag op de markt spelen. En om de geschiedenis en culturele relevantie van deze gefermenteerde voedingsmiddelen beter te begrijpen, spraken we met een professor Aziatische studies voor meer informatie.

De culturele relevantie van gefermenteerd voedsel in Azië, volgens een voedselhistoricus

“Vandaag de dag beschouwen we gefermenteerd voedsel als een kwestie van gezondheid en smaak”, zegt Miranda Brown, PhD, hoogleraar Chinastudies aan de Universiteit van Michigan. “Maar het eten van gefermenteerd voedsel was oorspronkelijk een manier om met seizoensoverschotten en -tekorten om te gaan. Als je historisch nadenkt over de groeiseizoenen, gebeurt er niet zoveel in de winter, maar moet je toch eten. Dus mensen pekelden hun groenten – of pekelden ze of droogden ze, samen met hun vlees – om de voedselvoorziening op peil te houden.”

Dus hoewel gefermenteerde voedingsmiddelen tegenwoordig vaak worden gewaardeerd om hun voordelen voor de darmgezondheid en smaak, zijn ze begonnen als een manier om voedsel te bewaren om de voedselvoorziening tijdens de koude wintermaanden veilig te stellen, toen noch het oogsten van verse producten, noch de toegang tot koeling haalbare opties waren. “In plaatsen als Taiwan, dat een van de eerste plaatsen was om te industrialiseren, had nog in 1980 90% van de bevolking geen koeling. Gelukkig is het een redelijk warme plek, dus velen kunnen het hele jaar door blijven groeien en planten oogsten. Maar dat was niet het geval in de koudere klimaten van Noord-Korea en grote delen van China. Als je geen ingemaakte of gezouten groenten had, had je in de winter ook geen groenten”, zegt Dr. Brown.

Volgens Dr. Brown is dit de belangrijkste reden waarom Aziaten – en waarschijnlijk mensen over de hele wereld – zich eeuwenlang hebben overgegeven aan een of andere vorm van gefermenteerd voedsel. “Voedingsmiddelen, nieuwe recepten en ingrediënten zijn grensoverschrijdend. Wat interessant is, is dat sommige voedingsmiddelen meer worden geselecteerd dan andere op basis van cultuur, smaak en gezondheidsproblemen”, merkt ze op. “En op dit moment zien we veel aandacht voor het darmmicrobioom. Het is dus duidelijk dat mensen op zoek zijn naar antwoorden door hun dieet te veranderen en daarom meer gefermenteerd voedsel te eten”, merkt Dr. Brown op met betrekking tot de opleving van de vraag naar dit soort producten in recente jaren.

5 gefermenteerde voedselmerken van AAPI die een divers microbioom ondersteunen

merken gefermenteerde levensmiddelen
Foto: stelen door Jing

Vlieg door Jing’s Sichuan Chili Crisp – $ 17,98

Lekker, pittig en heerlijk tintelend zijn een paar woorden die worden gebruikt om deze pittige Sichuan Chili Crisp te beschrijven, bereid door Jing Gao, eigenaar van Fly by Jing. “Fly by Jing is geïnspireerd op de smaken van mijn Chinese geboorteplaats Chengdu”, zegt Gao. “De beroemde ‘gat-in-the-wall’ restaurants in Chengdu zouden zo lekker zijn dat ze mensen aantrekken als vliegen. Dit product is in wezen het hoogtepunt van het terugwinnen van mijn identiteit en het opnieuw verbinden met mijn roots.

Deze “niet traditionele, maar persoonlijke” knapperige specerij staat op het etiket van de pot en is perfect voor het toevoegen van een explosieve smaak aan bijna alles, van gebakken eieren, groenten en ontbijtgranen tot vanille-ijs. Het is ook gemaakt met minimale ingrediënten, waaronder gefermenteerde zwarte bonen, wat voordelen voor de darmgezondheid toevoegt aan deze heerlijke vulling. “We gebruiken eenvoudige ingrediënten van hoge kwaliteit en zorgvuldige technieken om een ​​diepe smaak te creëren zonder toegevoegde bewaarmiddelen of smaakversterkers. Bovendien bevatten onze gefermenteerde zwarte bonen een grote, 100% natuurlijke umami-punch”, zegt Gao.

Naast het creëren van een ethisch verantwoord product van hoge kwaliteit, heeft Gao het tot zijn missie gemaakt om andere door AAPI opgerichte merken in de CPG-voedselruimte te ondersteunen. “De gemeenschap is voor ons de sleutel geweest. We werken nog steeds samen met andere AAPI-oprichters omdat we allemaal met elkaar verbonden zijn, en de overwinningen van één bedrijf zijn die van iedereen”, zegt ze. “We helpen ruimte te creëren voor alle gemarginaliseerde culturen en keukens om erbij te horen en te gedijen.”

merken gefermenteerde levensmiddelen
Foto: Bachans

Bachan’s Japanse BBQ-saus – $ 12,99

De Japanse BBQ-saus van Bachan is gemaakt met slechts tien eenvoudige ingrediënten, waaronder gefermenteerde ingrediënten zoals sojasaus, mirin en rijstazijn. Het product, dat is gemaakt door de oprichter en CEO van Bachan, Justin Gill, is pittig, zoet en perfect om te marineren, dippen of letterlijk te garneren. alle. Volgens Gill is het speciale sausrecept geïnspireerd op zijn eigen overgrootouders die vanuit Japan naar de Verenigde Staten emigreerden. “Ik heb het geleerd van mijn Bachan [which means granny in Japanese], en zij is de naamgenoot van de saus. Vroeger maakten we het als gezin elk jaar samen en distribueerden het onder de klanten van ons familiebedrijf in tuinaanleg”, zegt hij.

Trouw aan haar roots, ontwierp Gill de verpakking met inspiratie uit haar erfgoed en familie-erfgoed. Hij haalt zijn mirin rechtstreeks uit Japan en brouwt de sojasaus met behulp van traditionele technieken om zo authentiek mogelijk te blijven aan het originele recept. “Bachan’s missie is om ‘de familie bij elkaar te brengen’, en dat is een deel van mijn Japans-Amerikaanse achtergrond waarvan ik hoop dat iedereen het kan waarderen”, zegt hij.

merken gefermenteerde levensmiddelen
Foto: Wild Wonder

Wildwonder Prebiotische + Probiotische sprankelende drank – $ 23,74

Prebiotische en probiotische koolzuurhoudende drankbedrijf Wildwonder werd geïnspireerd door de Chinese grootmoeder van de genezende tonic die Rosa Li’s Chinese grootmoeder voor haar maakte toen ze opgroeide. Volgens Li zouden deze met kruiden doordrenkte dranken haar opbeuren, haar maag kalmeren en haar gezond houden. Later in haar leven, terwijl ze een stressvolle financiële baan had, kreeg Li verschillende gastro-intestinale problemen. Nadat een allesomvattende microbioomtest de impact van stress op haar darmgezondheid onthulde, ging Li op zoek naar de helende tonics van haar grootmoeder en lanceerde Wildwonder.

Li’s bedrijf maakt verfrissende dranken met behulp van belangrijke darmversterkende ingrediënten die het ‘superkruiden’ noemt, evenals levende probiotica, plantaardige prebiotische vezels en biologische sappen. Naast het bieden van een heerlijk drankje om de hele dag van te nippen, heeft Li ook een missie om wellness toegankelijk te maken door oude voeding te combineren met moderne smaken die iedereen kan proberen.

merken gefermenteerde levensmiddelen
Foto: Brightland

Brightland dubbel gefermenteerde azijn – $ 22,00

Aishwarya Iyer richtte Brightland op nadat ze zich realiseerde dat ze ziek werd van veel van de olijfolie uit de supermarkt die ze gebruikte. Op zoek naar betere alternatieven lanceerde Iyer zijn lijn van hoogwaardige olijfolie en dubbel gefermenteerde azijn die prachtig verpakt zijn en boordevol darmversterkende voordelen.

“Champagne en balsamicoazijn bevatten een actieve stof die azijnzuur wordt genoemd”, legt Iyer uit. “Onderzoek heeft aangetoond dat dit zuur stammen van probiotica bevat die de spijsvertering kunnen bevorderen en een goede darmgezondheid kunnen bevorderen.” Met een scherp oog voor kwaliteit gebruikt ze ingrediënten zoals brut champagne-azijn – die dubbel gefermenteerd is met Californische chardonnay-druiven en sappige navel- en Valencia-sinaasappels – om haar kenmerkende melanges te creëren.

“Mijn voorouders waren zoutproducenten in Zuid-India, en wetende dat ik zo’n diepe band had met voedsel en het land [that] heeft in de eerste plaats bijgedragen aan mijn reis om Brightland te bouwen. Ik geloof sterk in weten waar je vandaan komt om te weten waar je heen gaat”, zegt Iyer.

merken gefermenteerde levensmiddelen
Foto: Wilson Meany

Ambachtelijk bier van Three Weavers Brewing Company – $ 13,36

Naast het serveren van goede tijden, is Three Weavers Brewing Company een door AAPI gerunde brouwerij in Inglewood, CA (met een nieuwe locatie onderweg in Hollywood Park) die gefermenteerd bier van hoge kwaliteit brouwt.

Lynne Weaver, de Japans-Amerikaanse eigenaresse van Three Weavers Brewing Company, begon haar bedrijf na het ontvangen van tonnen positieve feedback voor haar zelfgebrouwen kleine batches. Een van de belangrijkste missies van Weavers businessplan was het creëren van een sterke valuta om zijn bedrijf te runnen. “Onze filosofie is gebaseerd op familie en gemeenschap”, zegt ze. “In de Japanse gemeenschap zijn familie en gemeenschap alles.” Tot in het kleinste detail doordrenkt Weaver familietrots in alles over Three Weavers, van het logo geïnspireerd op een traditionele Japanse wikkelknoop (mizuhiki) in de naam, wat een knipoog is naar haar drie liefhebbende kinderen.

Met behulp van de smaken van haar afkomst waar ze het meest van houdt, experimenteert Weaver vaak met het toevoegen van Japanse ingrediënten aan haar originele brouwrecepten. “Toen ik thuis aan het brouwen was, gooide ik shiitake-paddenstoelen en kombu in elke batch, die een element van zout toevoegde en de umami-smaak afrondde”, zegt ze. Tegenwoordig kun je een aantal van zijn speciaalbieren vinden, waaronder items als The Messenger, een met yuzu doordrenkt pils, en Juicy Expat, een wazige IPA.

Oh Hallo! Je klinkt als iemand die dol is op gratis workouts, kortingen op de beste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Abonneer je op Well+onze online community van Wellness Insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.