4 veiligheidstips voor diepvriesproducten volgens de FDA

We zijn alles over het invriezen van voedsel. Niet alleen helpen diepvriesproducten 47 procent minder voedselverspilling te veroorzaken in vergelijking met gekoeld voedsel, maar ze zijn ook een geweldige manier om gezond te eten met een beperkt budget en tegelijkertijd te genieten van goed voor je voedsel dat mogelijk buiten het seizoen is. Bovendien wil niemand echt een week lang restjes van het etentje eten, maar die bevroren chili of aardappelpuree zal in april * best * heerlijk klinken.

Dit alles gezegd hebbende, als een artikel al is ingevroren en ontdooid, zijn er een paar belangrijke veiligheidstips voor diepvriesproducten om in gedachten te houden als het gaat om het opnieuw invriezen.

4 veiligheidstips voor diepvriesproducten die uw kostbare etensresten bacteriënvrij houden (en net zo smaakvol als op de eerste dag)

1. Voor een optimale smaak, vries voedsel snel en in kleine porties in.

Eerst een opmerking over smaak. Over het algemeen geldt dat hoe sneller iets bevriest, hoe beter de kwaliteit zal zijn. Dit wordt verder geholpen wanneer u voedsel in kleine porties invriest (bijv. wanneer u vriezerbestendige containers vult met restjes van minder dan 5 cm diep). Wanneer voedsel wordt ingevroren, scheuren de celwanden en ontsnapt er vocht, wat de smaak beïnvloedt. Daaropvolgende bevriezingssessies zullen de celwanden verder afbreken, dus hoewel vlees en vis heel goed opnieuw worden ingevroren, moet je niet verwachten dat de filet mignon de derde keer vol zit met een boterzachte smaak.

2. Hoe u uw voedsel ontdooit, bepaalt of u het opnieuw kunt invriezen.

Je zult heel bewust willen zijn over hoe je je bevroren voedsel ontdooit voordat je er zelfs maar aan denkt om het opnieuw in te vriezen.

Gebruik bij het ontdooien van diepvriesproducten de koelkast, koud water of de magnetron; vermijd koste wat het kost ontdooien bij kamertemperatuur. “Volgens de FDA kunnen bacteriën die van nature in voedsel worden aangetroffen zich snel vermenigvuldigen in ongekoeld voedsel, dus het is onveilig om voedsel bij kamertemperatuur te laten ontdooien”, zegt Tamika D. Sims, PhD, senior director, Food Technology Communications bij de International Food Information Council . “Voedsel dat in de magnetron is ontdooid, moet daarna direct worden gekookt. Als u voedsel echter in de koelkast ontdooit, kunt u het daar bewaren zoals aanbevolen door de FDA.

Voedsel dat gekookt is na ontdooien kan gekoeld of opnieuw ingevroren worden, maar zoals gezegd kan er kwaliteitsverlies optreden door het vochtverlies door ontdooien.

Deze richtlijnen zijn van toepassing op diepgevroren rauwe producten zoals gevogelte of biefstuk, maar ook op eerder ingevroren gekookt voedsel. Het bureau beveelt aan om restjes binnen drie tot vier dagen opnieuw in te vriezen – zorg er wel voor dat ze stevig in folie of in een bevriesbare luchtdichte container zijn verpakt.

3. Vries geen voedsel in dat langer dan twee uur heeft gestaan.

Niet alle items zijn eerlijk spel om opnieuw in te vriezen. De FDA adviseert om voedsel dat langer dan twee uur buiten de koelkast is bewaard nooit opnieuw in te vriezen; een uur bij temperaturen boven 90 ° F. Ze raden ook aan om voedsel weg te gooien dat is besmet met rauwe vleessappen.

4. Vermijd het invriezen van ingeblikte goederen of het opnieuw invriezen van sapconcentraten.

Sims onderstreept ook dat ingeblikte goederen hoog op de lijst staan ​​van items die nooit opnieuw mogen worden ingevroren – of zelfs maar ingevroren. “Dit komt voornamelijk omdat de blikverpakking niet gemaakt is om ingevroren te worden, en invriezen kan het blik vervormen en het voedsel binnenin kwetsbaar maken voor besmetting van buitenaf”, zegt Sims. “Als het blikje per ongeluk ingevroren is, kun je het ontdooien in de koelkast en zoek vervolgens naar tekenen van besmetting. Maar bij twijfel kun je het eten het beste weggooien.” Ten slotte kunnen sapconcentraten snel bacteriën ontwikkelen, dus als je er te veel ontdooit, kun je het beste vrienden uitnodigen voor smoothies.

Onthoud ten slotte dat het feit dat iets opnieuw kan worden ingevroren, niet betekent dat het ook moet. We hebben nog niemand enthousiast horen praten over drievoudig bevroren brood – zeg het maar.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.