Advertisement

4 tips voor ouders die te maken hebben met schietpartijen na schooltijd

Advertisement

On Op dinsdag begonnen aanvragen voor therapiesessies het kantoor van klinisch psycholoog Lizzy Weisinger, PsyD, in Los Angeles binnen te stromen, kort na het nieuws van een schietpartij in Uvalde, Texas, op de Robb Elementary School, waardoor een natie die nog steeds aan het bijkomen is van een massale schietpartij, verder leegliep in een supermarkt in Buffalo, New York, op 14 mei.

De verzoeken kwamen van ouders die afspraken wilden maken voor hun kinderen, maar ook voor zichzelf. En Dr. Weisinger werkt nu 12 uur per dag om te voldoen aan de vraag naar geestelijke gezondheidsondersteuning die zulke traumatische ervaringen veroorzaken.

“Hier is geen regelboek voor.” —Lizzy Weisinger, doctor in de psychologie.

De bezorgdheid over schietpartijen op scholen neemt toe en stijgt van 15% van de ouders die vreesden voor schoolveiligheid in 2008, tot 24% in 2017 en 34% in 2019, volgens een onderzoek van Gallup. De klim is emotioneel uitputtend. En naar alle waarschijnlijkheid, als u ouders vandaag zou onderzoeken, zou dat aantal hoger zijn. “Ouders zijn bang”, zegt dr. Weisinger. Maar onder deze angst ligt nog een even verontrustende emotie: hulpeloosheid. Als het echter wordt aangepakt, kan de dissipatie ervan een gevoel van empowerment bieden in een onvoorspelbare wereld.

Hier zijn 4 manieren waarop ouders hun geestelijke gezondheid kunnen ondersteunen

1. Valideer eerst JOUW gevoelens

De aard van willekeurige gewelddaden maakt ze moeilijk te plannen en aan te pakken. “Als het een situatie is zoals pesten, voelen de meeste ouders zich een beetje uitgerust, maar daar is geen regel voor”, zegt Dr. Weisinger. Net als in een vliegtuig is het echter belangrijk dat ouders als het ware eerst hun zuurstofmasker opzetten, en niet hun emoties afsluiten of negeren om iemands behoeften op de eerste plaats te stellen. Hoe kun je een kind helpen zijn gevoelens te voelen, als jij de jouwe nog niet hebt gevoeld?

Houd er rekening mee dat er geen ‘juiste’ manier is om te reageren op tragedie en trauma terwijl je dit doet. “Ouders kunnen veel druk voelen om alles goed te doen, om de perfecte ouder te zijn, en eerlijk gezegd bestaat zoiets niet”, zegt Kyler Shumway, PsyD. In plaats daarvan zegt hij dat je je moet concentreren op je best doen, zelfbewust zijn van hoe je je voelt en hoe je die gevoelens verbaal en non-verbaal aan je kinderen communiceert.

2. Oefen zelfzorg die je zenuwstelsel kalmeert

Na traumatische gebeurtenissen, zelfs als ze u niet direct beïnvloeden, kunt u moeite hebben met slapen, meer prikkelbaar voelen of zich emotioneel losgekoppeld, gevoelloos of moe voelen, zegt Tara Krueger, PsyD, National Director of Family Therapy Services bij Newport Healthcare. “Dit zijn veelvoorkomende reacties op verhoogde emotionele stress en een signaal om je inspanningen te vergroten om voor jezelf te zorgen gedurende deze tijd”, zegt ze.

“De enige manier om een ​​goede ouder te zijn, is door eerst goed voor jezelf te zorgen.” —Kyler Shumway, doctor in de psychologie.

Dingen doen die je zenuwstelsel kalmeren, is de sleutel om de stressreactie van je lichaam uit te schakelen en uit de vecht-, vlucht-, bevriezings- of wilde kat-modus te komen. Dr. Weisinger adviseert bewuste ademhaling en sensorische oefeningen. “Alles wat je kunt doen om je hersenen aanwezig te maken, verlicht angst en overweldigende gevoelens”, zegt ze. Box-ademhaling is een nuttige oefening om voor dit doel te onderzoeken, net als een verankeringstechniek die de vlinderknuffel wordt genoemd.

Hieronder kun je zien hoe je jezelf een vlinderknuffel kunt geven:

Bovendien stelt Dr. Shumway voor om tijd door te brengen met andere volwassenen, indien nodig met een professional in de geestelijke gezondheidszorg te werken, tijd vrij te maken voor plezier en spel, en het nieuws uit te zetten als het overweldigend wordt, triggerend of te veel. “De enige manier om een ​​goede ouder te zijn, is door eerst voor jezelf te zorgen”, zegt hij.

3. Praat erover

Als je je op je emoties hebt afgestemd en je zenuwstelsel voldoende tot rust hebt gebracht zodat je niet meer reactief voelt, is het tijd om een ​​open, eerlijk en bij de leeftijd passend gesprek met de kinderen te voeren. Dit zal hopelijk je angsten verminderen, omdat je weet hoe ze zich voelen en in staat bent om hun zorgen direct aan te pakken. Dr. Shumway waarschuwt ouders echter om hun angsten niet om te buigen in positiviteit en zegt dat het oké is om, indien nodig, te reageren met ‘Ik weet het niet’ of ‘Ik weet niet zeker hoe ik daarop moet reageren’. “Als je kind bang is om vermoord te worden terwijl het naar school gaat, is dat een terechte en gepaste angst om te hebben. [right now]’, zegt hij. ‘Als je ze zegt ‘wees niet bang’, of als je probeert te doen alsof je geen angst voelt, worden hun gevoelens ongeldig en kun je ze onbedoeld aanzetten.’

Dr. Weisinger is het daarmee eens en voegt eraan toe dat ouders hun angsten vaak onbewust op hun kinderen afwentelen. “Je moet niet zeggen: ‘Alles komt goed, er is niets om je zorgen over te maken’, want dat minimaliseert hun zorgen”, legt ze uit. “Bevestig ze in plaats daarvan met: ‘Dit moet heel eng voor je zijn’ of ‘Wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat je je niet zo voelt?’ Het draait allemaal om geruststelling, je kunt doen alsof het in orde is, maar ze weten en zien dat er dingen gebeuren.

4. Onderneem actie

Actie is misschien wel een van de beste remedies tegen impotentie. “Iets constructiefs doen, zoals deelnemen aan een belangenbehartiging of een gemeenschapsdienstproject, kan emoties aan het werk zetten en gevoelens van hulpeloosheid verminderen”, zegt Dr. Krueger.

Al deze maatregelen zijn misschien niet nodig om uw geestelijke gezondheid als ouder te ondersteunen na een tragedie, zoals een schietpartij op school of een andere traumatische gebeurtenis die u en uw kinderen treft. Of misschien is er meer nodig dan het bovenstaande advies om u te helpen deze absurde omstandigheden te begrijpen. Houd er rekening mee dat dit proces voor iedereen anders zal zijn, ook voor jou.

Oh Hallo! Je klinkt als iemand die dol is op gratis workouts, kortingen op de beste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Word lid van Well+, onze online community van insiders op het gebied van wellness, en ontgrendel uw beloningen direct.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.