4 seriële cheaterkenmerken om op te letten in een relatie

WZe zijn allemaal anders, waarderen verschillende dingen in romantische partnerschappen en hebben onze eigen respectieve dealbreakers voor niet-starters van relaties. (Misschien heeft die van jou betrekking op religie of gedachten over kinderen of huisdieren of iets heel anders, om een ​​paar voorbeelden te noemen.) Maar zijn er bepaalde universele rode vlaggen die op ieders deal-breaker lijst kunnen staan? Zoals, wat als je erachter komt dat je partner vreemd is gegaan in een eerdere relatie? Betekent dit dat ze een seriële cheater zijn en dat je ze onmogelijk kunt vertrouwen?

Volgens een expert die het boek letterlijk over valsspelen schreef, niet per se. In Wanneer jij degene bent die vals speelt, seks- en relatietherapeut Tammy Nelson, PhD, onderzoekt overspel vanuit het perspectief van de bedrieger om inzicht te krijgen in wat het gedrag motiveert en ook wat eraan te doen. (“Er zijn geen boeken voor de bedriegers, alleen voor de bedrogenen”, zegt ze, erop wijzend dat dit een enorme kloof is in het holistisch begrijpen van interpersoonlijke relaties.)

Het grootste misverstand over bedriegers, zegt ze, is het idee van ‘eens een bedrieger, altijd een bedrieger’. “Hoewel er voor sommigen enige waarheid in zit; er zijn een paar indicatoren om op te letten wanneer iemand een seriebedrieger is”, zegt Dr. Nelson. Hieronder schetst ze vier tekenen die erop wijzen dat een overtreding in het verleden van je partner in feite deel uitmaakt van een patroon, en daarom kan het de moeite waard zijn om je vertrouwen in hen te onderzoeken.

4 seriële cheater-kenmerken die erop wijzen dat een misdrijf uit het verleden deel uitmaakt van een patroon

1. Heeft problemen met zelfrespect

Voor sommigen kan het najagen van affaires een middel zijn om tijdelijk een laag zelfbeeld op te bouwen – en het voortdurend doen kan een onbewuste oefening zijn om zichzelf iets te bewijzen.

“Soms gaan mensen vals spelen om hun waarde te bewijzen, om te laten zien dat ze goed genoeg, of waardig genoeg, of wenselijk zijn – en vals spelen kan een manier zijn om een ​​leemte in hun zelfrespect op te vullen.” – Tammy Nelson, PhD

“Soms spelen mensen vals om hun waarde te bewijzen, om te laten zien dat ze goed genoeg, of waardig genoeg, of wenselijk zijn – en dit kan een manier zijn om een ​​leemte in hun zelfrespect op te vullen”, zegt Dr. Nelson. “Voor degenen wiens zelfrespect laag genoeg is, kan het repetitieve karakter van hun chronische zaken een onder druk staande kwaliteit hebben, waarbij één affaire niet genoeg is, waar ze zichzelf keer op keer moeten blijven bewijzen. Want de realiteit is dat met iemand anders zijn nooit zal bewijzen dat ze echt goed genoeg zijn voor zichzelf.”

2. Beschuldigt exen van de ondergang van relaties uit het verleden

Het is een veelvoorkomende eigenschap van seriële cheaters om geen verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen indiscreties en keuzes, zegt dr. Nelson – en het is een eigenschap die je moet vermijden.

Het is een probleem als je partner weigert enige verantwoordelijkheid te nemen voor een mislukte relatie – en het is vooral verontrustend als dit de houding is voor tal van relaties uit het verleden. Wanneer je alle schuld bij een ex legt, is er niet veel ruimte voor persoonlijke groei of gezonde zelfreflectie. “Cheaters moeten ophouden hun partner de schuld te geven van hun affaire”, zegt ze. “Het maakt niet uit hoe ongelukkig of boos ze zijn op hun partner, ze moeten stoppen met het gebruik van het excuus dat hun partner de affaire ‘verdient’.”

3. Heeft verbintenisproblemen

Hoewel er niets mis is met het spelen van het veld als dat de relatiestructuur is waarmee alle betrokken partijen hebben ingestemd, is er iets anders aan de hand, het is anders. Als je bijvoorbeeld een DTR-gesprek hebt gehad en je bent geëngageerd en monogaam geworden, is beweren dat je verbintenisproblemen hebt (en daarnaar handelen) minder acceptabel, en zou dit kunnen wijzen op seriële cheaterkenmerken die in het spel zijn.

4. Is zeer dwangmatig

Dit kan zich lenen voor seksueel, emotioneel en ander algemeen onaanvaardbaar gedrag, omdat het doel niet langer bevrediging is – het zoeken wordt het hele streven. En dat wijst op het vormen van een patroon. “Als een bedrieger hetzelfde gedrag keer op keer herhaalt – hier, herhaaldelijk seksuele of emotionele affaires hebbend – dan wordt het dwangmatig, en de behoefte aan een affaire gaat niet langer over het zoeken naar opwinding of liefde, of passie, het is de daad van het zoeken .” Dr. Nelson zegt.

Als u problemen ondervindt bij het verwerken van nieuws dat uw partner de kenmerken vertoont van een seriële bedrieger, of als u vermoedt dat er nu iets sinisters in uw relatie aan de hand is, kunnen deze signalen u nuttig inzicht verschaffen om over na te denken. Maar mensen zijn complex, en als je partner bijvoorbeeld een probleem met zijn eigenwaarde heeft, is dat geen automatische reden tot romantische bezorgdheid. Kortom, neem geen van deze tips op zichzelf en communiceer bij twijfel met uw partner. En als je problemen hebt met chronisch vreemdgaan, raadt Dr. Nelson je aan om de hulp in te roepen van een therapeut die zich richt op vreemdgaan.

“Ontrouw is allesbehalve eenvoudig”, zegt Dr. Nelson. “Hoe graag we ook willen denken dat cheaters slechte mensen zijn, de meesten willen eerlijk zijn. Ze willen de waarheid vertellen.”

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.