4 manieren om wandelen leuk te maken

Gnaar buiten gaan voor een looptraining is een prima manier om die dagelijkse stappentelling te halen en je lichaam in beweging te krijgen terwijl je wat frisse lucht opsnuift (wat op zichzelf enkele belangrijke gezondheidsvoordelen heeft). Maar soms kan een wandeling, nou ja, een beetje saai worden. Als je weer dezelfde oude route volgt, kun je je als een hamster in een wiel voelen. We spraken met trainer en fitnesscoach Roxie Jones, de maker van BodyROX, voor enkele tips om dingen spannender te maken en wandelen leuk te maken.

1. Powerwalk met een hond

Trek je trouwe viervoeter aan de lijn en ga samen op pad. “Ik heb een hond, dus het is altijd leuk om haar als gezelschap te hebben”, zegt Jones. Het uitlaten van uw hond is niet alleen een fantastische oefening voor u beiden, maar onderzoeken tonen aan dat het toegevoegde gezelschap uw algehele activiteitenniveau verhoogt.

Geen huisdiereigenaar? Neem contact op met uw plaatselijke dierenasiel en doe vrijwilligerswerk voor wekelijkse hondenwandelingen.

2. Maak er een vriendenuitje van

Het kan moeilijk zijn om goed bij te praten met een vriend tijdens een Pilates- of spinles. Maak in plaats daarvan plannen voor een wekelijkse wandeling samen. “Ik vind het heerlijk om een ​​vriend op te bellen om een ​​wandeling te maken terwijl we kletsen en koffie drinken”, zegt Jones. U kunt streven naar een gematigd tempo om uw hartslag te verhogen terwijl u toch een gesprek voert.

Mis je je langeafstandsvrienden? Maak een afspraak voor een powerwalk-telefoongesprek. Zorg ervoor dat je in de AirPods popt, zodat je niet knoeit met vervelende akkoorden of afgeleid raakt door te veel items te jongleren.

3. Ontdek nieuwe plaatsen

Het kan gemakkelijk zijn om in hetzelfde patroon te vallen voor uw looptraining. Maar gewoon van en naar het werk reizen of de standaard buurtroute herhalen, kan oud worden. Maak wandelen weer leuk door nabijgelegen paden of paden te verkennen. Kies er een met een fantastisch landschap en kies voor een wandeling bij zonsopgang om de dag op een spectaculaire manier te beginnen. Of kies een leuke bestemming om te bereiken, zoals een buurt die je nog nooit hebt verkend of die nieuwe winkel die je graag wilt bezoeken.

4. Verdwaal in een audioboek

“Kies een echt goede podcast of audioboek om naar te luisteren terwijl je onderweg bent”, stelt Jones voor. Download een aflevering of een boek dat je interesse echt zal wekken – je zou jezelf kunnen verrassen en een beetje verder gaan om gewoon te blijven luisteren. Pro-tip: Mensen die we ontmoeten op vakantie zal je kilometers laten lopen om dat zwijmelwaardige juweeltje af te maken! Voor een meta-moment, leer meer over waarom we bewegen terwijl jij je zweet met deze aflevering van de Well+Good podcast.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.