Advertisement

4 heerlijke L-theanine-theesoorten om je humeur een boost te geven

Advertisement

FEeling de hele dag traag of gewoon in de goede oude funk? Hoe dan ook, het is duidelijk om te zeggen dat we hebben alle was er. Welnu, volgens wetenschappelijk onderzoek kan een verkwikkende kop thee helpen om je mentale toestand en energieniveau weer op het goede spoor te krijgen. Wetenschappelijk bewezen dat het helpt je humeur te verbeteren en van een middagcrisis af te komen, onderzoeken tonen aan dat het drinken van thee met cafeïne en L-theanine de aandacht en cognitieve functie aanzienlijk kan verbeteren en mogelijk de effecten van burn-out en stress kan verminderen. Ja, een rustgevend kopje thee kan je echt gelukkiger maken!

Om het meeste uit het drinken van thee te halen, is het noodzakelijk om de juiste soort te kiezen. “L-theanine is een van nature voorkomend aminozuur dat in alle ‘echte’ theesoorten voorkomt. Dit is wat ze onderscheidt van kruidenthee, die geen L-theanine bevat”, zegt Peter Goggi, voorzitter van de Tea Association of the USA, Inc. anderen) wit, zwart, groen en oolong. Maar deze vier soorten thee zijn volgens Goggi de vier rijkste bronnen van L-theanine.

Om de voordelen van het drinken van deze drank te bepalen, vroegen we de pro’s om de thee te morsen. Met de hulp van een psychofarmacoloog en een meester-theeblender hebben we de beste theesoorten met L-theanine verzameld, waar je op moet letten bij het kopen ervan (niet alle theeën zijn immers gelijk gemaakt), en hoe je ze kunt bereiden en ervan kunt genieten ze thuis.

Hoe met L-theanine gevulde thee de focus en stemming helpt verbeteren, volgens een psychofarmacoloog

Vooraanstaande voedingswetenschappers kwamen onlangs bijeen om de nieuwste gegevens te presenteren die de rol van thee en de voordelen voor de gezondheid met elkaar in verband brengen op het zesde internationale wetenschappelijke symposium over thee en menselijke gezondheid. We spraken met een van de presentatoren van de conferentie, een psychofarmacoloog en hoogleraar voeding en gedrag aan de Universiteit van Leeds, Louise Dye, PhD, om meer te weten te komen over het verband tussen het drinken van met L gevulde theanine en positieve neurologische effecten in de loop van de tijd.

Dr. Dye legt uit dat cognitief functioneren en prestaties van nature beginnen af ​​te nemen met de leeftijd. Om de effecten van deze natuurlijke achteruitgang te minimaliseren, concentreert Dr. Dye zich op manieren om de gezondheid van de hersenen te optimaliseren door thee te consumeren die L-theanine bevat. “Het consumeren van thee met L-theanine kan helpen de aandacht vast te houden onder stressvolle omstandigheden en wordt geassocieerd met verhoogde alfa-activiteit, vandaar een ontspannen maar alerte toestand”, zegt ze.

In zijn studies ontdekte Dr. Dye dat theesoorten die: beide L-theanine en cafeïne zijn het meest effectief als het gaat om het verbeteren van focus en humeur. “Het is aangetoond dat L-theanine de cortisol- en cardiovasculaire reacties op acute stress bij mensen vermindert”, zegt Dr. Dye. En cafeïne kan je natuurlijk helpen gefocust te blijven. “Met deze effecten op de aandacht is thee een optimale drank bij uitstek in een tijd van hoge stress en uitputting.”

Hoe een Master Tea Blender aanbeveelt om L-Theanine-thee te kopen

Bij het zoeken naar thee vol met dit hersenverhogende aminozuur, richt meester theeblender en Art of Tea-oprichter Steve Schwartz zich op wanneer de bladeren zijn geoogst. “Stel je voor dat je gaat sprinten – je rent een blokje om – en je moet het steeds opnieuw doen. Laten we eerlijk zijn: tegen de derde of vierde keer zullen je sprints niet zo snel zijn”, Schwartz zegt. “De reden dat ik deze analogie deel, is dat het van toepassing is op het maken van thee: de Camellia sinensis-plant waaruit theebladeren komen, heeft een aantal verschillende opvliegers.” Opvliegers, legt hij uit, verwijzen naar het aantal keren dat bladeren worden geoogst van hetzelfde plantje.

Schwartz raadt aan om bij het zoeken naar de “eerste oogst” te zoeken, omdat deze delicater van smaak zal zijn en rijker is aan veel van de belangrijke gezondheidsvoordelen van thee, waaronder L-theanine. Naarmate er meer gewassen worden geoogst, kan het voedingsgehalte afnemen: “De eerste spruit vindt plaats in de lente nadat de plant inactief is en voedingsstoffen via de wortels heeft opgenomen; de eerste spruiten van thee die uit harde schors komen, produceren deze zachte bladeren die vol zitten met meer aminozuren , theanine, cafeïne en flavanolen”, voegt Schwartz toe.

Klaar om wat Z’s te vangen? Hier is jouw oplossing voor een goede nachtrust:

6 door experts aanbevolen theesoorten gevuld met L-theanine om de aandacht te verbeteren en stress te verminderen

Groene thee

L-theanine thee
Foto: The Art of Tea

Box of Art of Tea Ceremonial Grade Matcha – $ 32,00

Schwartz verdeelt groene thee in drie categorieën die de rijkste extracties bieden: in Japan gekweekte sencha, gyokuro (ook bekend als een soort schaduwrijke Japanse groene thee) en matcha. Hij legt uit dat deze L-theanine-rijke theeën allemaal van dezelfde plant komen, maar verschillende oogstmethoden ondergaan. Van de drie merkt hij echter op dat matcha, zoals deze Art of Tea Ceremonial Grade Matcha, de meeste L-theanine geeft.

L-theanine thee
Foto: Nekohama

Nekohama Ceremoniële Matcha 40g — $60.00

“Normaal gesproken, wanneer je thee zet, laat je de bladeren trekken, trek je ze eruit en drink je de extractie”, zegt Schwartz. “Als het op matcha aankomt, is het tegenovergestelde het geval – met matcha heb je een hoogwaardige verpulverde groene thee die je opklopt, opschuimt en vervolgens het hele blad consumeert. Als resultaat krijg je meer gezondheidsvoordelen van L-Theanine Deze ceremoniële matcha van Nekohama zorgt ook voor een energieboost zonder de kriebels of crash.

Oolong thee

L-theanine thee
Foto: The Art of Tea

Art of Tea Orchid Oolong-thee – $ 32,00

“Je kunt veel L-theanine uit Taiwanese oolong halen omdat je er meerdere infusies van kunt krijgen. Het is pas bij het vierde of vijfde brouwsel dat je niet alleen een mooi smaakprofiel krijgt, maar ook nog meer gezondheidsvoordelen krijgt omdat het zoveel weken heeft ondergaan en de voedingsstoffen op een dieper niveau zijn geëxtraheerd”, zegt Schwartz. Deze Art of Tea Orchid Oolong-thee wordt geteeld in de hoogten van Nantou, Taiwan, en geeft een lila-smaak die boterachtig en zoet is met een frisse orchidee-afdronk.

L-theanine thee
Foto: Wij tweeën

Oolong-thee we twee nostalgisch – $ 8,95

Deze Oolong-thee van Us Two wordt geleverd in biologisch afbreekbare theezakjes van maïsvezels die een bloemig en kruidig ​​aroma afgeven. Trouwens, oolongs komen meestal van de zijkanten van de plant, krijgen minder zon en groeien langzamer. Deze langere ontwikkelingstijd kan ze rijker maken aan antioxidanten.

Zwarte thee

L-theanine thee
Foto: The Art of Tea

Art of Tea Pruim Oolong-thee – $ 27,00

Volgens Schwartz, hoe langer een thee wordt getrokken, hoe meer cafeïne, polyfenolen en flavanolen het kan afgeven. “Zwarte thee wordt zwaarder geoxideerd, gekookt en verwerkt, wat kan leiden tot hogere niveaus van L-theanine”, zegt hij. Schwartz raadt aan om losse of verpakte theesoorten van hoge kwaliteit te kopen, zoals de pittige en fruitige Plum Oolong-thee van Art of Tea. Losse theesoorten kunnen meer voedingsdeeltjes afgeven om hun volledige potentieel te maximaliseren.

L-theanine thee
Foto: BLK & Bold

BLK & Bold Peach losse zwarte thee – $ 11,99

Wat betreft het bewaren van thee thuis, raadt hij aan om drie belangrijke elementen te vermijden: licht, warmte en vochtigheid. Schwartz bewaart zijn thee in luchtdichte containers, uit de buurt van ramen, en vermijdt vochtigheid die de delicate smaken van de thee kan verdunnen. Merken zoals BLK & Bold’s Peach Loose Leaf Black Tea worden geleverd in gemakkelijk te sluiten zakjes die tot 43 kopjes hete thee kunnen produceren van elk product van drie ons. Dat is een flinke besparing!

En om het meeste uit elk van deze dranken te halen, raadt Schwartz aan om een ​​paar minuten van de dag te nemen om je te concentreren op meditatie en mindfulness bij het zetten van thee. Een korte pauze om dit drankje te drinken kan helpen om de mentale gezondheid te verbeteren en deel te nemen aan wat hij een “digitale detox” noemt tijdens stressvolle tijden in het leven.

Oh Hallo! Je klinkt als iemand die dol is op gratis workouts, kortingen op de beste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Abonneer je op Well+onze online community van Wellness Insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.