4 Chinese kruiden voor een lang leven waar TCM-experts dol op zijn

GToen ik naar boven roeide, lag er altijd een overvloed aan traditionele Chinese medicijnen (TCM) in mijn keukenkasten. Van kruiden tot gedroogde paddenstoelen tot wittebloemolie, mijn popo (grootmoeder in het Chinees) haalde deze remedies altijd tevoorschijn als ik me niet goed voelde. Ze is niet de enige – Chinese kruiden zijn eeuwenlang een van de oudste remedies gebleven voor het voorkomen en genezen van ziekten, en ze staan ​​vooral bekend om hun langdurig gebruik.

“Vanaf het begin van de Chinese medische geschiedenis was anti-veroudering en het behouden van gezondheid en welzijn van het grootste belang”, zegt Mao Shing Ni, DOM, PhD, LAc, doctor in de Chinese geneeskunde en hoofdformulering voor Actual Being, gevestigd in Los Angeles. In de Chinese cultuur wordt een goede gezondheid (en dus een lang leven) geassocieerd met harmonie, het evenwicht tussen yin en yang, wat vaak wordt bereikt met behulp van kruiden.

“De aard of het principe [of longevity] is om je lichaam in balans te houden en ook aandacht te besteden aan je levensstijl, “zegt Liuhong Xu, LAc, een TCM-gynaecoloog en acupuncturist voor Redmint in San Francisco. Xu stelt dat kruiden moeten worden gecombineerd met levensstijlgewoonten zoals gezond eten en sporten de grootste gezondheidswinst opleveren.

“Het relatieve gemak waarmee de teelt van geneeskrachtige kruiden in de agrarische samenleving kon passen, maakte de regelmatige consumptie van kruiden een fundamenteel onderdeel van het leven”, voegt Kyle Yoshioka, LAc, redacteur en contentmanager bij Influential Point toe.

Omdat kruiden zo krachtig kunnen zijn, is het voor beginners vaak het beste om samen te werken met een TCM-beoefenaar of een andere vertrouwde kruidkundige om wat deskundige begeleiding te krijgen voordat ze er meteen in duiken. Ze kunnen helpen bij het afstemmen van behandelingen om het beste te werken met uw unieke behoeften en ervoor te zorgen dat niets een slechte wisselwerking heeft met medicijnen of andere kruiden en supplementen. Maar als je geïnteresseerd bent in het verkennen van Chinese kruiden voor een lang leven, duiken TCM-beoefenaars in enkele van de beste die ze moeten kennen – en hoe ze in je dagelijkse leven kunnen worden opgenomen.

Blijf lezen voor 4 essentiële Chinese kruiden voor een lang leven:

1. Ginseng

Ook bekend als de ‘koning der kruiden’, is ginseng een adaptogeen, oftewel een stof die het lichaam helpt te reageren op stress en het in balans te houden. “Het helpt het lichaam zijn functie tijdens stress te beheersen en helpt het verouderingsproces te voorkomen”, zegt Dr. Ni. Het is ook ontstekingsremmend, waardoor het nuttig is om de gezondheid te ondersteunen en chronische ziekten af ​​te weren die de levensduur kunnen beïnvloeden.

Hoe te gebruiken: Ginseng kan worden verwerkt tot sap en thee. Je kunt ook genieten van ginseng in capsule- of tabletvorm, waardoor het gemakkelijker te verwerken is bij elke maaltijd.

2. Huang Qi

Deze Chinese plant, ook wel astragalus genoemd, is een krachtpatser als het gaat om het beschermen van het immuunsysteem van je lichaam, vooral als je ouder wordt. De plant wordt van oudsher gebruikt om een ​​verscheidenheid aan ziekten en aandoeningen te behandelen, waaronder kanker en hartstoornissen. Een ander “voordeel is dat het helpt om je immuunfunctie te moduleren”, zegt Dr. Ni, hoewel overtuigend wetenschappelijk onderzoek naar de voordelen van de plant schaars is. Houd er rekening mee dat hoewel astragalus over het algemeen veilig is om in kleine doses in te nemen, het mogelijk een wisselwerking kan hebben met immuunonderdrukkende medicatie.

Hoe te gebruiken: De gedroogde wortels van astragalus kunnen aan elke bouillon worden toegevoegd om je soepspel op te fleuren. Bekijk uw lokale Chinatown om deze greens te vinden. Als je een Chinese kruidenwinkel bezoekt, zorg er dan voor dat je de Pinyin-naam gebruikt: “huang qi”.

3. Lingzhic

Deze paddenstoel wordt al lang gebruikt in China, Japan en andere Aziatische landen. In het Chinees staat de naam lingzhi voor onsterfelijkheid. Volgens onderzoek heeft de paddenstoel geneeskrachtige en therapeutische eigenschappen die de energie kunnen verhogen, het geheugen kunnen vergroten en gezond ouder worden kunnen ondersteunen. “Lingzhi is echt goed omdat ze de immuniteit verhogen”, zegt Xu.

Hoe te gebruiken: Voeg een lingzhi toe aan een kop heet water voor een verfrissing. Je vindt lingzhi ook in poeders en voedingssupplementen.

4. Goji-bes

De gedroogde goji-bes komt oorspronkelijk uit de noordwestelijke regio’s van China en biedt talloze gezondheidsvoordelen, waaronder anti-verouderingseigenschappen en een verhoogde immuniteit. De krachtige antioxiderende eigenschappen helpen bij het verlichten van vrije radicalen of deeltjes die stress veroorzaken, die ontstekingen bestrijden (en zo de levensduur bevorderen).

Hoe te gebruiken: “Je kunt goji-bessen rauw of gedroogd eten. Mijn favoriete manier om ze te gebruiken is om ze toe te voegen aan een theepot en het brouwsel de hele dag door te drinken”, zegt Yoshioka. Deze bes kan ook gebruikt worden in soepen en kruidenthee voor een zoete en hartige smaak.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die houdt van gratis workouts, kortingen voor cult-favoriete wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.