3 tips voor zonnebrandroutine van huidverzorgingsexperts

So het is lente en u wilt voor uw huid zorgen terwijl u zich voorbereidt om de komende maanden veel meer tijd buitenshuis door te brengen. Maar hier is het addertje onder het gras: een groot deel van de huidverzorgingsadviezen die er zijn, raadt in principe aan om de zon ten koste van alles te vermijden.

Dus hoe moet je genieten van het zon-pret-seizoen, zonder je te bekommeren om je huid? Geen verrassing – het draait allemaal om balans, oftewel het vinden van een zonverzorgingsroutine die prioriteit geeft aan de gezondheid van uw huid en u tegelijkertijd in staat stelt om het meeste uit het zonnige seizoen te halen.

Dat is waarom Josie Maran op een missie is om de regels van zonverzorging opnieuw te definiëren, en fans van het merk zijn er dol op – inclusief voorvechter van lichaamspositiviteit Candace Molatore, die alles draait om het promoten van inclusiviteit, vreugde en schoonheid waar je je goed bij kunt voelen.

“Ik lig niet per se in direct zonlicht, maar ik denk dat afgemeten tijd buitenshuis genieten van jezelf met zonnebrandcrème op volkomen acceptabel en gunstig is voor je geestelijke gezondheid”, zegt Molatore. En Josie Maran is het daar zelf helemaal mee eens.

“Ik moedig iedereen die ik ken aan om te genieten van het zijn in de natuur en in de zon”, zegt Josie Maran, oprichter en CEO van Josie Maran huidverzorging. “Hoeveel we ook van de natuur houden, we moeten er ook van leren, en als planten zijn met ingebouwde bescherming tegen de zon, zodat ze van de zon kunnen houden.” Hoe bereik je dit niveau van bescherming tegen UV-stralen precies? Een solide zonnebrandcrème (met een aantal vaste regels voor de zonverzorgingsroutine), natuurlijk.

Maran heeft planten bestudeerd om de nieuwe Josie Maran Get Even Sun Milk SPF 33 te maken – een mineraal zonnescherm dat gebruikmaakt van microsperse-technologie, die volgens Maran, helpt de formule 100 procent gelijkmatig over uw huid te verspreiden, en czorgt voor een frisse, bedauwde afdronk. “Het laat de huid aanvoelen alsof er geen SPF op zit”, voegt Maran eraan toe, waardoor het gemakkelijk is om de regel voor de zonverzorgingsroutine om dagelijks zonnebrandcrème te dragen, af te vinken.

Hieronder delen zowel Molatore als Maran hun nieuwe regels voor zonverzorging die quality time buiten combineren met een goede gezondheid van de huid – want tbh, wat is het nut van warm weer als je niet wat tijd kunt nemen om zelf van moeder natuur te genieten?

Blijf scrollen voor de nieuwe regels voor het verbeteren van je zonverzorgingsroutine dit zonnige seizoen.

1. Geniet van de zon… ja, echt waar

De zon zorgt niet alleen voor vitamine D, maar naar buiten gaan helpt je lichaam ook meer ontspannen te voelen, zegt Maran. En eerlijk gezegd, wat is er lekkerder dan het gevoel van de zon op je gezicht op een warme dag? (We wachten.)

“Hoewel ik denk dat het belangrijk is om aandacht te besteden aan hoeveel tijd je in de zon doorbrengt, krijg ik een behoorlijke stemmingsboost van de tijd die ik buitenshuis doorbreng, vooral in de zomer”, zegt Molatore. “Als je je bewust bent van hoe je in de zon bent, je zonnebrandcrème aanbrengt, gehydrateerd blijft, enz., hoef je je niet volledig te verstoppen voor de tijd buiten om je beste leven te leiden, vooral in de zomer.” Moderatie (en SPF!) is altijd de sleutel.

2. Omarm mineraal

U hoeft niet te wachten tot de zon ondergaat om te genieten van uw lente- en zomerplannen, dus het is essentieel om de juiste zonnebrandcrème te gebruiken om u te beschermen. Dit brengt ons bij Marans tweede zonnebeschermingsregel: kiezen voor een minerale zonnebrandcrème (die echte ingrediënten gebruikt om UV-stralen te blokkeren versus een chemische zonnebrandcrème die schadelijke stralen filtert).

In Get Even Sun Milk SPF 33 vind je zinkoxide dat bescherming biedt tegen UVA (het type stralen dat bijdraagt ​​aan veroudering), samen met titaniumdioxide om UVB-bescherming (verbranding) te bieden, evenals Josie Maran’s kenmerkende 100% pure argan Olie – die vitamine E en essentiële vetzuren aan uw huid levert om vocht vast te houden.

Bezorgd over de gebruikelijke witte resten van minerale zonnebrandcrème? Wees niet. Een van Molatore’s favoriete eigenschappen van Get Even Sun Milk is de manier waarop het naadloos mengt. “Als iemand met een meer gemelaneerde huid, heb ik de neiging om alles te vermijden dat een witte of blauwe tint op de huid achterlaat”, zegt ze. “De Get Even Sun Milk trekt in en laat een zijdezacht, veerkrachtig gevoel op de huid achter dankzij de hydraterende eigenschappen van de arganolie. Het ruikt ook nog eens geweldig!”

Die vermenging is het resultaat van de Milk Microsperse-technologie, die kleine deeltjes gebruikt om een ​​dunnere, meer gelijkmatige laag op de huid te creëren, in plaats van traditionele minerale zonnefilters die afhankelijk zijn van standaard emulsietechnologie en zware minerale deeltjes die dik kunnen aanvoelen, zegt Maran. “Stel je deeltjes ter grootte van een erwt voor in plaats van een strandbal die in je huid wordt opgenomen”, zegt ze. Dat is het visuele dat we nodig hadden.

3. Vergeet niet om opnieuw te solliciteren

Op dezelfde manier waarop Maran echte planten gebruikte als inspiratiebron voor het maken van haar SPF, gebruikt Molatore haar kamerplanten als dagelijkse herinnering om haar zonnebrandroutine te behouden, en eerlijk gezegd vinden we het geniaal. “Als je planten het goed doen en die stralen in je huis opvangen, is je huid dat ook”, zegt ze Molatore.

Dus als je de hele dag in de zon bent (of in je huis met zonlicht dat door de ramen naar binnen stroomt), stelt Maran voor om een ​​timer in te stellen voor het opnieuw aanbrengen van je SPF, zodat je niet kunt raden wanneer je huid de volgende laag zou kunnen gebruiken. bescherming. “Controleer ook of je huid negatief reageert”, zegt ze. “Je lichaam kent jou het beste!”

Aan het eind van de dag zijn de zonverzorgingsregels van dit seizoen gericht op plezier in de zon op een zo veilig mogelijke manier voor je huid, zodat je van binnenuit kunt stralen.

Foto’s: Candace Molatore/W+G Creative

Leave a Reply

Your email address will not be published.