Advertisement

3 tips om je gelukkiger te voelen van een psycholoog

Advertisement

SSommige dagen word je gewoon wakker en voel je je zonder reden “grof” (en dat is oké!). En hoewel soms het beste medicijn is om jezelf in een deken te wikkelen, op de bank te gaan liggen en in je domheid te leunen, andere keren willen om je dag te transformeren – je weet gewoon niet hoe.

We zijn er geweest, dus hebben we samengewerkt met het slaap- en wellnessmerk Tuft & Needle om een ​​expert om advies te vragen over hoe je je ‘s ochtends gelukkiger kunt voelen (hoe je wakker wordt aan de rechterkant van het bed, als je wilt ).

Het is niet verrassend dat het benadrukken van het belang van slaap een veelvoorkomend thema was in de informatie die we ontvingen van Shelby Harris, PsyD, slaappsycholoog en universitair hoofddocent aan het Albert Einstein College of Medicine. Want ondanks dat het vanzelfsprekend lijkt, vindt Harris dat de impact van slaap op je gezondheid (en humeur) vaak wordt onderschat.

“Slaap is de basis voor veel van wat onze hersenen en ons lichaam nodig hebben om elke dag goed te functioneren”, zegt Dr. Harris. “Het is niet alleen essentieel om je opgeladen, alert en verfrist te voelen, maar het is ook essentieel voor een goede hersengezondheid, zoals cognitie, humeur, geheugen, productiviteit, aandacht en concentratie.”

Beschouw dit als uw richtsnoer om te proberen een paar extra minuten slaap te krijgen (of een dutje te doen!) De volgende keer dat u zich uitgeput voelt, en blijf lezen voor meer Dr. Harris-tips die u voor het slapengaan kunt toepassen en die u kunnen helpen wakker te worden. klaar voelen om de dag aan te gaan en dat onzingevoel naar de stoep te duwen.

Blijf lezen voor meer tips over hoe je je gelukkiger kunt voelen als je een beetje humeurboost nodig hebt.

1. Geef prioriteit aan je seksleven

Volgens Dr. Harris kun je een laag libido ervaren als gevolg van slaperigheid, vermoeidheid en stress, wat voor velen kan leiden tot een slecht humeur, waardoor je meteen weer in een gelijkmatige gemoedstoestand komt. armer seksuele drift. Dus hoe doorbreek je de cirkel? Begin met je bed.

Geef je slaapkamer een duwtje in de comfortabele, eh, sexy richting door te investeren in een matras die jou en je partner echt ondersteunt (zodat je niet wakker wordt als het tijd is om te slapen), plus een lichtgewicht, ademend beddengoed dat je een boost geeft -goede vibes als het tijd is, uhmniet slapen.

Tuft & Needle’s Mint Matras is bedekt met 15 cm gepatenteerd adaptief schuim met verkoelende eigenschappen, dat even zacht en ondersteunend is, en is speciaal ontworpen voor twee slapers om bewegingsoverdracht te verminderen. Bovendien wordt hij nu geleverd met een afneembare hoes, waardoor hij supergemakkelijk schoon te maken is.

Als het op beddengoed aankomt, kies dan voor linnen lakens die je koel houden (zelfs als het warm wordt) en zachte maar ondersteunende schuimkussens om de bedopstelling compleet te maken waar je elke dag met veel plezier in wegkruipt.

2. Stel een slaaproutine op

Zoals Dr. Harris uitlegde, is slaap van vitaal belang, dus prioriteit geven aan acht tot negen uur rust is enorm om je humeur te ondersteunen. Wat als u zeven dagen per week hetzelfde slaap-waakschema zou kunnen volgen? Nog beter, zegt dr. Harris, omdat het het circadiane ritme van je lichaam instelt, waardoor je gemakkelijker op tijd in slaap kunt vallen en energiek wakker wordt.

Samen met een regelmatig slaapschema kan een goede matras een game changer zijn voor een goede nachtrust. “Je matras moet je lichaam ondersteunen en je slaap verbeteren zonder pijn toe te voegen”, zegt Dr. Harris. “Het moet je lichaam in een neutrale positie houden en zijn afgestemd op je slaapstijl en voorkeuren. Houd bij je besluitvorming rekening met materialen, of ze nu verkoelend of hypoallergeen zijn.”

De Tuft & Needle Original-matras controleert al deze vakjes met Adaptive Foam® dat zich vormt naar de contouren van uw lichaam en opencellige koeltechnologie die een betere luchtstroom door de matras mogelijk maakt. Of kies voor de Hybrid, die bestaat uit drie lagen schuim rond twee lagen veren voor een iets steviger gevoel, terwijl het helpt om de lichaamstemperatuur te reguleren. Bonuspunten als je je matras in een mooi houten bedframe legt waardoor je nog meer zin hebt om elke avond op tijd te hooien.

WINKEL VOOR EEN GOEDE NACHTRUST

3. Dankbaarheidsdagboek

Een gemakkelijke dagelijkse oefening die je naar vreugde kan sturen, is een dankbaarheidsjournaal, en het wordt ook aanbevolen door experts. “Overweeg een uur voor het slapengaan je zorgen of zorgen in een dagboek op te schrijven om ze uit je hoofd te krijgen”, zegt Dr. Harris. “Schakel alles door wat je niet kunt controleren of los moet laten.” Door deze gedachten voor het slapengaan los te laten, zal je geest helderder zijn als je in slaap valt, waardoor je rustiger slaapt.

Voltooi je stille tijd voor het slapengaan met een rustgevende kussenspray die je kunt vernevelen om nog meer zen van je stille tijd op te roepen, en bewaar het naast je dagboek en pen in een schattig en veelzijdig exemplaar.

Nadat je een (of alle!) van deze nachtelijke tips hebt geprobeerd, begin je te inventariseren hoe je je ‘s ochtends voelt. Als je wakker wordt en je wakker, energiek en klaar bent om je passies na te jagen, zet dan je opgepompte afspeellijst in de rij en leun in de feelgood-vibes.

WINKEL TIJDSCHRIFT ESSENTIALS

Hurry Up!
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.