3 ingrediënten om de huid te versterken naarmate je ouder wordt

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en nog veel meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Je huid is je grootste orgaan. Het fungeert als de eerste verdedigingslinie van uw lichaam tegen ziekteverwekkers en irriterende stoffen, wat betekent dat u het zo lang mogelijk gezond en sterk wilt houden. Naarmate we ouder worden, wordt onze huid echter onvermijdelijk zwakker naarmate we collageen verliezen. Hoewel dit collageenverlies kan leiden tot rimpels en een dunner uitziend gezicht, zegt Ivy Lee, MD, een gecertificeerde dermatoloog in Pasadena, Califonia, dat het je huid ook vatbaarder kan maken voor verwondingen en infecties.

“We beschouwen een sterke huid als een betekenis die niet vatbaar is voor blauwe plekken en niet vatbaar is voor scheuren of tranen die we bij oudere mensen kunnen zien”, zegt Dr. Lee. En “als je probeert een veerkrachtige, dikke, gehydrateerde huid te behouden, is collageen echt het ding dat je moet onderhouden”, voegt Elyse Love, MD, een gecertificeerde dermatoloog in New York City toe.

Om de huid versterkt te houden naarmate we ouder worden, zeggen Dr. Lee en Dr. Love dat we ingrediënten moeten gebruiken die de huid versterken door het collageen dat we hebben te beschermen en de productie van meer te stimuleren.

3 niet-onderhandelbare huidverzorgingsingrediënten om de huid te versterken naarmate we ouder worden

1. Zonnebrandcrème

“Je moet nadenken over bescherming tegen de zon en zonnebrandmiddelen”, zegt Dr. Lee. Blootstelling aan UV-straling leidt tot oxidatieve stress in de huid, wat na verloop van tijd kan leiden tot collageenafbraak. Zoals elke derm je zal vertellen, is SPF met een breed septrum het beste, omdat het je verdedigt tegen zowel UVA- als UVB-stralen. “Voor SPF raad ik meestal SPF 50 of hoger aan, en ik raad aan om dit overal aan te brengen waar de zon wordt blootgesteld”, zegt Dr. Lee. Dit betekent je gezicht (natuurlijk), plus je nek, decolleté en handen – allemaal de eerste plaatsen die tekenen van beschadiging door de zon vertonen. En als u uw bescherming op andere gebieden wilt verbeteren, kan zonbeschermende kleding uitkomst bieden.

antioxidanten

“Antioxidanten zijn uiterst nuttig om de huid te beschermen tegen aanvallen van buitenaf”, zegt Dr. Love. Deze ingrediënten beschermen tegen vrije radicalen voordat ze het collageen van je huid kunnen afbreken. “Als we denken aan vervuiling, zijn antioxidanten erg nuttig. Ze helpen je zonnebrandcrème ook gewoon een beetje beter te werken”, voegt ze eraan toe. Bovendien voegt Dr. Lee eraan toe dat antioxidanten zoals vitamine C de aanmaak van collageen door je lichaam kunnen stimuleren.

retinoïden

Retinoïden “zijn werkpaardingrediënten waar we van houden”, zegt Dr. Lee. “Dit zijn van vitamine A afgeleide ingrediënten, waarbij retinol de vrij verkrijgbare sterkte is, en dan zijn er vitamine A-derivaten op recept. ze kunnen je echt helpen om dat collageen op te bouwen.” Zelfs als u geen retinoïde op recept kunt krijgen, zal vrij verkrijgbare retinol het op de lange termijn prima doen “om dat langzame dunner worden en de hobbeligheid die met de huid optreedt te verminderen” naarmate we ouder worden, zegt Dr. Liefde.

CeraVe Resurfacing Retinol Serum – $ 17,00

Deze retinol is “een heerlijk product om ‘s avonds te gebruiken”, zegt Dr. Lee. Het combineert retinol met hydraterende ceramiden om de huid te helpen kalmeren en de irritatie te voorkomen die vaak wordt geassocieerd met retinoïden.

Dronken Olifant A-Passioni Retinol Crème

Dronken olifant A-Passioni Retinol Cream – $ 28,00 tot $ 74,00

Dit Drunk Elephant retinoïde serum is een andere geweldige hydraterende optie, zegt Dr. Lee. Het combineert retinol met een drievoudig peptidemengsel om de verouderingsbestrijdende voordelen van retinol en vitamine F te versterken om de huid te kalmeren en de textuur glad te strijken.

Krijg meer informatie over retinol rechtstreeks van een derm:

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) productdrops van SHOP, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om de informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.