3 gewoonten die je vreugde stelen, volgens een vreugdestrateeg

BOmdat vreugde een gevoel is dat van binnenuit ontstaat, kun je het theoretisch op elk moment begrijpen. Maar, zoals je misschien al vermoedt, is het ook net zo gemakkelijk om in bepaalde gewoonten te vervallen die je onbedoeld je vreugde kunnen stelen. Te vaak hebben we de neiging om afstand te doen van wat vreugdestrateeg Grace Harry onze rol als “chief energy officer van ons eigen leven” noemt, en “we laten de deur opengaan voor dingen die ons niet in staat stellen de dag met integriteit voor onszelf door te komen.” ,” ze zegt. En dat kan vreugde schijnbaar net buiten bereik plaatsen.

Op een breed niveau kan die neiging om onze eigen keuzevrijheid los te laten gewoon een product zijn van een samenleving die gevoelens en emoties deprioriteert. “We zijn in dit land getraind om te reageren op ‘Hoe gaat het met je?’ met een simpele ‘fijn’ of ‘goed’ en er niet echt op in te gaan”, zegt Harry. Maar door de gevoelens van anderen niet diep in overweging te nemen, is het ook gemakkelijk om je eigen gevoelens uit het oog te verliezen, voegt ze eraan toe. En die subtiele onthechting van authenticiteit is wat aan de basis ligt van gewone gewoonten die je vreugde kunnen stelen.

Hieronder doorloopt Harry drie mentale processen en gedragingen die stiekem vreugde uit je handen kunnen roven.

Hier zijn 3 gewoonten die je vreugde kunnen stelen, volgens een vreugdestrateeg

1. Een onderbuikgevoel negeren

Het is moeilijk om vreugde te voelen als je jezelf niet toestaat de andere authentieke emoties die in je ronddraaien te voelen, te erkennen en aan te pakken. “Als coping-mechanisme worden we heel goed in het reageren op een negatief gevoel door te doen alsof het niet bestaat”, zegt Harry. Maar als je niet naar het gevoel luistert, is het gemakkelijk om uit het oog te verliezen wat op dat moment het beste voor je is. “Elke keer dat je ‘nee’ in je hoofd denkt maar ‘ja’ zegt, of wanneer de woorden in je hoofd niet overeenkomen met de woorden die je zegt, voel je geen vreugde”, voegt ze eraan toe.

“Elke keer dat je een ‘nee’ in je hoofd denkt maar een ‘ja’ zegt, of wanneer de woorden in je hoofd niet overeenkomen met de woorden die je zegt, voel je geen vreugde.” —Grace Harry, vreugdestrateeg

Om jezelf tegen deze neiging te beschermen, stelt Harry voor om je interne “gevoel-gps” zo goed mogelijk te volgen. “Als je bijvoorbeeld een feestje binnenloopt en je ongemakkelijk voelt, leun dan op dat gevoel en ga op zoek naar het ‘waarom’”, zegt ze. Misschien is het omdat de energie gewoon niet lekker voelt, en je beter kunt vertrekken. Of misschien zou je het meest comfortabel zijn om een ​​uitlaatklep te vinden om authentiek jezelf te zijn. “Misschien vind je één persoon en zeg je: ‘Ik voel me helemaal ongemakkelijk’, net zoals een klein kind dat zou doen,” zegt Harry. Die simpele handeling kan het effect hebben dat u terug naar jou.

2. Anderen voor jezelf stellen

Van andere mensen de ster van je eigen show maken, zoals Harry zegt, is een van de gewoonten die je vreugde sneller kunnen stelen dan dat je ‘zelfzorg’ kunt zeggen. Denk bijvoorbeeld aan een werkproject waarbij je het werk op je neemt van teamgenoten die tekort schieten en uiteindelijk je werkdag verlengen in ruil voor je avond. ‘Plotseling ben je aan het overwerken en heb je iemand anders je vreugde laten verdrijven’, zegt Harry. “Je hebt je tijd aan die andere persoon gegeven, en nu heb je niet langer de tijd die je opzij zou zetten om die avond een bad te nemen, een film te kijken of een boek uit te lezen”, zegt ze.

Speel dat scenario herhaaldelijk af in verschillende contexten, en het is gemakkelijk in te zien hoe het constant prioriteren van de behoeften van iemand anders ervoor kan zorgen dat je chronisch mist wat u jezelf moeten voelen.

Om dezelfde reden stelt Harry voor dat haar klanten niet alleen op tijd inplannen voor wat ze elke dag echt leuk vinden – of het nu yoga, koken, een bad of iets anders is – maar ook dat ze gebruiken de dingen in hun huis die ze normaal gesproken alleen voor gezelschap zouden sparen. “Zet het mooie glaswerk neer, gebruik de deken, de theedoek, wat het ook is dat speciaal aanvoelt”, zegt ze. Het idee: als u uw bezoekers het waard vindt om de vreugde van deze items te ervaren, waarom zou u dat dan ook niet waard zijn?

3. Jezelf omringen met mensen die je vreugde ondermijnen

Terwijl andere mensen je niet per se vreugde kunnen geven (Harry beweert dat vreugde van binnenuit komt), kan de energie die je aan mensen besteedt zeker vreugde stelen van jij – niet noodzakelijkerwijs omdat de mensen van nature “slecht” zijn, maar vooral omdat ze niet goed op je afgestemd zijn. “Soms maken we er een gewoonte van om tijd door te brengen met mensen die we zijn ontgroeid of die dat gewoon niet zijn. krijgen ons”, zegt Harry. En dat kan zelfs van toepassing zijn op bepaalde mensen die al een eeuwigheid in je leven zijn.

Afstand creëren van die mensen is misschien precies wat je nodig hebt om vreugde te hervinden. “Ze kunnen nog steeds in jouw wereld zijn, en je kunt ze nog steeds af en toe zien,” zegt Harry, “maar de mensen die het dichtst bij je staan, ze moeten je helpen in de energetische ruimte van je hartenwens te blijven. ”

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.