3 beste drogisterijproducten voor donkere vlekken, van een Derm

thier zijn verschillende oorzaken achter donkere vlekken – acnelittekens, hormonen en genetica, om er maar een paar te noemen – maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn notoir moeilijk te behandelen. Zoals elke derm u zal vertellen, vereist het omgaan met verkleuring een zeer ijverige routine, en u zult waarschijnlijk niet van de ene op de andere dag significante veranderingen zien. Zucht.

De zilveren voering? Het samenstellen van een effectief regime hoeft u geen ontelbare dollars te kosten. Onlangs liet de board-gecertificeerde dermatoloog Daniel Sugai, MD, zijn TikTok-volgers binnen in zijn 3-stappen drogisterijroutine om zelfs de moeilijkste donkere vlekken te vervagen.

Hieronder vindt u zijn snelle en eenvoudige regime dat is ontworpen om u een heldere en egale teint te geven.

1. Was je gezicht met een zachte reiniger

Het reinigen van je gezicht van vuil, make-up en roet is een cruciale eerste stap om ervoor te zorgen dat je huid volledige toegang heeft tot alle hydraterende, verhelderende en voedende ingrediënten. De zachte reiniger van Dr. Sugai is er een waar W + G-editors geen genoeg van kunnen krijgen: CeraVe’s Hydrating Cream-to-Foam Cleanser ($ 16).

“Deze reiniger maakt gebruik van een oppervlakteactieve stof op basis van aminozuren en transformeert de crème voorzichtig in een delicaat schuim om olie, vuil en opbouw te helpen verwijderen”, zegt Marisa Garshick, MD, een gecertificeerde dermatoloog en klinisch assistent-professor dermatologie bij Weill Cornell Medicine. , vertelde eerder aan Well + Good. “Het bevat ook ceramiden en hyaluronzuur om de huidbarrière te helpen herstellen en vocht vast te houden.”

2. Breng een vitamine C-serum aan

Vitamine C-serums zijn geliefd bij dermatologen vanwege hun vermogen om de huid te beschermen tegen agressieve omgevingsfactoren en de teint op te fleuren – twee dingen die cruciaal zijn voor het behandelen van verkleuring. Zoals Ivy Lee, MD, een gecertificeerde dermatoloog gevestigd in Pasadena, Californië, eerder aan Well + Good vertelde, vermindert de krachtige antioxidant “de oxidatieve stress en schade die we krijgen door omgevingsfactoren, zoals UV-straling van buitenaf, vervuiling en roken.” Het is ook bekend dat het de collageenproductie van uw huid stimuleert en het algehele uiterlijk van donkere vlekken opfleurt. Dr. Sugai’s go-to is het La Roche Posay Pure Vitamin C Serum ($ 42), waarvan hij beweert dat het het uiterlijk van donkere vlekken op zijn huid verheldert.

3. Verzegelen met SPF 30+

We zullen het altijd blijven zeggen: maak van zonnebrandcrème je beste vriend. Volgens Dr. Sugai zou je zonnebrandcrème met een SPF van meer dan 30 moeten gebruiken en elke 2 uur opnieuw moeten aanbrengen, zelfs als je binnen bent. De zonnebrandcrème die hij aanbeveelt, is de La Roche-Posay Anthelios 50 Mineral Sunscreen ($ 37), die een SPF van 50 heeft en zowel UV- als blauw licht blokkeert. Deze geliefde formule is ook waterbestendig, geurvrij, olievrij en vrij van parabenen, waardoor het ideaal is voor dagelijks gebruik.

Wil je nog meer beauty-informatie van onze redacteuren? Volg ons Fineprint Instagram-account) voor onmisbare tips en trucs.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.