25 vriendschapsvragen die je kunt stellen om je relatie een boost te geven

OEen van de beste manieren om informatie te verkrijgen, is er gewoon om te vragen. Hoewel deze strategie slim is om te gebruiken als je een routebeschrijving, een aanbeveling voor de beste barre-klasse in de stad of een tip voor een sollicitatiegesprek nodig hebt, is het ook een geweldige manier om gewoon meer te weten te komen over de mensen in je leven. Bepaalde vriendschapsvragen die je kunt stellen aan de mensen die je al kent en liefhebt, kunnen je band versterken en je nog dieper verbinden.

“Een van de meest voorkomende redenen waarom mensen zich uitgeput voelen door vriendschappen, is omdat hun vriend hen geen vragen stelt”, zegt psycholoog en vriendschapsexpert Marisa Franco, PhD. “Het voelt niet wederzijds, dus [asking questions is] een manier om wederkerigheid in de vriendschap te tonen, wat de vriendschap duurzamer zal maken.”

In dit artikel

Bovendien kunnen vriendschapsvragen om je vrienden te stellen een sterke en blijvende band vergemakkelijken – er is tenslotte altijd meer te leren over een persoon. “Hoe meer we weten over onze vrienden, hoe groter de kans dat we in de vriendschap willen blijven – en vragen zijn een manier om te laten zien dat je elkaar bevestigt en waardeert”, zegt Dr. Franco.

“Het is belangrijk om te weten welke vragen je moet stellen, omdat je zo open, eerlijk, authentiek en geaccepteerd kunt zijn. —Chautè Thompson, LMHC

Maar waarom, vraag je je misschien af, is het belangrijk om bepaalde vragen te stellen in plaats van gewoon organisch over je vriendschap te praten? Volgens relatietherapeut Chautè Thompson, LMHC, is het gewoon niet zo gebruikelijk om vrienden specifieke vragen te stellen met de bedoeling een band te versterken en actieve interesse te communiceren. Wat waarschijnlijker is, is dat mensen vragen stellen in onderhoudsstijl, zoals hoe hun dag was of wat ze voor de lunch hadden, maar die hebben minder macht om je vriendschap een boost te geven, zegt Thompson. “Het is belangrijk om te weten welke vragen je moet stellen, omdat je dan open, eerlijk, authentiek en geaccepteerd kunt zijn”, zegt ze. “Het opent de deur voor beide partijen om inzicht te krijgen in wie [the other is] en de manieren waarop ze zichzelf kunnen zijn en zich gesteund en gewaardeerd voelen.”

Lees verder om een ​​paar dingen te leren die u moet overwegen als u de vruchten probeert te plukken van vriendschapsversterkende vragen, evenals een lijst van 25 ervan, volgens de therapeuten.

Dingen om in gedachten te houden als je vragen stelt om een ​​vriendschap te versterken

Nogmaals, iemand vragen wat ze moesten eten, zal de platonische relatie waarschijnlijk niet versterken. In plaats daarvan raden Thompson en Dr. Franco u aan vragen te stellen die uw vriend duidelijk maken dat u hem, hun gevoelens, hun voorkeuren, hun antipathieën en hun ervaringen waardeert.

Je bewust zijn van de emotionele toestand van je vriend is ook belangrijk om te peilen voordat je vriendschapsvragen stelt. Als u bijvoorbeeld weet dat uw vriend(in) een bijzonder moeilijke tijd doormaakt, wilt u misschien verschillende manieren voorstellen waarop u hem kunt helpen in de vorm van een vraag (in plaats van hem de opdracht te geven u te vertellen wat hij of zij nodig heeft in een open formulier).

Je moet er ook voor oppassen dat je vragen niet alleen een inleiding zijn om antwoorden te geven die gericht zijn op je eigen ervaringen en gevoelens, zegt dr. Franco, omdat dat het doel van het stellen van vriendschapsversterkende vragen in de eerste plaats teniet doet. In plaats daarvan wil je persoonsgerichte communicatie oefenen.

“Persoonsgerichte communicatie betekent dat je gefocust bent op de andere persoon met wie je communiceert, in plaats van op jezelf”, zegt Dr. Franco. (Lees: als iemand je over zijn vakantie vertelt, moet je dat niet zien als een opening om door te gaan over die ene keer dat je op vakantie ging.)

25 vriendschapsvragen om je band te versterken, volgens therapeuten

 1. “Hoe wil je dat ik je laat zien dat ik je waardeer?”
 2. “Hoe ziet ondersteuning er voor jou uit als je het even moeilijk hebt?”
 3. “Was het nuttig toen ik X deed?”
 4. “Wil je je hart luchten of ben je op zoek naar advies?”
 5. “Heb je nu emotionele en mentale ruimte om met X om te gaan?”
 6. “Hoe was X voor jou?”
 7. “Wat voor cadeaus vind je leuk om te krijgen?”
 8. “Hoe kan ik je nu ondersteunen?”
 9. “Wat verlang je in een vriend?”
 10. “Wat vond je het leukst aan je jeugd?”
 11. “Wanneer heb je het meeste plezier?”
 12. “Kan ik X, Y of Z doen om je te helpen?”
 13. “Hoe ziet een ideaal avondje uit er voor jou uit?”
 14. “Wat vind je het leukste aan jezelf?”
 15. “Hoe los je het liefst een conflict op?”
 16. “Beschouw je jezelf als introvert of extravert?”
 17. “Hoe voel je je als ik X doe?”
 18. “Waar is ruimte voor verbetering als het gaat om een ​​goede vriend zijn?”
 19. “Zou je liever X doen in plaats van Y?”
 20. “Wat vind je het mooiste aan onze vriendschap?”
 21. “Wat is je favoriete herinnering aan ons?”
 22. “Wat had ik beter kunnen doen als X?”
 23. “Wat krijg je van deze vriendschap dat je niet van anderen krijgt?”
 24. “Hoe kan ik je ondersteunen terwijl je je doelen bereikt?”
 25. “Waar denk je het meest aan (en waarom)?”

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.