2 hormonale acneproducten die mijn boosste zits verpletterden

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en nog veel meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Gezien de nauwe relatie tussen hormonen en acne, zou het geen verrassing moeten zijn geweest toen mijn huid besloot dat te doen gek uit toen ik besloot na een decennium te stoppen met hormonale anticonceptie. Nadat ik stopte met het nemen van de pil, barstte mijn gezicht los met de ergste puistjes die ik ooit had gezien op plaatsen waar ik nooit was uitgebroken.

Mijn typisch milde acne zei: “houd mijn bier vast”, en ging verder met het verhogen van het volume – en de ontsteking – op mijn voorhoofd, neus, wangen en kin (FWIW, dit zijn de plaatsen waar hormonale puistjes het meest voorkomen). In tegenstelling tot de meeste puistjes, is hormonale acne niet noodzakelijk gerelateerd aan een vette huid, wat betekent dat bepaalde ingrediënten die puistjes verdrijven, zoals salicylzuur en benzoylperoxide, overdreven uitdrogend of irriterend kunnen zijn. Dus om de mijne op afstand te houden, koos ik voor een combinatie van retinoïden en zachte AHA’s via Differin Gel ($ 18) en Caudalie Vinoperfect Brightening Glycolic Peel ($ 39).

Deze knock-out productcombinatie concentreert zich op cellulaire omzet, wat essentieel is voor het afbreken van dode huidcellen en het stimuleren van gezonde nieuwe groei en herstel. Deze versnelde omzetcyclus kan het voor uw huid gemakkelijker maken om te genezen en opnieuw te beginnen. In feite zijn glycolzuur en retinol twee van de belangrijkste wetenschappelijk onderbouwde keuzes voor het aanpakken van acne via cellulaire regeneratie. En om een ​​kers op de taart toe te voegen, er zijn aanwijzingen dat retinoïden ook ontstekingen verminderen, wat kan helpen de roodheid en zwelling van een puistje te verminderen terwijl het geneest.

Differin Acne-behandelingsgel – $ 18,00

Retinoïden werken in het algemeen door de celvernieuwing te stimuleren om de dode, poriënverstoppende cellen op het oppervlak van uw huid te vervangen door gezonde cellen – en derms noemen Differin als de krachtigste OTC-formule voor het bestrijden van acne die er te koop is. Het is gemaakt met adapaleen, de sterkste direct beschikbare retinoïde die er is, en zijn superkrachten voor het zappen van puistjes kunnen niet worden overschat. (Vertrouw me – ik ben het levende bewijs).

Caudalie Vinoperfect Brightening Glycolic Peel Mask – $ 39,00

Omdat retinoïden meestal kunnen drogen, wilde ik er zeker van zijn een AHA-formule te vinden die mijn huid exfolieerde zonder deze te strippen – en dat is precies wat dit romige masker doet. De formule bevat een zachte mix van glycolzuur en extra AHA’s, die ervoor zorgen dat dode huidcellen van het oppervlak van uw teint wegsmelten om deze schoon en helder te maken.

Een paar druppels retinol en een paar nachten maskeren was alles wat mijn huid nodig had om het genezingsproces op gang te brengen. De combinatie was zacht genoeg voor mijn toch al droge, geagiteerde huid – er was geen retinisatie, sensibilisatie of verdere complicaties door deze hardere spelers aan de mix toe te voegen. Ik zorgde ervoor dat ik bleef hydrateren (plaatselijk en oraal), SPF gebruikte en goed rustte om ervoor te zorgen dat mijn lichaam en huid konden regenereren en weer op het goede spoor konden komen.

Na ongeveer 36 uur waren de zwelling en roodheid met ongeveer de helft verminderd. En binnen een paar dagen? Zo goed als nieuw.

Bekijk de onderstaande video voor meer tips over het behandelen van acne bij volwassenen.

Wil je nog meer beauty-informatie van onze redacteuren? Volg ons Fineprint Instagram-account) voor onmisbare tips en trucs.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.