11 beste zonnebrandmiddelen voor een gevoelige huid, Derm-goedgekeurd 2022

Met de Well+Good SHOP zetten onze redacteuren hun jarenlange knowhow in om producten te kiezen (van huidverzorging tot zelfverzorging en nog veel meer) waarvan ze wedden dat je ze geweldig zult vinden. Hoewel onze redacteuren deze producten onafhankelijk selecteren, kan een aankoop via onze links Well+Good een commissie opleveren. Veel winkelplezier! Verken de WINKEL

Voordat iemand van ons beter wist, dachten we dat zonnebrandcrème iets was dat je alleen maar hoefde te gebruiken als je veel tijd in de zon doorbracht. Je weet wel, zoals stranddagen en vakantie. Gelukkig zijn velen van ons bewust geworden van het feit dat we allemaal 365 dagen per jaar zonnebrandcrème nodig hebben, zelfs op bewolkte, sombere dagen. (Nog een reden om het elke dag te dragen? Het is mogelijk dat het blauwe licht van onze verschillende technische schermen schade aanricht.)

Als je vergeet het spul te dragen, is het niet alleen een irritante zonnebrand waar je je zorgen over moet maken, maar ook rimpels, fijne lijntjes en donkere vlekken, om nog maar te zwijgen van meer schadelijke effecten zoals huidkanker. Het punt is dat niet alle zonnebrandmiddelen hetzelfde zijn, vooral als je iemand bent met een gevoelige, reactieve of zelfs acne-gevoelige huid. De verkeerde formule kan huiduitslag, droogheid, irritatie en puistjes veroorzaken – wat vervelend is om met menstruatie om te gaan, maar vooral als je probeert iets goeds te doen en je huid te beschermen tegen die schadelijke UV-stralen!

Waar moet je op letten bij zonnebrandcrème als je een gevoelige huid hebt?

Als je een gevoelige huid hebt, kun je beter een minerale zonnebrandcrème gebruiken. Volgens Dr. Purvisha Patel, board-gecertificeerde dermatoloog en oprichter van Visha Skincare, zouden mensen met een gevoelige huid moeten kiezen voor minerale zonnefilters met zink of titaniumoxide als het fotobeschermende ingrediënt. “Deze ingrediënten zijn veiliger voor u omdat ze op het huidoppervlak blijven en niet in het lichaam worden opgenomen, zoals chemische ingrediënten voor zonnebrandcrème”, legt ze uit. “Chemische zonnebrandmiddelen kunnen irriterend zijn voor de huid met een aangetaste barrière, zoals bij mensen met een gevoelige huid. Ze werken door UV-straling te absorberen, in tegenstelling tot minerale blokken die het licht afbuigen.”

Wat te vermijden in een zonnebrandcrème als je een gevoelige huid hebt?

Als het gaat om bepaalde ingrediënten om op te letten, zegt Patel dat hij er specifiek vier moet vermijden: oxybenzone en PABA, of para-aminobenzoëzuur, een ooit voorkomend ingrediënt voor zonnebrandcrème. Van beide chemicaliën is bekend dat ze allergische reacties veroorzaken en potentiële hormoonverstorende stoffen zijn. U wilt ook zonnebrandcrème met geur vermijden, omdat ze ook de gevoelige huid kunnen irriteren.

Vooruit, vind 11 van de beste zonnefilters voor de gevoelige huid. (Hete tip via Patel: onthoud de shotglasregel als het gaat om het aanbrengen. “Gebruik twee vingers voor het gezicht, een shotglas voor de bovenste helft van het lichaam en een shotglas voor het onderlichaam”, zegt ze.)

De beste zonnebrandmiddelen voor de gevoelige huid

La Roche Posay

La Roche Posay Anthelos Clear Skin Zonnebrandcrème SPF 60 – $ 20,00

Patel beveelt dit aan als een dagelijkse zonnebrandcrème (in zowel getinte als niet-getinte versies) omdat het ijzeroxiden bevat, een specifiek ingrediënt dat kan helpen beschermen tegen die blauwe lichtschade die tijdens de schermtijd wordt aangericht. Dit specifieke zonnescherm is olievrij, waardoor het ideaal is voor iedereen die vatbaar is voor verstopte poriën en puistjes.

tizo

TIZO 3 Minerale zonnebrandcrème voor gezicht SPF 40 – $ 42,00

Een andere favoriet van Patel’s, dit waterbestendige zonnescherm (dat zowel in getinte als niet-getinte opties verkrijgbaar is) is gemaakt met zowel titaniumdioxide als zinkoxide en is vrij van geurstoffen, essentiële oliën en conserveermiddelen.

verwantschap

Kinship Self Reflect Probiotische vochtinbrengende zonnebrandcrème Zinkoxide SPF 32 – $ 26,00

Dit gemakkelijk aan te brengen zonnescherm gaat zo soepel dat het bijna als een primer onder make-up werkt. Het bevat niet alleen zinkoxide als het belangrijkste fotobeschermende ingrediënt, maar het heeft ook de antioxidant kurkuma en het kenmerkende plantaardige probioticum van het merk voor nog meer bescherming. Een ding om op te wijzen is dat het een lichte vanillegeur heeft (er is een nieuwe roze versie ook), dus als je huid lichte geuren aankan, is dit een leuke keuze.

blauwe hagedis

Blue Lizard Australian Sunscreen Sensitive SPF 30+ – $ 18,00

Als je op zoek bent naar een optie voor een gevoelige huid die de bank niet kapot maakt, zoek dan niet verder dan deze van Blue Lizard. Het is niet alleen waterbestendig, dus je kunt het zonder zorgen in het zwembad dragen, maar de fles verandert in blauw als het wordt blootgesteld aan de zon, dus je hebt een mooie herinnering om het aan te brengen.

zon zwerver

Sun Bum Minerale zonnebrandlotion SPF 50 – $ 14,00

Gemaakt met zinkoxide en vrij van chemicaliën zoals formaldehyde, oxybenzone, parabenen, octinoxaat, siliconen en meer, mensen met een gevoelige huid zullen dol zijn op deze minerale zonnebrandcrème zolang ze een subtiele witte tint niet erg vinden.

aveeno

Aveeno positief minerale gevoelige huid dagelijkse zonnebrandlotion met SPF 50 – $ 8,00

Dit is een andere betaalbare optie voor zonnebrandcrème die speciaal is ontworpen voor mensen met een gevoelige huid. Het is water- en zweetbestendig, dus of je nu gaat zwemmen of wandelen, je blijft tot wel 80 minuten beschermd. Deze zonnebrandcrème is vrij van irritatie en bevat een natuurlijk actief ingrediënt van zinkoxide. Het trekt snel in en blijft tot 80 minuten zitten. Het is ook geurloos.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste (en beste) productdrops van SHOP, aangepaste collecties, kortingen en meer? Meld u aan om de informatie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.