10 winterdata voor introverte mensen die liever binnen blijven | Goed+Goed

Fof veel mensen, daten is gewoon oud moeilijk, vooral in het tijdperk van de pandemie. Wat is nog moeilijker? Daten in de winter, wanneer (op veel plaatsen tenminste) de temperaturen dalen en je misschien liever een gezellige filmavond hebt dan jezelf eropuit te trekken. Nog moeilijker dan dat? Daten als introvert in de winter. Voordat we echter ingaan op specifieke winterdate-ideeën voor introverte mensen, is het de sleutel om te begrijpen wat daten als een introverte persoon uniek maakt en dat iemand die een introvert romantisch nastreeft, misschien verstandig is om te omarmen.

“Een introvert persoon is een persoon die meer wordt gevoed door eenzame tijd dan door de aandacht naar buiten te richten op sociale bijeenkomsten”, zegt Carla Marie Manly, PhD, klinisch psycholoog en auteur van Date Smart: transformeer je relaties en heb onbevreesd lief. Deze mensen moeten vaak alleen zijn om op te laden. Dus terwijl extraverte mensen zich van nature energiek en opgewekt voelen als gevolg van sociale interacties, zoals uitgaan, kan hetzelfde ervoor zorgen dat veel (maar niet alle!) introverte mensen zich uitgeput en uitgeput voelen. En tijdens het seizoen dat grotendeels wordt gekenmerkt door duisternis en kou, die op zichzelf al uitputtend en uitputtend kunnen zijn, zijn winterdata voor introverte mensen extra noodzakelijk.

Dat komt grotendeels omdat het, afhankelijk van waar je woont, aan het doen is iets in de winter is geen sinecure – en dat geldt ook voor daten (in het midden van de pandemie, niet minder). “Aangezien er minder mogelijkheden zijn voor buitenbijeenkomsten, lijkt de wintertijd vaak minder mogelijkheden voor datinglocaties te bieden. De winter is [also] gevuld met belangrijke feestdagen die erg geladen en druk gevuld kunnen zijn voor degenen die aan het daten zijn. Van Thanksgiving en Kerstmis tot Valentijnsdag, daten in de winter kan een groot aantal stressvolle potentiële landmijnen opleveren”, zegt Dr. Manly.

Hoewel de bovengenoemde feestdagen vaak worden gekenmerkt door grote drukte en grote feesten die niet per se een introverte kop thee zijn, is er een voordeel aan de seizoenskou op het gebied van daten: de winter kan de perfecte tijd zijn om iemand te leren kennen langzaam en intiem zonder de hele tijd naar buiten te hoeven, en introverte mensen hebben de neiging om meer van een-op-een tijd te genieten dan van grote bijeenkomsten. Het is vaak het beste voor deze mensen om te daten in omgevingen die voorzien in emotioneel comfort als een middel om gevoelens van veiligheid te vergemakkelijken die plaats kunnen maken voor kwetsbare gesprekken. “De winter kan introverte voorkeuren bevorderen, en een uitnodiging om koffie te drinken of een vintage film te kijken zal deze tijd van het jaar aantrekkelijker zijn”, zegt Laurie Helgoe, PhD, psycholoog en auteur van Introverte kracht: waarom je innerlijke leven je verborgen kracht is.

Bovendien vergemakkelijken deze date-locaties en -omgevingen doorgaans beter zinvolle gesprekken dan grote menigten of bars. Omdat introverte daters het misschien moeilijk hebben met oppervlakkige praatjes, is dit de sleutel, zegt Laurel House, eHarmony-relatie-expert. Small talk is misschien de norm voor extraverte daters, die met gemak klassieke “leer je”-vragen kunnen beantwoorden, maar introverte mensen geven misschien de voorkeur aan diepgaande gesprekken om “een verbinding te creëren die meer substantieel en duurzaam is en kan helpen om snel te onthullen of twee mensen zijn een match of niet”, zegt House. Dus eigenlijk, vermijd “wat doe je voor werk” en kies voor “wat maakt je gelukkig in het leven?”

3 algemene best practices voor het daten van een introverte persoon

1. Vraag hoeveel emotionele en mentale energie ze hebben voor een bepaalde gebeurtenis voordat ze gaan

Als ze zin hebben in een evenement, overweeg dan een optie zoals een film, show of optreden. Deze ideeën beperken de druk om on demand te praten en materiaal aanleveren om achteraf te bespreken.

2. Voer gesprekken, maar voer geen interviews

Vraag naar de favoriete boeken, onderwerpen, plaatsen, muziek of films van je date, en laat de antwoorden rustig nadenken en reflecteren in plaats van ze te bombarderen met snelle vragen in interviewstijl. Dat kan stressvol zijn voor iedereenten slotte.

3. Respecteer grenzen

Het is belangrijk om hun voorkeuren en limieten te kennen, en zij zouden die van jou ook moeten kennen. Wees respectvol en duw elkaar vriendelijk naar de grenzen van je comfortzones – of dat nu is om rust te vinden in momenten van stilte (voor een extraverte persoon) of een voorliefde voor spontaniteit (voor een introverte persoon).

10 winterdata voor introverte mensen

Over het algemeen zou alles wat je alleen kunt doen een geweldige date zijn voor een introverte persoon. Wees dus gerust creatief met die informatie in gedachten. “Denk eerst na over welke sfeer je gaat, of dat nu romantisch, speels, ambitieus of emotioneel betekent. Creëer daar dan een date-idee omheen”, zegt House. Hier zijn een paar ideeën:

1. Een nieuwe museumtentoonstelling

2. Lunch op je favoriete plek in de buurt

3. Een wandeling in een lokaal park (bundel!)

4. Schaatsen

5. Samen naar een sportwedstrijd kijken op televisie

6. Een film kijken, in een bioscoop of bij u thuis

7. Rodelen of een sneeuwballengevecht houden

8. Samen een nieuw recept koken of een virtuele kookles volgen.

9. Een verf-en-sip les volgen

10. Thuis picknicken, met mand en al, om zonnigere dagen op te roepen

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.