10 vragen om een ​​emotionele band met een partner op te bouwen

Sin afwachting van tijd, moeite en energie is het belangrijk om contact te maken met je partner in elke fase van een relatie, of je nu drie maanden, drie jaar of dertig jaar samen bent. Te midden van de dagelijkse uitdagingen en verantwoordelijkheden die het leven met zich meebrengt, is het echter niet ongewoon om soms emotionele en romantische behoeften naar de zijlijn te schuiven. Maar experts zijn het erover eens dat het waardevol is om een ​​verbindingsoefening met je partner te doen om de vonk weer op te rakelen en je chemie te verbeteren.

Gelukkig kan deze oefening net zo eenvoudig zijn als het stellen van een paar belangrijke vragen om een ​​emotionele band op te bouwen. Volgens klinisch psycholoog Gary Brown, PhD, LMFT, stelt de oprechte, oprechte discussie die de neiging heeft om te volgen, je partner in staat te weten dat je om hem geeft, omdat het mededogen, empathie en liefde bevordert.

“Als [your question] begint met ‘wat’, ‘hoe’ of ‘waarom’, dan ben je waarschijnlijk op de goede weg.” —Annalise Oatman, LCSW

Met dat in gedachten is het belangrijk op te merken dat niet alle vragen zijn bedreven om dit te bereiken. Psychotherapeut en Deeper Well Therapy-oprichter Annalise Oatman, LCSW, zegt dat verbindingsversterkende vragen vaak een open einde hebben, omdat ze je partner uitnodigen om – je raadt het al – open te staan. Past haar gouden regel voor het kennen van een bepaalde vraag? “Als [your question] begint met ‘wat’, ‘hoe’ of ‘waarom’, dan ben je waarschijnlijk op de goede weg’, zegt Oatman.

Dus om intimiteit en chemie te stimuleren, lees verder voor 10 door therapeuten ondersteunde vragen om een ​​emotionele band op te bouwen die jij en je partner kunnen bespreken.

10 vragen om een ​​emotionele band in een relatie op te bouwen, volgens therapeuten

1. Als we jouw perfecte dag – of je perfecte leven – zouden kunnen creëren, hoe zou dat er dan uitzien?

Dr. Brown zegt dat deze open vraag je partner een platform geeft om openlijk hun hoop, dromen en verlangens met je te bespreken. Dit kan je op zijn beurt helpen om je partner beter te begrijpen en er een band mee te krijgen.

2. Wat is een manier waarop ik je heb teleurgesteld die je nog nooit hebt gedeeld of die onopgelost voelt? Hoe kan ik het goedmaken?

Kwetsbaar zijn met je partner kan eng lijken, maar dit is heel waardevol voor het bevorderen en behouden van een gevoel van intimiteit. “Wrok is een libido-vernietiger, dus echt werken aan herstel met nederigheid kan partners dichter bij het herstellen van intimiteit en verbinding brengen”, zegt gecertificeerde sekstherapeut en gediplomeerd psycholoog Kate Balestrieri, PsyD, oprichter van therapiepraktijk Modern Intimacy. “Deze vraag is belangrijk omdat zoveel paren moeilijke onderwerpen vermijden en de wrok toeneemt.”

Als en wanneer uw partner u in vertrouwen neemt, adviseert Dr. Balestrieri om koel, kalm en beheerst te blijven. “Het voelt veilig en validerend als een partner kan erkennen dat ze iets kwetsends hebben gedaan en oprecht probeert het beter te maken zonder defensief te worden”, zegt ze.

3. Wat is je favoriete herinnering?

Hoewel deze vraag misschien heel vaag lijkt, kan het antwoord van je partner ongelooflijk inzicht geven in hun kernwaarden, moraal en overtuigingen. Ook “weten wat de herinnering speciaal maakte, kan ons helpen een meer intiem begrip van uw partner te ontwikkelen”, zegt therapeut Saba Harouni Lurie, LMFT.

4. Waarvoor zou je gewaardeerd willen worden?

Als we niet open zijn over onze emotionele behoeften, kan wrok beginnen op te bouwen (en uiteindelijk uitbarsten). “Iedereen heeft dingen waarvoor ze zouden willen dat ze meer gewaardeerd zouden worden”, zegt Oatman. Door de tijd te nemen om je partner te vragen waarvoor hij gewaardeerd zou willen worden, nodig je hem uit om vrijuit en openhartig te praten over zijn wensen, behoeften en verwachtingen. Op uw beurt kunt u eraan werken om dienovereenkomstig dankbaarheid te uiten.

5. Als je één ding zou kunnen veranderen aan hoe je bent opgegroeid, wat zou dat dan zijn?

Volgens Lurie nodigt deze vraag uit tot reflectie en kwetsbaarheid, wat essentieel is om je relatie te laten bloeien. Door de tijd te nemen om meer te weten te komen over de uitdagingen van uw partner, kunt u ze bovendien effectiever benadrukken en ondersteunen.

6. Is er een activiteit of ervaring die je samen zou willen doen? Is er iets nieuws of anders dat je zou willen leren of ontdekken?

Naarmate je meer tijd met je partner doorbrengt, begin je misschien te denken dat je hem van binnen en van buiten kent. Dit is echter niet noodzakelijk het geval (en zou het ook niet moeten zijn).

Om wat pit aan je routine te geven en het gemakkelijker te maken om meer over elkaar te leren, raadt psychotherapeut Renee Sher-McMeans, LMFT, aan om samen nieuwe activiteiten en ervaringen uit te proberen om je relatie leuk, fris en opwindend te houden.

7. Als je je ergens zorgen over maakt, wat helpt je je dan beter te voelen?

We voelen ons allemaal wel eens angstig of overweldigd, en de steun van een geliefde (zoals een romantische partner) kan ons helpen om door zulke moeilijke situaties heen te komen. Als je je partner vraagt ​​hoe hij met stress omgaat, krijg je een zinvol inzicht in hoe je hem het beste kunt ondersteunen in dergelijke gevallen, zegt Lurie. Ze adviseert ook om dit met uw partner te bespreken wanneer zij zich op hun gemak voelen, zodat u gemakkelijker toegang krijgt tot de informatie.

8. Waar heb je altijd van gedroomd om seksueel of emotioneel te ontvangen, maar heb je me nooit eerder verteld?

Seksuele fantasieën komen vaak voor, en als je ze aan je partner onthult, kun je dichterbij fysieke intimiteit komen. “Het kan ongelooflijk opwindend en intimiteitsverdiepend zijn om je partner moedig recht in de ogen te kijken en een van je geheime verlangens te delen”, zegt Oatman.

9. Waardoor voel je je het meest geliefd?

“Koppels” [often] gaan uit elkaar vanwege een eenvoudig misverstand over hoe je elkaar het gevoel kunt geven dat je geliefd bent”, zegt Oatman. Omdat verschillende mensen zich op verschillende manieren geliefd voelen, is het belangrijk om te begrijpen waarom en hoe je partner het liefst liefde ontvangt, en om je communicatie daarop aan te passen.

Hoewel je misschien het gevoel hebt dat je hard werkt om je partner zich geliefd te laten voelen door hem of haar te overladen met cadeaus, geven ze misschien de voorkeur aan betekenisvolle briefjes of knuffels om zich geliefd te voelen. Uiteindelijk draait het allemaal om communicatie.

10. Wat heb je altijd al willen doen, maar nog niet gedaan? Wat heeft je tegengehouden?

“Deze vraag stelt ons in staat om na te denken over onze toekomstige hoop en ook wat ons ervan heeft weerhouden onze verlangens na te jagen”, zegt Lurie. Met andere woorden, als je je partner beter begrijpt, kun je hem steunen en aanmoedigen om zichzelf buiten zijn comfortzone te duwen en nieuwe dingen te proberen, zodat hij zijn dromen kan verwezenlijken en zijn angsten onder ogen kan zien.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.