10 minuten low-impact cardiotraining om mee te volgen

Geen cardio-gerichte, hartverscheurende training hoeft niet alleen te gaan over het verhogen van de intensiteit. Een studie van de Journal of Sports Science & Medicine ontdekten dat wanneer een groep twintigers low-impact of low-intensity workouts in hun routines opnam, ze in feite hun algehele plezier in lichaamsbeweging in het algemeen vergrootten. (Schrijf me in.)

Hoewel er plaats is voor HIIT-sessies, als je een snelle cardiotraining thuis nodig hebt waarbij rekening wordt gehouden met blessures uit het verleden, gewrichtspijn – of een training die je uitstel geeft van die martelende burpees – hoef je niet te beknibbelen op het maken van een grote impact. Combineer het met deze drie trainingen van 10 minuten of minder die weinig impact hebben maar een hoge intensiteit hebben en waarbij je niet hoeft te springen. Je benedenbuurman zal je dankbaar zijn!

1. 10 minuten durende cardio-sculpt-workout zonder springen

Colette Dong, de oprichter van The Ness, brengt ons een cardio-workout die niet hoeft te springen, waarbij het allemaal draait om het vormgeven van je hele lichaam zonder apparatuur te gebruiken. Laterale squat sidesteps, aangepaste no-jump jumping jacks en walk-outs zijn slechts enkele hoogtepunten die je van deze training kunt verwachten. “Alles waar je naartoe gaat” [your body from] van hoog naar laag gaat echt helpen om de hartslag te verhogen, “zegt Dong. “Je moet gewoon dat lichaam in beweging krijgen, plezier hebben en glimlachen, en het hart gaat volgen.”

2. Low-impact cardiotraining van 8 minuten met Liv McIlkenny

Sluit je aan bij trainer Liv McIlkenny voor een reeks van acht zetten en acht herhalingen die erop gericht zijn het hart sneller te laten kloppen. “Je kunt dit overal doen, zelfs als je huisgenoten onder je hebt”, zegt ze. “Dit is goed om in te ruilen als je niet wilt gaan hardlopen, maar toch je hartslag wilt verhogen en een lekker zweten.”

Beginnend met gebogen lunges en lunge knee-ups, schopt McIlkenny het een tandje hoger met walk-out push-ups en pike-up planken. Haar gemodificeerde sumo-burpees negeren het springen en concentreren zich in plaats daarvan op een beweging van plank naar hurkzit.

10 minuten door dansers geïnspireerde staande buikspieroefening

Deze 10 minuten durende, op buikspieren gerichte serie is de perfecte start van je dag. Bonus? Deze bewegingen worden allemaal gedaan terwijl je staat. Hier brengt Dong op dans geïnspireerde bewegingen die de kern activeren en spanning in je bovenrug en schouders verlichten. Draai je favoriete muziek aan en kom in beweging! Hoe dramatischer de beweging, hoe beter, zegt ze. “Ik hou van staande buikspieren, want als je iemand bent die gewoonlijk een beetje spanning voelt in het hoofd, de nek, of de schouder of in de heupen terwijl je op de grond kernwerk doet, is dit een uitstekend alternatief om de kern te versterken terwijl werken aan het ontspannen van het bovenlichaam en het loslaten van die heupen.”

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.