10 minuten durende kernstabiliteitstraining met schuifregelaars

Elke maand neemt een nieuwe trainer ons mee door vier van de beste trainingen die ze in hun achterzak hebben. Volg wekelijks voor nieuwe manieren om het samen met ons uit te zweten. Alles zien

Het bouwen van een sterkere kern gaat over meer dan alleen tonnen crunches doen. Je kern omvat bijna een dozijn spieren in je romp, en door je trainingen op slechts een select aantal ervan te concentreren, mis je serieuze kracht. Een plekje dat wel wat extra aandacht kan gebruiken? Je rug.

“De rug wordt altijd vergeten als we denken aan core-workouts”, zegt Alex Lyons, maker en oprichter van The Workup. En in deze week Trainer van de maand core-stability workout met sliders, daar wil ze verandering in brengen. “We gaan niet alleen op onze rug crunches doen… we willen nadenken over die houdingsspieren en echt die mooie lange, sterke rug krijgen”, zegt ze.

Sliders zijn geweldig voor dit soort allround core-workout, omdat ze instabiliteit aan je bewegingen toevoegen. Dit daagt je balans uit en dwingt je om je hele kern in te zetten om de juiste vorm te behouden. De 10 minuten durende training van Lyons bevat standaardbewegingen zoals planken en bilspieren, die uitdagender worden gemaakt door het feit dat je ze op een gladde ondergrond uitvoert (let op: als je geen schuifregelaars hebt, kun je handdoeken of stukjes papier). Zoals ze het zegt, maak je klaar voor een “pittige” 10 minuten werk.

“Ik zou niet zeggen dat dit de gemakkelijkste kerntraining is die we gaan doen”, zegt Lyons, dus verwacht dat deze 10 minuten durende training je zal uitdagen. “Het is absoluut iets dat je kunt benchmarken en later kunt nemen om te zien hoe je koersstabiliteit verbetert”, voegt ze eraan toe, en moedigt je aan om er aan het einde van de maand op terug te komen en te zien hoeveel je bent verbeterd. Je kunt het ook gebruiken als warming-up voor andere trainingen.

In de woorden van Lyons: “Laten we het feest maar beginnen!” Druk op play om de training in actie te zien.

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis trainingen, kortingen voor de allernieuwste wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld u aan voor Well+, onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel uw beloningen direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.