10 beste kristallen voor genezing en hoe ze het beste kunnen worden gebruikt in 2021

GOndanks de hectische energie van het afgelopen jaar, voel je je misschien klaar om alles en nog wat te omarmen dat voor balans zorgt. Een manier om dat te vinden, die je misschien nog niet hebt geprobeerd? Verschillende soorten kristallen. “Kristaltherapie is de praktijk van het aanbrengen en afstemmen van mineralen voor energetische uitlijning en balans”, zegt Mariah K. Lyons, auteur van Kristalgenezing voor vrouwen en de oprichter van Astara, een schoenenbedrijf dat kristallen in zijn ontwerpen verwerkt. De juiste kristallen kunnen zorgen voor ‘holistisch welzijn van geest, lichaam en geest’, zegt ze.

In dit artikel

Therapeutisch gebruik van kristallen gaat ook ver terug. Elizabeth Trattner, een in Florida gevestigde gediplomeerde acupuncturist en specialist in integratieve geneeskunde die met kristal en acupunctuur doordrenkte gezichtsbehandelingen uitvoert, zegt dat kristalgenezing werd beoefend door oude Egyptenaren en tijdens het Romeinse rijk. En, voegt ze eraan toe, kristallen worden nog steeds gebruikt in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM).

Dus, hoe werkt dit soort therapie? De atomen in kristallen hebben unieke trillingsbewegingen die bepalen hoe de stenen zich zullen gedragen in de aanwezigheid van warmte of licht. In feite trilt alles in het universum – inclusief de atomen waaruit wij gewone stervelingen zijn – op deze manier, zegt Lyons. “Wanneer we met bepaalde trillingen werken, hebben ze het vermogen om onze eigen energieën in ons lichaam in evenwicht te brengen en te harmoniseren, en dit helpt om welzijn te creëren in ons energetisch veld en fysieke lichaam”, zegt Trattner.

In termen van wetenschappelijk bewijs dat de effectiviteit van kristalgenezing aantoont, is er echt niet veel. “Dit komt omdat de huidige wetenschap materialistisch is. Je moet iets fysieks hebben om te meten voor een wetenschappelijk onderzoek”, zegt Azalea Lee, een kristalgenezer uit Los Angeles en ontwerper van de metafysische fijne sieradenlijn, As Above So Below. “Maar kristallijne helende energie is metafysisch en heeft geen fysieke dichtheid om te meten. Het is daarom incongruent met de wetenschappelijke methode.” Maar Trattner wijst erop dat er onderzoek is dat aantoont dat kristallen medisch gunstig kunnen zijn. En de overtuiging dat ze werken kan heel krachtig zijn (kijk maar naar studies over het placebo-effect).

Kristal nieuwsgierig? Blijf lezen om te leren hoe u de juiste kristallen voor u kunt vinden.

Hoe u de juiste soorten kristallen kunt vinden voor u en uw behoeften?

Zoek een ethische bron

Eerst en vooral adviseert Trattner om te kopen bij een gerenommeerde verkoper die kristallen op voorraad heeft die op een milieuvriendelijke manier zijn gewonnen met behulp van ethische arbeidspraktijken. Dit vereist misschien wat Googlen, maar het is de moeite waard.

Kies niet alleen op basis van de beschrijving van een kristal

Een veelgemaakte fout bij het kiezen van kristallen, zegt Lee, is ze te selecteren op basis van hun beschrijving. Dit komt omdat de informatie vaak niet uit authentieke ervaring komt. “Hoewel kristallen metafysische eigenschappen hebben die zich lenen voor bepaalde situaties, doet het samenvatten van kristallen in verkorte soundbites van hun eigenschappen meer kwaad dan mensen helpen ermee te werken”, zegt ze. “Je bent een uniek individu, dus hoe je reageert op de energie van een kristal kan een ander specifiek effect hebben dan voor iemand anders.” Dus hoewel kristalbeschrijvingen nuttig kunnen zijn om een ​​algemeen begrip van een kristal te krijgen, zou dat niet de enige beslissende factor moeten zijn.

Gebruik je intuïtie

Omdat je intuïtie het allerhoogste is als het gaat om het kiezen van de juiste soorten kristallen voor jou, raadt Lyons aan om de kristallen te kiezen waar je je het meest toe aangetrokken voelt. Als je IRL winkelt, houd dan het kristal in je hand en merk op hoe je je voelt. Als er een energetische verbinding is tussen jou en het kristal die je niet helemaal kunt verklaren, heb je die gevonden.

Beste soorten kristallen voor genezing

rozenkwarts

Rozenkwarts – $ 14,00

Als je werkt aan het cultiveren van een dieper gevoel van eigenliefde, dan is rozenkwarts de steen voor jou. “Rozenkwarts straalt de frequentie van pure, onvoorwaardelijke liefde uit. Het helpt om het lichaam, de geest en de ziel in balans te brengen, te kalmeren, te harmoniseren en te helen en de relatie met het zelf, het gezin, de gemeenschap en de aarde te verdiepen, “zegt Lyons. Getuimelde rozenkwartskristallen, voegt ze eraan toe, zijn gemakkelijk te gebruiken tijdens badrituelen of zelfhelende meditatie. Of leg een stuk rauwe rozenkwarts onder je bed om beter te slapen.

helder kwarts

Bergkristal — $ 11,00

Helder kwarts staat bekend als de “meester-genezer” omdat het helpt al je chakra’s op één lijn te brengen en energetisch af te stemmen op alle andere kristallen. “Het is een zeer krachtige, gemakkelijk programmeerbare vergroting van energie en intenties en kan je helpen hogere bewustzijnsstaten te bereiken en te manifesteren”, zegt Lyons. “Gebruik heldere kwartspunten in zelfgenezende rituelen en kristalroosters, en gebruik clusters om de energie van een omgeving te versterken. Richt bij het plaatsen van punten op je lichaam de kristalpunt altijd verticaal op en neer in je lichaam, om de energielijn niet te breken.”

rookkwarts

Rookkwarts — $ 20,00

Rookkwarts staat bekend om zijn vermogen om negatieve energie te verwijderen. Grijp naar deze steen als je gestrest bent of je lichaam gespannen is. “Rookkwarts helpt om dichte energie te transformeren en creëert tegelijkertijd een aardend en kalmerend effect op het systeem”, zegt Lyons. “Het is een steen van loslaten, overgeven aan het onbekende en vooruitgaan in het leven.” Dit maakt het een geweldige metgezel tijdens stressvolle overgangen. Je kunt het ook gebruiken om een ​​positieve sfeer in je huis of in een gedeelde gemeenschappelijke omgeving te creëren.

Zwarte toermalijn

Zwarte toermalijn – $ 18,00

Trattner verwijst naar zwarte toermalijn als “de meester” als het gaat om het verwijderen van negativiteit. “Toermalijnen hebben een lading met een positieve en negatieve pool”, zegt ze, eraan toevoegend dat fijngemalen toermalijn ver-infraroodstraling (FIR) uitstraalt, wat helende voordelen heeft. Sommige voorstanders van kristal plaatsen zelfs zwarte toermalijn in de buurt van hun elektronische apparaten, omdat men denkt dat het de effecten van elektromagnetische energie op het lichaam vermindert.

Lee voegt eraan toe dat “zwarte toermalijn helpt om energieën in een evenwichtige staat te recyclen, en aangezien de meeste mensen negatieve energie ervaren, helpt zwarte toermalijn om het te neutraliseren.”

Malachiet

Malachiet — $ 17,00

Als je iets groots meemaakt, kan malachiet een uitstekend kristal zijn om bij de hand te hebben voor energetische ondersteuning. “Malachiet biedt bescherming, diepe genezing en reiniging op zowel fysiek als energetisch niveau”, zegt Lyons. “Deze steen helpt oude trauma’s, wonden en patronen los te laten die zijn opgeslagen in de celstructuur van het lichaam, en het is een prachtige steen om mee te werken in tijden van overgang, liefdesverdriet en verlies.”

Kunziet

Kunziet — $6.00

Heb je een extra dosis liefde en mededogen nodig in je leven? Koop een kunzietkristal. Lyons zegt dat kunziet helpt om je aura te reinigen, je hart te vergroten en oude wonden uit relaties uit het verleden te genezen. Bereik deze als je harmonie en flow in het leven nodig hebt (en, echt, doen we dat nu niet allemaal?). “Kunzite verbindt je met de vrouwelijke of matriarchale kant van je afkomst”, zegt Lyons. Trattner voegt eraan toe dat kunziet ook geweldig is voor het vergemakkelijken van kalmte en een gevoel van aarding – wat precies het soort ondersteuning is dat we nu allemaal nodig hebben.

seleniet

Seleniet — $ 17,00

Als er een ultieme startkristalset zou zijn, zou seleniet worden opgenomen – en met een goede reden. “Seleniet is als vloeibaar licht”, zegt Trattner, eraan toevoegend dat het geweldig is om de negatieve energie van een kamer op te ruimen. Ze raadt aan om het op je vensterbank te plaatsen, samen met zwarte toermalijn en kwartskristalpunten om de energie van je ruimte op peil te houden.

Lepidoliet

Lepidoliet — $ 3,00

Zie lepidoliet als een kristalheldere pil waarvan wordt gezegd dat het een kalmerend effect heeft op lichaam en geest. Deze steen kalmeert en ontspant gerafelde emoties, een overbelaste geest en een gespannen fysiek lichaam”, zegt Lyons. “Het kan het centrale zenuwstelsel kalmeren en is een geweldige steen voor als je je angstig of overweldigd voelt, of als je te maken hebt met paniekstoornis, slapeloosheid of PMS.”

Prehniet

Prehniet — $19.00

Weet je hoe je je eigen zuurstofmasker moet opzetten voordat je anderen helpt in geval van nood? Prehniet is de kristallen belichaming van die praktijk. Gebruik het om voor jezelf te zorgen, zodat je de energie en het vermogen hebt om anderen te ondersteunen. Lyons zegt dat het helpt om ‘de genezer te genezen’ en daarom vaak een uitstekende keuze is voor ouders, verzorgers en activisten.

Hematiet

Hematiet — $ 15,00

Hematiet is een van de drie kernkristallen die Lee iedereen aanraadt om in hun kristalkit te hebben en ook een geweldige startsteen als je net begint met het werken met kristallen. (De andere twee zijn zwarte toermalijn en rozenkwarts.) “Hematiet is de ultieme aardingssteen, die je verbindt met je fysieke wijsheid en wat het betekent om in een fysieke wereld te leven, inclusief je relatie met geld”, zegt ze. Vlijtig werken met hematiet, of een van de kernkristallen die ze aanbeveelt, “zal het proces beginnen van het ontrafelen van verstoringen in je energie die je ervan weerhielden diep geluk en vervulling te ervaren”, zegt ze.

De afhaalmaaltijden op de verschillende soorten kristallen

Onthoud dat je niet fout kunt gaan als het gaat om het kiezen van de “juiste” soorten kristallen om mee te werken. “Belangrijker dan het kiezen van het ‘juiste’ kristal is je bereidheid en toewijding om met een kristal te werken, de ware energieën ervan te begrijpen en er consistent en aanwezig mee te werken”, zegt Lee.

Met andere woorden, kristallen zijn geweldige helende metgezellen, maar ze zullen niet op magische wijze het werk voor je doen. Dit is de reden waarom Lee kristallen vergelijkt met beugels voor tanden. “Na verloop van tijd kunnen kristallen je helpen dingen recht te zetten, maar je moet ze consequent gebruiken, een goede energetische hygiëne handhaven en bereid zijn om wat pijn te doorstaan ​​​​om het eindresultaat te bereiken”, zegt ze. “Er is veel werk aan jouw kant, maar als je serieus bent, zullen de kristallen je zeker helpen.”

Oh Hallo! Je ziet eruit als iemand die dol is op gratis workouts, kortingen voor cult-favoriete wellnessmerken en exclusieve Well+Good-content. Meld je aan voor Well+onze online community van wellness-insiders, en ontgrendel je beloningen direct.

Onze redacteuren selecteren deze producten zelfstandig. Een aankoop doen via onze links kan Well+Good een commissie opleveren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.